Πέμπτη 15 Απριλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αποστολία Ματράκη και Χριστίνα Κατσούλη: Δυο Αχαιές που διεκδικούν βραβεία αριστείας για την επαγγελματικές τους δράση

Διαπρέπουν εκτός συνόρων

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Δύο νέα κορίτσια, από την Πάτρα, η Αποστολία Ματράκη και η Χριστίνα Κατσούλη διεκδικούν βραβεία αριστείας, στις κατηγορίες Finance και Young Star αντίστοιχα, των Greek International Women Awards (GIWA).

Οι δυναμικές αυτές  κοπέλες μέσα απλό σκληρή δουλειά και επιμονή έχουν καταφέρει να διακριθούν επαγγελματικά στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να είναι προτεινόμενες σε αυτά τα βραβεία .

To Greek International Women Awards (GIWA) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας  και Κοινωνικών Υποθέσεων, είναι ένας  θεσμός που έχει ως μοναδικό στόχο να αναγνωρίσει και να επιβραβεύσει Ελληνίδες που έχουν καταφέρει να διακριθούν μέσω των επαγγελματικών τους επιτευγμάτων, της δράσης και των επιδόσεων τους στον τομέα τους παγκοσμίως.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΧΑΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ

Η Αποστολία Μαρτάκη έλκει την καταγωγή της από την Πάτρα.  Άρχισε να δουλεύει το 2012 στον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Μια ιδιαίτερη περίοδο σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς η οικονομία παρουσίαζε σημάδια ανάκαμψης από το Credit crunch τoυ 2008. Αρχίζοντας από analyst κατάφερα σε μικρό χρονικό διάστημα να ανελιχθώ σε Senior Vice President δουλεύοντας σε πολλά διαφορετικά Projects και κομμάτια του ρίσκου (market , credit, enterprise) και έχοντας ζήσει και εργαστεί σε αρκετές χώρες σε 2 διαφορετικές ηπείρους ( Ασία και Ευρώπη).

«Σταθμός ορόσημο για την επαγγελματική μου πορεία υπήρξε το διάστημα που δούλεψα στην Ισπανία ( λόγω έργων προετοιμασίας για το Brexit). Ήταν μια εμπειρία που με δίδαξε πολλά και με οδήγησε στο επόμενο επίπεδο τόσο επαγγελματικά όσο και σαν άνθρωπο, καθώς ήμουν μέρος μια μικρής ομάδας που κατάφερε να χτίσει ένα σημαντικό γραφείο/χαρτοφυλάκιο κυριολεκτικά από το μηδέν. Στόχος μου είναι να μπορέσω να συνεχίσω να εξελίσσομαι ώστε να καταφέρω σε 10 -15 περίπου χρόνια να γίνω CRO, ένας δύσκολος στόχος που ευελπιστώ με υπομονή και σκληρή δουλειά να καταφέρω», αναφέρει σε συνέντευξη της στο infowoman.gr, που είναι χορηγός των βραβείων.

Σε ότι αφορά τη μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισε στην επαγγελματικής της πορεία, σημειώνει: «Ίσως η μεγαλύτερη δυσκολία αλλά ταυτόχρονα και το καλύτερο σχολείο για μένα ήταν το χρονικό διάστημα που πέρασα στη Μαδρίτη όπου βρέθηκα σε μια χώρα όπου δε μιλούσα τη γλώσσα ούτε είχα κάποιο φιλικό κύκλο. Λόγω των λόγων που προανέφερα ακόμα και η καθημερινότητα γινόταν πιο δύσκολη. Ταυτόχρονα με την αλλαγή τοποθεσίας σε ένα νέο περιβάλλον ανέλαβα σε σχετικά νεαρή ηλικία έναν ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο και βρέθηκα σε μια θέση όπου έπρεπε πολύ γρήγορα να καταφέρω συγκεκριμένους στόχους και να χτίσω πράγματα από το μηδέν . Ήταν η περίοδος 2019 – 2020 όπου τα νέα / σχέδια με το Brexit άλλαζαν με το δευτερόλεπτο και όλα τα πλάνα έπρεπε να αναπροσαρμόζονται αντίστοιχα. Τόσο εγώ όσο και η υπόλοιπη ομάδα μετά από πολλούς μήνες επίπονης και αδιάλειπτης εργασίας καταφέραμε τους στόχους μας γιατί πιστέψαμε εξαρχής σε αυτούς και είδαμε από πολύ νωρίς τη «μεγάλη εικόνα». Η εμπιστοσύνη στην ομάδα και τον ευατό μου , όπως και η δύναμη που άντλησα από τη στήριξη της οικογένειας και των φίλων μου με βοήθησε να τα καταφέρω. Αν είχα αφήσει το φόβο μου να με καταλάβει και το να σκέφτομαι αν μπορώ ή όχι να τα καταφέρω, η αποτυχία θα ήταν μονόδρομος».

Αναφορικά με τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία, στην τοποθέτηση της, αναφέρει-μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η θέση της γυναίκας μπορεί να εξελιχθεί περισσότερο με βάση κάποιες προϋποθέσεις όπως για παράδειγμα να συνεχίσουμε όλοι να εξαλείφουμε στερεότυπα παλαιότερων εποχών όπου το άτομο κρινόταν με το φύλο και όχι τις δυνατότητες μας. Επίσης με το να πιστέψουμε περισσότερο στον εαυτό μας και να μην αφήνουμε τους φόβους μας να μας κατακλύζουν μπορούμε να καταφέρουμε θαύματα όλες μας»

Τι σημαίνει άραγε για την ίδια η υποψηφιότητα της, στα βραβεία GIWA; Ιδού η απάντηση: «Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μένα να συγκαταλέγομαι στην κατηγορία του Finance ανάμεσα σε πέντε άλλες πολύ αξιόλογες γυναίκες που έχουν επιτελέσει ένα αξιοσέβαστο επαγγελματικό έργο στο κομμάτι του Finance. Το να αναγνωρίζονται, να επιβραβεύονται και να ενδυναμώνονται γυναίκες όπως γίνεται μέσα από αυτό το θεσμό είναι κάτι που βοηθάει σημαντικά στην καλυτέρευση της θέσης της γυναίκας στην κοινωνική σκακιέρα. Νιώθω ήδη νικήτρια όπως θεωρώ πως πρέπει να νιώθουμε όλες οι υποψήφιες μέσα από αυτό το υπέροχο ταξίδι που λέγεται GIWA»

Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΤΣΟΥΛΗ

Η Χριστίνα Κατσούλη έχει σχέση με την Πάτρα, αφού ο πατέρας της Ζαχαρίας, ήταν αρχηγός της ομάδας μπάσκετ του Απόλλωνα, το 1990.

Αναλύοντας την επαγγελματική της ιστορία, η κυρία Κατσούλη αναφέρει:

«Αποφοίτησα από το Cass Business School το 2016 έχοντας σπουδάσει Business Management. Μερικά από τα μεγαλύτερα ενδιαφέροντά μου πέραν της επιχειρηματικότητας, ήταν η τέχνη και το σχέδιο μόδας.

Μία ζωή ήμουν διχασμένη ανάμεσα σε δραστηριότητες που απαιτούσαν δημιουργικές και αναλυτικές δεξιότητες και έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ με τον τομέα του Merchandising. Μετά από πολλές προσπάθειες, πολλές αποτυχίες (179 για να είμαι ακριβής) και μια σύντομη ενασχόληση με το door-to-door selling, ξεκίνησα την καριέρα μου ως Digital Merchandising Assistant του οίκου Burberry και μετέπειτα συνέχισα ως Merchandising Assistant στον οίκο Amanda Wakely.

Με 9 μήνες συνολικής εμπειρίας ξεκίνησα να δουλεύω ως Merchandiser στην Bvlgari-LVMH Group το 2017. Επί δύο συνεχείς χρονιές διακρίθηκα ως Best Employee of the Year και η προαγωγή μου το 2020 σε Senior Retail Merchandiser με ανέδειξε ως το νεότερο υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο σε ηλικία 24 ετών. Έχοντας αναλάβει την εμπορική διεύθυνση, δουλεύω στενά με μία από τις πιο σημαντικές φιγούρες του χώρου, την J. Weng και η συνεργασία μας αποτελεί καθημερινή έμπνευση.

Δεν μου αρέσει να κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια, αφήνοντας έτσι κάποια πράγματα στη ροή της ζωής. Ένα είναι σίγουρο όμως: με ότι και αν ασχοληθώ θέλω να συνεχίσω να βοηθάω νέους στα πρώτα τους βήματά βγαίνοντας στην αγορά εργασίας. Αν έχω φτάσει κάπου σήμερα, οφείλεται στην επιμονή και στους ανθρώπους που αποτέλεσαν πρότυπο για εμένα παρακινώντας με να μην τα παρατήσω. Πρόσφατα έγινα μέλος του Professional Mentoring Scheme του City, ως μέντορας σε τελειόφοιτους φοιτητές και έχει ξεκινήσει ένα όμορφο νέο κεφάλαιο».

Αναφορικά με τις δυσκολίες που αμντιμετώπισε, σημειώνει:

«Πριν από την σταδιοδρομία μου στον χώρο του Retail, ασχολήθηκα με την κοινωνική επιχειρηματικότητα μέσω του οργανισμού ENACTUS. Εκεί συν-ίδρυσα με μια ομάδα φοιτητών ένα έργο κοινωνικής επιχειρηματικότητας με στόχο την δημιουργία μονάδων υδροπονικής χαμηλού κόστους και την διάδοση αυτής της τεχνολογίας σε περιοχές του κόσμου όπου υπάρχει λειψυδρία. Για τρία χρόνια ηγήθηκα της ομάδας, διακριθήκαμε με το Green Dragons Award, φτάσαμε στον τελικό διαγωνισμό της McKinsey&Co-Venture Academy και λάβαμε χρηματοδότηση από το City University.

