Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ο κορωνοϊός δοκιμάζει τις αντοχές του συστήματος υγείας

Published

on

Την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αχαΐα σημείωσε χθες αισθητή πτώση –λόγω των μειωμένων τεστ που διενεργήθηκαν – οι νοσηλείες στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας παρουσίασαν αύξηση δοκιμάζοντας τις αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας.

Συγκεκριμένα χθες στην Αχαΐα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν 35 νέες μολύνσεις, αριθμός που δεν αντακλά την πραγματική επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή, αφού λόγω της αργίας του Σαββατοκύριακου διενεργήθηκαν λιγότεροι δειγματοληπτικοί έλεγχοι.
Άλλωστε η αύξηση των νοσηλειών στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας αποδεικνύει πως ο κορωνοϊός συνεχίζει ακάθεκτος την… επέλασή του στην περιοχή μας με την διασπορά, κυρίως την ενδοοικογενειακή, να είναι μεγάλη.

161 ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας οι νοσηλευόμενοι χθες έφθασαν τους 161 εκ των οποίων 28 στις ΜΕΘ.
Συγκεκριμένα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονται 80 ασθενείς στις κλινικές Covid19 και 20 στις ΜΕΘ, ενώ το προσωπικό βρίσκεται σε ετοιμότητα για να ετοιμάσει αν χρειαστούν κι άλλες κλίνες.
Αντίστοιχα, στο ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας» που χθες εφημέρευε μέχρι αργά το απόγευμα οι νοσηλευόμενοι ήταν 53 και οκτώ στις ΜΕΘ. Να σημειωθεί πως στον «Αγ. Ανδρέα» η κατάσταση είναι αρκετά «πιεσμένη» όσον αφορά στις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ, ενώ χθες δόθηκαν και εξιτήρια.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement