Connect with us

Αθλητισμός

Με το ίδιο πάθος και στην Κρήτη

Published

on

Η αποστολή της Παναχαϊκής ταξιδεύει σήμερα (13:00) αεροπορικώς για την Κρήτη για τα δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια με Χανιά (αύριο) και Εργοτέλη (το Σάββατο)

ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Με την ψυχολογία να είναι στα ύψη και με τους «κοκκινόμαυρους» να είναι έτοιμοι να παλέψουν με το ίδιο πάθος όπως με τον Λεβαδειακό αναχώρησαν σήμερα στη 1 μ.μ. αεροπορικώς από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το νησί της Κρήτης καθώς αύριο για την 9η αγωνιστική αντιμετωπίζουν τα Χανιά και εν συνεχεία το Σάββατο για την 10η αγωνιστική τον Εργοτέλη.

Οι Αχαιοί χθες πραγματοποίησαν την τελευταία τους προπόνηση στο γήπεδο της Αγυιάς και σήμερα αναχώρησαν αεροπορικώς και όχι με το καράβι όπως αρχικά είχε αποφασιστεί για την Κρήτη. Στόχο έχουν να επιστρέψουν μετά από δύο αγωνιστικές με το +6 στις αποσκευές τους.

Οι «κοκκινόμαυροι» έχουν πλέον καταλάβει ότι όταν αγωνίζεσαι με πίστη και ψυχή τότε θα πάρεις αυτό που αξίζεις και είναι διατεθειμένοι να παρουσιαστούν και στα δύο αυτά πολύ σημαντικά παιχνίδια με την ίδια εικόνα όπως και με τον Λεβαδειακό.

Στόχος όπως και σε κάθε παιχνίδι είναι να αγωνιστούν πειθαρχημένα στην αμυντική λειτουργία έτσι ώστε κάποια στιγμή με σωστή κυκλοφορία της μπάλας και τον Αραβίδη στην κορυφή της επίθεσης να επιτευχθεί το γκολ που θα δώσει τη νίκη στους «κοκκινόμαυρους».

Οι παίκτες της Παναχαϊκής στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό ήταν συγκεντρωμένοι και αρκετά πειθαρχημένοι και γι’ αυτό κατάφεραν να πάρουν αυτό που αναζητούσαν. Την ίδια εικόνα λοιπόν πρέπει να δείξουν και στα δύο επόμενα παιχνίδια έτσι ώστε να φύγουν από την Κρήτη με τους έξι βαθμούς που πολύ πιθανόν είναι να τους φέρουν ακόμα και στην πρώτη θέση.

Ο προπονητής της Παναχαϊκής Νίκος Παπαδόπουλος επέλεξε τους παρακάτω «κοκκινόμαυρους» για τα δύο παιχνίδια. Αυτοί είναι οι εξής: Κολοβούρης, Σούλης, Μικές, Αποστολόπουλος, Πάνος, Λαρέα, Πλιάτσικας, Πατάπης, Μαρκοπουλιώτης, Μουστακόπουλος, Μπρους, Ανάκογλου, Μπάτροβιτς, Γιούρης, Τσερούτι, Μασούρας, Αραβίδης, Μπελεζάκης, Παπαδόπουλος, Σκεπετάρης, Αργυρόπουλος, Κόκας.

Την αποστολή δεν ακολούθησαν ο Τζέιμς Σταμόπουλος, ο Νίκος Κουσκουνάς και ο Μένκα.

 

ΣΕ ΝΕΑ ΤΕΣΤ

Σε νέα τεστ υποβλήθηκε το ποδοσφαιρικό τμήμα της Παναχαϊκής ενόψει τον δύο αγώνων που έρχονται αύριο με τα Χανιά και το Σάββατο με τον Εργοτέλη.

Οι «κοκκινόμαυροι» παρά το γεγονός ότι είχαν υποβληθεί σε τεστ covid την περασμένη Πέμπτη μετά από συνεννόηση με την διοργανώτρια αρχή έκαναν ξανά χθες στην Αγυιά και έτσι θα ισχύουν για τα δύο εκτός έδρας συνεχόμενα παιχνίδια στην Κρήτη.

 

 

Συμβολική δράση από τους «κοκκινόμαυρους»

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό οι παίκτες της Παναχαϊκής πέρασαν το δικό τους μήνυμα αναδεικνύοντας την δράση τους.

Πιο συγκεκριμένα η ομάδα παρουσιάστηκε στον αγώνα με την φανέλα του μη κερδοσκοπικού συλλόγου συμπαράστασης σε άτομα με εθισμό και εξαρτήσεις «Αρωγή 12+» και τον τίτλο «From zero be your own hero/Γίνε ο ήρωάς σου!».

Οι παίκτες της Παναχαϊκής έστειλαν ένα δυναμικό μήνυμα με κοινωνική ευθύνη.

 

ΚΟΛΟΒΟΥΡΗΣ

Δικαιώνει την τεχνική ηγεσία

Ο γκολκίπερ της Παναχαϊκής Ανδρέας Κολοβούρης έχει αρπάξει την ευκαιρία από τα «μαλλιά» με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του δικαιώνοντας την τεχνική ηγεσία που τον στηρίζει.

Μέχρι στιγμή ο Πατρινός «κιπερ» σε τρία παιχνίδια έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του και δείχνει σιγά-σιγά ότι εδραιώνεται κάτω από τα κοκκινόμαυρα γκολποστ.

Γέννημα θρέμμα παναχαϊκιώτης αφού έχει ξεκινήσει από τις ακαδημίες της κοκκινόμαυρης ομάδας και φυσικά σημασία έχει να συνεχίσει την πολύ καλή αγωνιστική του κατάσταση.

Να θυμίσουμε ότι ο Κολοβούρης έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια σε Λάρισα και Δράμα και στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Λεβαδειακό.

 

 ΑΡΑΒΙΔΗΣ

Το θέμα είναι να αποδίδει

Δεν θα διαφωνήσουμε με την άποψη του προπονητή της Παναχαϊκής, Νίκου Παπαδόπουλου ο οποίος ανέφερε στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό ότι: «Είναι η χαρά του προπονητή να έχει στην διάθεσή του δύο παίκτες σαν τον Αραβίδη και τον Κουσκουνά».

Η αλήθεια είναι όμως ότι ο Χρήστος Αραβίδης είναι καθαρό φορ και όποτε χρησιμοποιήθηκε σε άλλη θέση δεν μπόρεσε να προσφέρει τα αναμενόμενα. Στο παιχνίδι της Κυριακής ο έμπειρος άσος πέρα από τον δεύτερο γκολ που ήταν σεντεριφορίσιο κάνοντας ωραία κίνηση από πίσω αφήνοντας εκτεθειμένους τους αμυντικούς, κράταγε την μπάλα, έσπαγε αρκετές φορές δεξιά και αριστερά ενώ δεν ήταν και λίγες οι φορές που πήγε να βγάλει μάτι… με την αντίπαλη εστία τους συμπαίκτες του με τους αμυντικούς του Λεβαδειακού την τελευταία στιγμή να απομακρύνουν.

 

ΜΑΟΥΡΟ ΤΣΕΡΟΥΤΙ

«Μικρές οι διαφορές των ομάδων»

Ο Μάουρο Τσερούτι μετά το τέλος της αναμέτρησης έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα της Αργεντινής «Diario Uno» για την προσπάθεια της Παναχαϊκής στη Super League 2 της τρέχουσας σεζόν.

Ο εξτρέμ των «κοκκινόμαυρων» μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Τα πράγματα ήταν δύσκολα με την πανδημία καθώς άργησε να αρχίσει το πρωτάθλημα. Έχουμε ξεκινήσει εδώ και τρεις εβδομάδες. Η γλώσσα είναι δύσκολη, αλλά αρχίζω και καταλαβαίνω μερικές λέξεις. Οι περισσότεροι μιλούν αγγλικά. Είναι όλες οι ομάδες κοντά με ένα ή δύο βαθμούς διαφορά», τόνισε ο Αργεντινός της ομάδας από την Πάτρα στην «Diario Uno».

 

NORTENOS

“Xρόνια πολλά, αγάπη μου γλυκιά”

Μετά το τέλος της αναμέτρησης της Παναχαϊκής με τον Λεβαδειακό οι οπαδοί της «κοκκινόμαυρης», «Νortenos», προχώρησαν στην παρακάτω ανακοίνωση:

«Δεν είναι ποδοσφαιρικά αποδεκτό, ένα παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, να χαρακτηρίζεται ως ντέρμπι.

Είμαστε η Παναχαϊκή! Σήμερα (σ.σ. χθες), με πάθος και ψυχή, είχαμε ένα εύκολο απόγευμα. Σταματήστε να αδικείτε τον εαυτό σας και παίξτε όλα τα παιχνίδια, όπως αρμόζει στα τιμημένα κοκκινόμαυρα!

ΥΓ. Κερκίδα με Απόλλωνα Λάρισας, 2017-2018».

 

 Ο Κατοίκος ορίστηκε στο Χανιά-Παναχαϊκή

Ο έμπειρος διαιτητής Κωνσταντίνος Κατοίκος από τον σύνδεσμο της Αθήνας ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει την αυριανή αναμέτρηση της Παναχαϊκής με τα Χανιά στην Κρήτη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής με τους διαιτητές έχει ως εξής:

Δόξα Δράμας – Ιωνικός (13:30 ERTSPORTS, Δόξας)

Διαιτητής: Πολυχρόνης (Πιερίας)

Βοηθοί: Βρούζος (Πιερίας), Φαλτάκας (Γρεβενών)

4ος: Τσιοφλίκη (Λάρισας)

 

Καραϊσκάκης – Τρίκαλα (15:00 ERTSPORTS 4, Αγίων Αναργύρων)

Διαιτητής: Σιντόρης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Θανασιάς (Ηπείρου), Κουβαλάκης (Δράμας)

4ος: Μπεκιάρης (Καρδίτσας)

 

Διαγόρας – Ξάνθη (15:00 ΕΡΤ 3, Δημ. Στάδιο Ρόδου)

Διαιτητής: Τσουκαλάς (Αθήνας)

Βοηθοί: Δ. Βεργέτης (Αργολίδας), Βιτσεντζάτος (Αν. Αττικής)

4ος: Αλάμπεης (Αθήνας)

 

Λεβαδειακός – Απόλλων Λάρισας (15:00 ERTSPORTS 3, Δημ. Στάδιο Λιβαδειάς)

Διαιτητής: Τζαμουτζαντώνης (Χίου)

Βοηθοί: Κύριος (Αρκαδίας), Φραγκιαδάκης (Λασιθίου)

4ος: Χ. Βεργέτης (Αρκαδίας)

 

ΟΦΙ – Εργοτέλης (15:00 ERTSPORTS 5, Βουζουνεράκειο)

Διαιτητής: Πουλόπουλος (Πειραιά)

Βοηθοί: Χρηστάκος (Πειραιά), Δέτση (Αθήνας)

4ος: Τσαμούρης (Πειραιά)

 

Χανιά – Παναχαϊκή (15:00 ERTSPORTS 2, Περιβολίων)

Διαιτητής: Κατοίκος (Αθήνας)

Βοηθοί: Φίλος (Βοιωτίας), Γαρεφαλάκης (Ηρακλείου)

4ος: Ματσούκας (Αιτ/νίας).

 

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ

Νέοι οικονομικοί «πονοκέφαλοι» με 3 πρώην παίκτες

Νέοι «πονοκέφαλοι» στο οικονομικό ζήτημα για την διοίκηση της Παναχαϊκής καθώς ανακοινώθηκαν οι κλήσεις στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ για την συνεδρίαση της Πέμπτης και ανάμεσά τους είναι και τρεις πρώην παίκτες της ομάδας.

Ο λόγος για τους Αλέξανδρο Μπιτσάκο, Δημήτρη Κοτσώνη και Στάθη Ρόκα. Ο πρώτος έπρεπε να εξοφληθεί σε έξι δόσεις, αλλά όπως φαίνεται η ΠΑΕ δεν ήταν συνεπής, ο Κοτσώνης έχει καταθέσει προσφυγή και ο Στάθης Ρόκας είχε αγωνιστεί στην Παναχαϊκή την περίοδο 2015-16 όταν διοικητικός υπεύθυνος ήταν ο Ποτής Τσιριμπής.

Ο νομικός του παίκτη κατέθεσε προσφυγή στο διαιτητικό δικαστήριο και μάλιστα όπως έγινε γνωστό υπάρχει και πρόσθετη παρέμβαση ΠΣΑΠ υπέρ του επαγγελματία ποδοσφαιριστή Ε. Ρόκα και κατά της ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891.

Σε κάθε περίπτωση, είναι τρεις περιπτώσεις που η διοίκηση καλείται να διευθετήσει  σύντομα ώστε να μην τελεσιδικήσουν και τότε υπάρξει κίνδυνος για την κοκκινόμαυρη ομάδα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ “Γ”

Ροή ειδήσεων

Advertisement