Το 2015, μετά από την μακροχρόνια προετοιμασία και σε συνεργασία με τοπικές ΜΚΟ έπρεπε να ταξιδέψω μαζί με άλλα δυο μέλη της ομάδας στην Βόρεια Βραζιλία για την πρώτη εγκατάσταση. Μέρες πριν από το ταξίδι μας, ο αρχιμηχανικός της ομάδας ακύρωσε την πτήση του λόγω προβλήματος της βίζας του. Η ευθύνη μου απέναντι στην τοπική κοινότητα που μας περίμενε ήταν μεγάλη. Αμφέβαλλα πολλές φορές για το αν χωρίς εκείνον θα μπορούσαμε να μεταλαμπαδεύσουμε σωστά τις τεχνικές γνώσεις, φτιάχνοντας ένα σύστημα που δουλεύει στην Βραζιλία. Σε μερικές μέρες, κάνοντας ταχύρρυθμα μαθήματα, μου μετέφερε όλες τις τεχνικές γνώσεις που μπορούσα να απορροφήσω χωρίς να έχω κάποια εξειδίκευση. Κατά τη διάρκεια της αποστολής μας ότι μπορούσε να πάει λάθος…πήγε λάθος. Όμως με ψυχραιμία και εκλογίκευση των φόβων μου οδήγησα την ομάδα στην λύση των όποιον προβλημάτων. Καταφέραμε να εγκαταστήσουμε το σύστημα μας στη Σέρα της Βραζιλίας, βοηθώντας την να αύξηση της παραγωγής οπωροκηπευτικών και ενδυναμώνοντας τον τοπικό πληθυσμό να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις υδροπονικής και σε άλλες κοινότητες βελτιώνοντας το βιοτικό τους επίπεδο».

Σχετικά με την συμμετοχή της, στο διαγωνισμό, υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Τα GIWA είναι μια δίοδος προβολής προτύπων γυναικών με όραμα που χρειάζεται στην κοινωνία μας σήμερα…Γυναικών της «διπλανής πόρτας» που όμως έχουν καταφέρει τόσα και μπορούν να εμπνεύσουν πολύ ακόμη κόσμο με τα βιώματά τους».

 

Πώς μπορείτε να ψηφίσετε

Το τελικό αποτέλεσμα και η ανάδειξη των νικητριών σε κάθε κατηγορία θα διαμορφωθεί κατά 33% από την ψήφο του κοινού.

Μπορείτε να ψηφίσετε μέσα από τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.eventora.com/en/Events/giwa-2020/Order/VZZUVNKETD/Complete?step=0&selDate=00010101, μέχρι και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

Προσοχή: Για να είναι η ψήφος σας έγκυρη πρέπει να επιλέξετε μια υποψήφια σε κάθε κατηγορία και να πατήσετε “submit” ! Θα λάβετε σχετικό επιβεβαιωτικό email .​​

 

Περισσότερα
Advertisement

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Μέλημα η προστασία της ανθρώπινης ζωής»

Δημοσιεύθηκε

στις

«Όλοι μαζί για την προστασία της ανθρώπινης ζωής», ήταν το μήνυμα που έστειλε η Συντονίστρια Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Έφη Γιαννιά ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

Η κα Γιαννιά συμμετείχε στην σύσκεψη που συγκάλεσε προχθές το απόγευμα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς παρουσία του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη, δίνοντας το «παρών» στην προσπάθεια για την θωράκιση της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας των πολιτών και του περιβάλλοντος.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εμβολιασμοί: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες Β

Δημοσιεύθηκε

στις

Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού για εμβολιασμό των πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες Β, ηλικίας 18 έως 59 ετών, που πάσχουν από σοβαρά χρόνια νοσήματα καρδιαγγειακής, αναπνευστικής, μεταβολικής κλπ φύσεως.

Η συγκεκριμένη ομάδα περιλαμβάνει πάνω από 850.000 πολίτες, πάσχοντες από π.χ. υπέρταση, άσθμα, σακχαρώδη διαβήτη και πλήθος ασθενειών που κατά τους ειδικούς συνιστούν υψηλό κίνδυνο για νόσηση λόγω κορωνοϊού.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr, συμπληρώνοντας το ΑΜΚΑ τους. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους

, το άνοιγμα θα γίνει σταδιακά, δηλαδή τη μία μέρα μπορεί να προσέρχονται άνθρωποι με σακχαρώδη διαβήτη, την επόμενη με άλλο νόσημα.

Ακολουθούν οι εκπαιδευτικοί και οι πολίτες ηλικίας 55-59 ετών, που θα μπορούν να κλείσουν τα ραντεβού τους στις 21 Απριλίου και οι πολίτες 50-54 ετών, που θα μπορούν να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους από τις 24 Απριλίου.

Ποιοι ανήκουν στην ευπαθή ομάδα Β

Στην ομάδα Β εντάσσονται μεγάλες υπο-ομάδες ασθενών οι οποίοι κρίνεται ότι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για νόσηση λόγω κορωνοϊού.

Αυτές ταξινομούνται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού ως εξής:

– Ασθενείς με χρόνια καρδιαγγειακή νόσο, ειδικότερα με συγγενείς καρδιοπάθειες, υπέρταση με καρδιακές επιπλοκές, χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια, κολπική μαρμαρυγή, χρόνια ισχαιμική καρδιοπάθεια, μυοκαρδίτιδες, μυοκαρδιοπάθειες, περιφερική αγγειακή νόσο, ιστορικό θρομβοεμβολικής νόσου.

– Ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη, τύπου 1 και τύπου 2.

– Ασθενείς με νοσογόνο παχυσαρκία, με Δείκτη μάζας σώματος ³40 kg/m2.

– Ασθενείς με χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού, ειδικότερα με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, διάμεσοι νόσοι του πνευμονικού παρεγχύματος, σοβαρό άσθμα με λήψη σε μόνιμη βάση κορτικοειδών από το στόμα ή βιολογικών παραγόντων.

– Ασθενείς με καρκίνο συμπαγούς οργάνου κατά την τελευταία 5ετία (που δεν περιλαμβάνεται στην κατηγορία ασθενών της ομάδας Α).

– Ασθενείς σε ανοσοκαταστολή καθώς και με λοίμωξη HIV (με CD4>200 κύτταρα/μL).

– Ασθενείς με χρόνια νεφρική νόσο.

– Ασθενείς με χρόνια ηπατική νόσο, αντιρροπούμενη κίρρωση ήπατος.

– Ασθενείς με αιμοσφαιρινοπάθειες, ομόζυγη δρεπανοκυτταρική αναιμία, μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία, ομόζυγη μεσογειακή αναιμία.

-Ασθενείς με διαταραχές σπληνός, ασπληνία (περιλαμβάνεται και η λειτουργική ασπληνία).

– Ασθενείς με χρόνια νευρολογικά νοσήματα, ειδικότερα με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, παροδικό ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, σοβαρά νευρολογικά νοσήματα στα οποία επηρεάζεται η αναπνευστική λειτουργία, εγκεφαλική παράλυση, πολλαπλή σκλήρυνση, επιληψία, άνοια, νόσο Πάρκινσον, νόσο κινητικού νευρώνα, κληρονομικά και εκφυλιστικά νευρομυϊκά νοσήματα.

– Ασθενείς με σοβαρή ψυχική νόσο, σχιζοφρένεια ή διπολική διαταραχή.

– Άτομα με σοβαρή αναπηρία, που δεν οφείλεται σε νοσήματα υψηλού ή αυξημένου κινδύνου, καταστάσεις για τις οποίες η προτεραιότητα εμβολιασμού έχει ήδη οριστεί.

– Γονείς ή φροντιστές παιδιών ηλικίας κάτω των 16 ετών με σοβαρά χρόνια νοσήματα, που δε μπορούν λόγω ηλικίας να εμβολιαστούν τα ίδια και τα οποία έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων ή αιμοποιητικών κυττάρων, βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση οργάνου, υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση καθώς και παιδιών, που πάσχουν από κυστική ίνωση, καρκίνο συμπαγούς οργάνου (ως και 12 μήνες μετά τη λήξη της θεραπείας), αιματολογικό καρκίνο (ως και 3 χρόνια μετά τη λήξη της θεραπείας), χρόνιο νόσημα του αναπνευστικού που απαιτεί χρήση οξυγόνου κατ’ οίκον, βαριά συνδυασμένη ανοσοανεπάρκεια, σύνδρομο Down ή άλλες πολύ σοβαρές καταστάσεις με κλινικά κριτήρια.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Περιφερειακή Υπεύθυνη Υγείας Δυτικής Ελλάδας με απόφαση του ΚΙΝΑΛ. Αχαΐας η Κατερίνα Σολωμού

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύμφωνα με απόφαση του Κινήματος Αλλαγής, καθήκοντα Περιφερειακής Υπευθύνου του  Οργανωτικού Δικτύου Υγείας Δυτικής Ελλάδας του Κινήματος Αλλαγής, αναλαμβάνει η   Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Κατερίνα Σολωμού.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα