Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Το Καρναβάλι νοσεί… Έτοιμες οι εκδηλώσεις σύμφωνα με την ΚΕΔΗΠ, δημόσιο απολογισμό στις 17 Μαρτίου ζητά το «σπιράλ»

Published

on

Η πανδημία του κορωνοϊού και η αδυναμία διεξαγωγής του Πατρινού Καρναβαλιού με μαζικές εκδηλώσεις για δεύτερη συνεχή χρόνια άνοιξαν το «ασκό του Αιόλου» για την διαχείριση του θεσμού εν μέσω της υγειονομικής κρίσης.

Από τη μία η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας», Ήρα Κουρή δηλώνει ότι έχουν σχεδιαστεί δράσεις που θα πραγματοποιηθούν με την αξιοποίηση του διαδικτύου κι από την άλλη παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν απευθείας αναθέσεις καταγγέλλοντας την δημοτική Αρχή ότι ξοδεύει μία ακόμη ευκαιρία.

ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΡΕΙΑ

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η κα Κουρή, αναφέρεται πως «το φετινό καρναβάλι, όπως από το καλοκαίρι έχουμε ανακοινώσει, θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.
Έγκαιρα σχεδιάστηκαν και πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες προετοιμασίες για να στολιστεί η πόλη μας, στο κέντρο και στις συνοικίες, με καρναβαλικές δημιουργίες υψηλού επιπέδου, που κατασκευάστηκαν από τους εργαζόμενους του Δήμου.
Παράλληλα σχεδιάστηκαν οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με την αξιοποίηση του διαδικτύου και των τηλεοπτικών μέσων.

Ήδη πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού στο Δημοτικό Θέατρο και είχε μεγάλη απήχηση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Διαψεύστηκαν, για μια ακόμη φορά, οι «καλοθελητές» και οι «προφήτες» που προεξοφλούσαν ότι η Δημοτική Αρχή θα παρέμενε άπρακτη λόγω του κορωνοϊού.

Οι καλλιτέχνες της πόλης μας, που δοκιμάζονται σκληρά για ένα τουλάχιστον χρόνο λόγω της πανδημίας, ετοιμάζουν ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους και σήριαλ με θέμα το Πατρινό Καρναβάλι. Κοντά στους ηθοποιούς, τους σκηνοθέτες, τους συγγραφείς, τους τεχνικούς, τους εικαστικούς έρχονται και οι μουσικοί να υπενθυμίσουν ότι έχουμε καρναβάλι δημιουργώντας νέα τραγούδια και ενορχηστρώνοντας παλιότερα. Παράλληλα, ομάδες ερασιτεχνικές δουλεύουν τις δικές τους παραστάσεις με ενθουσιασμό, παρά τις δυσκολίες και τις αυστηρές συνθήκες, υγειονομικές και ωραρίου.

Όλη αυτή η προσπάθεια δεν γίνεται για το θεαθήναι. Έχει νόημα.
Σήμερα στο πλαίσιο του Καρναβαλιού, βρίσκουμε αφορμή όχι μόνο να στολίσουμε την πόλη αλλά να παράγουμε έργο καλλιτεχνικό που τονώνει οικονομικά και ψυχικά όχι μόνο τους δημιουργούς αλλά και τους συμπολίτες μας που θα το απολαύσουν, είτε από το διαδίκτυο, είτε από τα τηλεοπτικά μέσα. Για τη Δημοτική Αρχή όλη αυτή η προσπάθεια σηματοδοτεί τη θέληση μας να παραμείνουμε ζωντανοί, δημιουργικοί, υγιείς. Η Δημοτική Αρχή και το Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ «Καρναβάλι Πάτρας» δεν έχουν τίποτε να κρύψουν και δεν θα εμπλακούν στο πολιτικό κουτσομπολιό και στις αστήρικτες συκοφαντίες».

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟ «ΣΠΙΡΑΛ»

Τον προβληματισμό του να μην χαθεί η μοναδική ευκαιρία του Πατρινού Καρναβαλιού 2021 εκφράζει το «σπιράλ» επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή του πως «παρακολουθούμε τη δημοτική του διαχείριση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με έντονη προσοχή και με ειλικρινή αγωνία. Μας ανησυχούν και μας προβληματίζουν πολλά, μας στενοχωρούν περισσότερα. Παραμένοντας, όμως, η παράταξη που βάζει πάνω απ’ όλα την Πάτρα και τους θεσμούς της, επιλέγουμε να μην «πληγώσουμε» το Πατρινό Καρναβάλι, με αντιπολιτευτική κριτική και επιμέρους παρατηρήσεις την «ώρα της μάχης».

Καταθέσαμε, ως παράταξη, την ολοκληρωμένη μας πρόταση για ένα covid Πατρινό Καρναβάλι 2021, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατόπιν πολλής μελέτης, ομαδικής δουλειάς και με αίσθημα ευθύνης. Με λύπη συνειδητοποιούμε πως τόσο η συλλογιστική, όσο και οι επιμέρους υποδείξεις μας αγνοήθηκαν.

Και δεν μας λυπεί το ότι δεν προκρίθηκαν οι ιδέες μας. Αλλού είναι για μας η ουσία: Οι έγκαιρες προβλέψεις μας επιβεβαιώνονται, το διαφορετικό Καρναβάλι που θα μπορούσαμε φέτος να ζήσουμε δυστυχώς… δεν προκύπτει και η πόλη ξοδεύει μια (ακόμα) μοναδική ευκαιρία.

Αντί οργανωμένου σχεδίου, παρακολουθούμε αποσπασματικές κινήσεις, βεβιασμένες αποφάσεις και προβληματικές επιλογές. Επιθυμούμε να καταθέσουμε στο σωστό χρόνο τα σχόλια, τις απόψεις και την εποικοδομητική κριτική μας. Σημείο-σημείο, με τεκμηρίωση, με διάθεση συναινετική. Καλούμε γι’ αυτό τον Δήμαρχο Πατρέων να φέρει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αμέσως μετά τη λήξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2021 (την Τετάρτη 17 Μαρτίου) τον απολογισμό των δράσεων του, προκειμένου να εξηγηθούν επαρκώς πολιτικές, πρακτικές και αποφάσεις που επιλέχτηκαν για τον φετινό εορτασμό. Η πόλη δεν αντέχει να χάσει και το Πατρινό Καρναβάλι 2022. Απαιτούνται πρωτοβουλίες».

Ροή ειδήσεων

Advertisement