Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Η Εθνική ομάδα πόλο προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς και ο Χρ. Κολόμβος μιλά στη «Γ» ως ο πρώτος Πατρινός που ετοιμάζει βαλίτσες

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Η Πάτρα από προχθές το βράδυ έχει τον πρώτο Πατρινό αθλητή που θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο και αυτός δεν είναι άλλος από τον Χριστόδουλο Κολόμβο ο οποίος ως μέλος της Εθνικής ομάδας μετά τον θρίαμβο με 13-10 κόντρα στη Ρωσία, πανηγύρισε την πρόκριση στο μεγάλο γεγονός του καλοκαιριού.

Σε ενα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι η Εθνική ομάδα  χθες βράδυ έχασε με 10-9 από το Μαυροβούνιο στον τελίκό  του  τουρνουά του Ρότερνταμ της Ολλανδίας  όμως είχε ήδη εξασφάλισε την συμμετοχή της, για 16η φορά και 11η συνεχόμενη, στους Ολυμπιακούς αγώνες.
Θυμίζουμε ότι ο Κολόμβος ξεκίνησε το πόλο στον ΝΟΠ, πανηγύρισε τίτλους και διακρίσεις με τον Ολυμπιακό και τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στην τουρκική ΕΝΚΑ ενώ είναι η 2η φορά που θα αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς αγώνες.
Ο Χριστόδουλος Κολόμβος μίλησε χθες στη «Γ» και ανέλυσε τα συναισθήματά του για την μεγάλη επιτυχία.
«Είμαστε πραγματικά όλοι πολύ χαρούμενοι για την πρόκριση, ήμασταν αποφασισμένοι με την Γαλλία να το τελειώσουμε όμως το πετύχαμε κόντρα στην Ρωσία και τέλος καλό, όλα καλά» είπε αρχικά ο Κολόμβος και συμπλήρωσε: «Γενικότερα ήταν ένα δύσκολο διάστημα, περάσαμε όλοι από μια δύσκολη διαδικασία, με τον covid-19, τα συνεχόμενα τεστ, δεν είδαμε καθόλου τους δικούς μας μήπως βγει κάποιος θετικός και υπήρχε μεγάλη πίεση προκειμένου να έρθουμε εδώ και να πάρουμε την πρόκριση.
Είδαμε πως όλες οι ομάδες στο τουρνουά ήταν πολύ δυνατές, παρά το κακό παιχνίδι με την Γαλλία, απέναντι στη Ρωσία, βρήκαμε το σθένος και πήραμε τη νίκη».
ΟΙ 15 ΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ
Η Ελλάδα έχει μετάσχει συνολικά σε 15 διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, σ’ ό,τι αφορά την Υδατοσφαίριση Ανδρών (συνεχόμενα από το 1980), τις περισσότερες από όλα τα ομαδικά αθλήματα.
1920 Αμβέρσα
1924 Παρίσι
1948 Λονδίνο
1968 Μέξικο
1972 Μόναχο
1980 Μόσχα
1984 Λος Άντζελες
1988 Σεούλ
1992 Βαρκελώνη
1996 Ατλάντα
2000 Σίδνεϊ
2004 ΑΘΗΝΑ
2008 Πεκίνο
2012 Λονδίνο
2016 Ρίο ντε Τζανέιρο

Ροή ειδήσεων

Advertisement