Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η «Μήδεια» μας πάγωσε-Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και στην Πάτρα, χιόνια στα ορεινά της Αχαΐας 

Published

on

Χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές ακόμη και της Πάτρας, χωρίς όμως να σημειωθούν ιδιαίτερα προβλήματα και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες έφερε η «Μήδεια» στην Αχαΐα.

Το κύμα κακοκαιρίας που εκδηλώθηκε σταδιακά από την περασμένη Παρασκευή «εκτονώνεται» από σήμερα στην Δυτική Ελλάδα, αφήνοντας όμως πίσω πολικές θερμοκρασίες σήμερα και αύριο.
\Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και οι δημοτικές Αρχές Καλαβρύτων, Πατρέων, Αιγιάλειας και Ερυμάνθου έθεσαν την Πολιτική τους Προστασία σε εγρήγορση, απελευθερώνοντας τους δρόμους από το χιόνι προκειμένου να μην αποκλειστεί κανένα χωριό ή οικισμός. Στην Πάτρα το Παναχαϊκό «ντύθηκε» στα λευκά, ενώ το χιόνι έφθασε μέχρι την Ελεκίστρα και το Ρωμανού.
Χθες η κυκλοφορία των οχημάτων στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξαγόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ στο δρόμο Πούντα- Καλάβρυτα δύο εκχιονιστικά οχήματα κινούνταν συνεχώς πάνω-κάτω για να μην κλείσει ο δρόμος. Αντίστοιχα, αποχιονισμοί και ρίψεις αλατιού γίνονταν συνέχεια και στην Πατρών- Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας, ενώ εκχιονιστικά κινούνταν συνεχώς και στον δρόμο προς τους Λουσούς.

«Όλοι οι κεντρικοί άξονες είναι καθαροί ενώ ξεκίνησαν και οι ρίψεις αλατιού προκειμένου να αποφύγουμε την δημιουργία πάγου και επικίνδυνων συνθηκών στις μετακινήσεις. Έχουν ενεργοποιηθεί και ιδιώτες με μηχανήματα οι οποίοι βρίσκονται σε ετοιμότητα για αποχιονισμούς καθώς η σχετική εντολή που μεταφέρθηκε εκ μέρους του Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη είναι να βρίσκονται σε ετοιμότητα όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις. Υπενθυμίζουμε ότι και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος εξουσιοδότησε τους συμβούλους προκειμένου να βρίσκονται σε επαφή με την Πολιτική Προστασία του Δήμου, κινητοποιώντας και ιδιώτες» δήλωσε, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Καλαβρύτων Σπ. Καούρης.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ ΑΛΥΣΙΔΩΝ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, μέχρι και χθες το βράδυ ήταν υποχρεωτική η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στους εξής δρόμους:
1) Επ. Οδ. Αιγίου – Καλαβρύτων (μέσω Φτέρης) από Χ/Θ 14,000, Στο Πυργάκι
Αιγιαλείας,
2) Στην Ε.Ο. Πουντας – Καλαβρύτων (από Χ/Θ 12,000, στον Καλυβιτη
Αιγιαλειας),
3) Επ. Οδ. Καλαβρύτων – Πούντας (μέσω Ι.Μ.Μ. Σπηλαιου),
4) Επ. Οδο Καλαβρύτων – Χιονοδρομικού Κέντρου,
5) Επ. Οδ. Καλαβρύτων – Κλειτορίας (μέσω Λουσων),
6) Επ. Οδ. Ακράτας – Ζαρούχλας απο το ύψος της Τ.Κ. Βαλίμης και ανωθεν,
7) Στη Διαδημοτική Οδό Τ.Κ. Περιστέρας – Χιονοδρομικού Κέντρου
Καλαβρύτων,
8) Επ. Οδ. Κλειτοριας – Καλαβρύτων (μέσω Πριόλιθου),
9) Επ. Οδ. Ψωφιδας – Καλαβρύτων (μέσω Πριόλιθου)
10) Επ. Οδ. Καλαβρύτων – Αιγίου (μέσω Φτερης),
11) Επ. Οδ. Καλαβρύτων – Πατρών (μέσω Χαλανδριτσας),
12) Επ. Οδ. Αιγείρας – Βελλάς από το 9ο Χλμ και άνωθεν,
13) Επ. Οδ. Αιγείρας – Περιθωρίου Απο Το 13ο Χλμ Και άνωθεν
Επίσης, χθες απαγορευόταν η κυκλοφορία φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο
φορτίο άνω των 3,5 τόνων, καθώς και λεωφορείων και στα δύο ρεύματα
κυκλοφορίας των δρόμων:
α) ΣΤΗΝ Ε.Ο. Καλαβρύτων – Διακοπτού (μέσω Ι.Μ.Μ.Σπηλαίου)
Β) Στην Ε.Ο. Καλαβρύτων – Πατρών (μέσω Χαλανδρίτσας)
Γ) Στην Ε.Ο. Καλαβρύτων – Κλειτορίας (μέσω Πριολιθου)
Δ) Στην Ε.Ο. Καλαβρύτων – Χιονοδρομικού Κέντρου
Ε) Στην Ε.Ο. Καλαβρύτων – Αιγίου (μέσω Πτέρης)
Στ)Στην Ε.Ο. Καλαβρύτων – Κλειτορίας (μέσω Λουσών)
ΦΡΕΣΚΟ ΧΙΟΝΙ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ
Στο Χιονοδρομικό Κέντρο οι πίστες στρώθηκαν για τα καλά φέτος με 25-30 πόντους φρέσκο χιόνι αλλά οι σκιέρ… αγνοούνται φέτος καθώς το απαγορευτικό για τις μετακινήσεις αλλά και το lockdown στις χειμερινές δραστηριότητες δεν επιτρέπει τη μετάβαση χιονοδρόμων στα Καλάβρυτα. Σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και τα την Πολιτική Προστασία σε επίπεδο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, τα εκχιονιστικά του Χιονοδρομικού κάνουν συνεχώς καθαρισμούς στο δρόμο που οδηγεί προς την διασταύρωση των Καστριών.
ΗΛΙΟΣ ΜΕ… ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΓΕΤΟΣ
Σήμερα σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις στην Πάτρα αναμένεται ηλιοφάνεια, ωστόσο η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ αντίστοιχα αίθριος θα είναι ο καιρός και στις άλλες περιοχές της Αχαΐας. Στα ορεινά του Νομού θα παραμείνουν μηχανήματα προκειμένου να πραγματοποιήσουν ρίψεις αλατιού καθώς από σήμερα αναμένεται έντονο το πρόβλημα με τον πάγο και την ολισθηρότητα των δρόμων.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement