Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Καμπανάκι» από την μεγάλη ενδοοικογενειακή διασπορά στην Πάτρα-Σε 88 έφθασαν οι νοσηλείες περιστατικών Covid -19

Published

on

Ανοδική πορεία καταγράφει μέρα με τη μέρα ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη Covid -19 που καταφθάνει στα νοσοκομεία της Πάτρας και τα κρεβάτια γεμίζουν σε χρόνο – ρεκόρ!

Δεν προλαβαίνουν να δοθούν εξιτήρια, οι κλίνες γεμίζουν και η πίεση στο σύστημα υγείας μεγαλώνει.
Χθες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της 6ης ΥΠΕ, νοσηλεύονταν 88 συνολικά ασθενείς στα δύο μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας.
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στην ΜΕΘ νοσηλεύονταν εννέα ασθενείς και άλλοι 37 στις δύο Κλινικές Covid -19, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στην Κλινική Κορωνοϊού υπήρχαν 38 νοσηλευόμενοι και άλλοι τέσσερις ασθενείς στην ΜΕΘ Covid -19.
Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο βάρος του μεγάλου αριθμού των νοσηλειών επιβεβαιωμένων περιστατικών, με την στήριξη των διοικούντων.
Σήμερα, θα γίνει εκτίμηση των δεδομένων κατά την καθιερωμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Covid -19 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, που συγκαλεί ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΓΝΠ Δημήτριος Μπάκος. Στη συνεδρίαση θα παραβρεθεί και σήμερα ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος παρακολουθεί στενά την λειτουργία των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων και εκτός από την ενίσχυση με κλίνες έχει μεριμνήσει για ενδυνάμωση με νέο προσωπικό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 201 (ημερήσια μεταβολή -18,95%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 226 ασθενείς. Να σημειωθεί πως όσον αφορά στις νοσηλείες στα ιδρύματα της Πάτρας, παρατηρείται πως οι ηλικίες των ασθενών που προσβάλλονται από τον κορωνοϊό «κατεβαίνουν» καθώς τα περισσότερα περιστατικά ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 50 -60 ετών.

ΕΝΘΕΤΟ
Γ. ΚΑΡΒΕΛΗΣ: «Η ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ»
Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης ερωτηθείς από την «Γ» επισημαίνει πως «η πίεση στα νοσηλευτικά ιδρύματα είναι μεγάλη συνεπεία της μεγάλης μεταδοτικότητας του ιού που παρατηρείται στην κοινότητα» ενώ και το υγειονομικό σύστημα καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες.
Παράλληλα, σημειώνει ότγι «έχει παρατηρηθεί και φαινομέναη ενδοοικογενειακή διασπορά στην πόλη της Πάτρας, κάτι που διαπιστώνεται από τους ελέγχους που διενεργούνται καθημερινά από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Για αυτό οι πολίτες πρέπει να τηρούν αυστηρά τα μέτρα που έχουν θεσμοθετήσει οι ειδικοί και η πολιτεία».

Ροή ειδήσεων

Advertisement