Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανησυχία και στους Δήμους Προβληματισμός και για την λειτουργία των σχολείων καθώς η πλειονότητα των εκπαιδευτικών μετακινούνται από την Πάτρα

Published

on

Η αύξηση των ενεργών κρουσμάτων και στους Δήμους της Αχαΐας έχει προκαλέσει ανησυχία, ενώ την ίδια ώρα έντονος είναι ο προβληματισμός για την συνέχιση της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας, καθώς η πλειονότητα των εκπαιδευτικών μετακινούνται από την Πάτρα.

ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
Ανησυχία επικρατεί για τα κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά, τα οποία, αν και διάσπαρτα, εντοπίζονται πλέον σε κεντρικές δημοτικές ενότητες του ορεινού δήμου, σε Καλάβρυτα, Τριπόταμα (Ψωφίδα) και Δάφνη.

Πρόκειται για ένα βρέφος και δύο νήπια στα Καλάβρυτα που νόσησαν από τους γονείς τους και προέρχονται πιθανότατα από ενήλικα που νοσηλεύτηκε πρόσφατα στην Πάτρα και ένα μαθητή από τα Τριπόταμα που φοιτά στο Λύκειο της Δάφνης.
«Πρέπει να απομονωθούν στο σπίτι για 14 ημέρες και επί εκδήλωσης συμπτωμάτων θα πρέπει να πραγματοποιήσουν διαγνωστικό εργαστηριακό έλεγχο. Η 14 ήμερη καραντίνα πρέπει να τηρείται ακόμα και σε περίπτωση που θα υπάρξει αρνητικό αποτέλεσμα σε εργαστηριακό έλεγχο» ανακοίνωσε το Νοσοκομείο των Καλαβρύτων.

Με εξαίρεση τον Παιδικό Σταθμό που θα είναι κλειστός όλη την εβδομάδα, το Νηπιαγωγείο των Καλαβρύτων έκλεισε προληπτικά, μόνο για χθες, από το δήμο προκειμένου να γίνει απολύμανση. Τα σχολεία σε Τριπόταμα και Δάφνη συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους. Με εξαίρεση τις τάξεις όπου την προηγούμενη εβδομάδα αλλά τα τελευταία 24ωρα είχαμε τα κρούσματα.

«Πρόκειται για μικρές εστίες που σχετίζονται και με υποχρεωτικές μετακινήσεις στην Πάτρα. Η διασπορά είναι ελεγχόμενη αλλά εμείς λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, απολύμανση και αυστηροποίηση των μέτρων ατομικής υγιεινής σε συνεργασία με την σχολική κοινότητα» αναφέρει ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Βασίλειος Κουτρουλάκης.

Η νόσηση παιδιών έχει προκαλέσει ανησυχία στα Καλάβρυτα λόγω και της κατάστασης συναγερμού στην οποία βρίσκονται οι αρχές σε όλη τη χώρα για τα μεταλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε την Κυριακή στα Τριπόταμα και προχώρησε σε 30 μοριακούς ελέγχους στα 5 αρχικά θετικά δείγματα που εντόπισε ο δήμος κατά τον έλεγχο rapid test αλλά στο οικογενειακό περιβάλλον και στενές επαφές κρούσματος που νοσηλεύθηκε στην Πάτρα.

Νέα rapid test ελέγχου για Covid-19, στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της νόσου, πραγματοποιούνται χθες και σήμερα στην Κλειτορία από το δήμο ενώ μεθαύριο Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30, rapid test θα γίνουν στο Δημοτικό Κατάστημα στην Κοινότητα Δάφνης Παΐων.

«Εστιάζουμε στην ταχεία ιχνηλάτηση και έλεγχο σε επαφές κρουσμάτων με έμφαση και στην εκπαιδευτική κοινότητα, απαιτείται όμως το σύνολο της κοινωνίας να λάβει το μήνυμα ότι αυτή την περίοδο περιορίζουμε στο ελάχιστο κάθε επαφή και συναναστροφή διότι η χαλάρωση στην Πάστρα είδαμε τι αποτελέσματα έφερε. Στην τοπική μας κοινωνία τα περιθώρια εφησυχασμού είναι ακόμη πιο περιορισμένα λόγω των προβλημάτων πρόσβασης σε νοσοκομεία και δομές υγείας» αναφέρει ο επικεφαλής επιδημιολογικής επιτήρησης του δήμου Θεόδωρος Νασιώτης.

Επίσης, από το κέντρο κοινότητας Καλαβρύτων ανακοινώθηκε χθες ότι μέχρι νεότερης ενημέρωσης, η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται αποκλειστικά δια μέσου τηλεφωνικής επικοινωνίας στο τηλέφωνο/φαξ 2692022276 και στο email: [email protected].

ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ

Χθες το Δημαρχείο Ερυμάνθου έμεινε κλειστό για τους δημότες, οι οποίοι μπορούν να εξυπηρετούνται είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου. Αύριο το πρωί θα διενεργηθούν rapid tests σε όλους τους εργαζόμενους και αιρετούς του Δήμου, στο Δημαρχείο προκειμένου να διερευνηθεί η επιδημιολογική κατάσταση μετά και τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων.
Επίσης, όπως ανακοινώθηκε η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τον Συντονιστή του ΕΟΔΥ, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δήμου Ερυμάνθου, θα διενεργήσουν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapidtest (ραπιντ τεστ) για τους δημότες την Τετάρτη 10 και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου και ώρες από 9:00 π.μ. έως 13.30.
Ειδικότερα:
ΤηνΤετάρτη10 Φεβρουαρίου στις Κοινότητες:
 ΦΑΡΑΙ -στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου
 ΣΚΙΑΔΑ – στον χώρο του γραφείου της Κοινότητας
Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου
 ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΑ -στον χώρο του γραφείου της Κοινότητας
ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΡΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΠΠΑ
Τρία τμήματα του Λυκείου Λάππα αναστέλλουν την λειτουργία τους, μετά τον κρούσμα κορωνοϊού σε Καθηγητή του σχολείου. Χθες έγινε απολύμανση όλων των χώρων από εξειδικευμένο συνεργείο, ενώ αντίστοιχα θα γίνει απολύμανση και στο Γυμνάσιο. Πέραν αυτών των παρεμβάσεων ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Μυλωνάς σε επικοινωνία που είχε με τους αρμόδιους του ΕΟΔΥ ζήτησε την διενέργεια rapid tests στην Τοπική Κοινότητα Μετοχίου.
Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Γκοτσόπουλος ” με επιστολή μου προς την αρμόδια υπηρεσία, την Διεύθυνση Υγιεινής της Π.Ε. Αχαΐας, ζήτησα να κλείσουν τα σχολεία του Δήμου μας για όσο χρονικό διάστημα η περιοχή της Πάτρας βρίσκεται στο κόκκινο δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε σχολεία του Δήμου μας μετακινείται από εκεί».
«ΕΥΘΡΑΥΣΤΗ» Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ
Αντίστοιχα, στον Δήμο Αιγιάλειας όπου επίσης έχουν καταγραφεί αρκετά θετικά κρούσματα, ο Δήμαρχος, Δ. Καλογερόπουλος κάνει λόγο για «εύθραυστη» εικόνα, εφιστώντας την προσοχή. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο ιός παραμένει ιδιαίτερα μεταδοτικός, μετά και τις μεταλλάξεις του που έχουν εμφανιστεί και οι οποίες προκαλούν ανησυχία στους επιστήμονες και στους πολίτες. Η σημερινή σχετικά καλή επιδημιολογική εικόνα της Αιγιάλειας είναι παράλληλα πολύ εύθραυστη και μπορεί να αλλάξει από μέρα σε μέρα. Γι’αυτό το λόγο, οφείλουμε όλοι μας να συνεχίσουμε εντατικά την προσπάθεια, παρ’όλη την κόπωση που δικαιολογημένα αισθανόμαστε εδώ και 11 μήνες. Ο πόλεμος συνεχίζεται υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Η ατομική και η δημόσια υγεία προέχουν. Ας μην γκρεμίσουμε ό,τι με πολύ κόπο έχουμε καταφέρει ως τώρα, θέτοντας σε κίνδυνο εμάς και τους αγαπημένους μας ανθρώπους και εμάς».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement