Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σπύρος Σκιαδαρέσης: Σημαίες παντού

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρόταση στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριο Φαρμάκη, ενόψει της εθνικής επετείου, αλλά και της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την  έναρξη της Επανάστασης, καταθέτει ο περιφερειακός σύμβουλος, της παράταξης «Δικαίωμα στην Πρόοδο, Σπύρος Ν. Σκιαδαρέσης.

Στην πρόταση αναφέρει ότι πρέπει η περιφερειακή αρχή να  κοινοποιήσει, όπως πράττει άλλωστε κάθε φορά που εορτάζουμε εθνική επέτειο, εγκύκλιο σημείωμα στους Δήμους αυτής και στις Ιερές Μητροπόλεις, προκειμένου να τοποθετηθούν ελληνικές σημαίες σε όλα τα δημόσια κτήρια και τους ιερούς ναούς, (όπου υπάρχουν να αντικατασταθούν με νέες), στους κεντρικούς δρόμους και πλατείες, με την επισήμανση: να παραμείνουν εκεί έως το τέλος τού έτους».

Σύμφωνα με τον κ. Σκιαδαρέση στην Πάτρα και όλες τις πόλεις και κωμοπόλεις, υπάρχει η αντίστοιχη υποδομή στους φανοστάτες των κεντρικών δρόμων αλλά και αυτών τής εισόδου τής πόλης (βάσεις για λάβαρα, banners) κ.α.

«Οι γείτονές μας Τούρκοι «ευκαίρως ακαίρως» τοποθετούν παντού τις σημαίες τους, ακόμα και για μικρές γιορτές. Για εμάς τους Έλληνες, η έναρξη τής Επανάστασης δεν είναι κάτι μικρό. Είναι η ίδια μας η ελευθερία», αναφέρει  χαρακτηριστικά ο κ. Σκιαδαρέσης.

 

 

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Διαφοροποίηση στο χρονοδιάγραμμα-Δεν προστίθεται κανένα νέο δρομολόγιο της Hellenic Train και η επανεκκίνηση προς Κιάτο και Αίγιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε διαφοροποίηση φαίνεται πως οδηγείται το πρόγραμμα της σταδιακής επανεκκίνησης του σιδηροδρόμου, το οποίο έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση δια στόματος του υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για τις μεταφορές, Γιώργου Γεραπετρίτη.

Από σήμερα Δευτέρα, δεύτερη εβδομάδα από την επανέναρξη των δρομολογίων, σύμφωνα με τα μέχρις στιγμής δεδομένα, δεν πρόκειται να προστεθεί κανένα νέο δρομολόγιο της Hellenic Train στα λιγοστά που ήδη εκτελούνται, παρά το γεγονός πως είχε ανακοινωθεί η επανεκκίνηση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου προς Κιάτο και Αίγιο.

Σύμφωνα με πηγές τόσο της εταιρίας όσο και των μηχανοδηγών, έως τώρα δεν έχουν παρασχεθεί οι πρόσθετες εγγυήσεις ασφαλείας που έχουν ζητηθεί προκειμένου να ενισχυθεί το πρόγραμμα των τρένων. Αυτό αφορά κυρίως τα ζητήματα της ραδιοκάλυψης στις σήραγγες του Πλαταμώνα και των Τεμπών, αλλά και την επίλυση θεμάτων ασφαλείας με τις σήραγγες του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και κυρίως σε ό,τι αφορά την πυρασφάλεια και την πυροπροστασία.

Υπό αυτές τις συνθήκες στον αέρα βρίσκεται και η επανεκκίνηση των αρτηριακών τρένων στο βασικό σιδηροδρομικό άξονα της χώρας Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Τα δρομολόγια των Ιντερσίτι έχει ανακοινωθεί ότι θα ξεκινήσουν την 1η Απριλίου, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία κίνηση προς την κατεύθυνση αυτή, καθώς ο διαχειριστής υποδομής ΟΣΕ, δεν έχει δώσει τις έγγραφες εγγυήσεις ασφαλείας που έχουν ζητήσει οι εργαζόμενοι και η Hellenic Train.
Έτσι και σήμερα – εκτός αν υπάρξει κάποια μεγάλη ανατροπή – τα δρομολόγια που θα γίνουν θα αφορούν μόνο τις γραμμές του Προαστιακού του Αεροδρομίου και της Χαλκίδας, τα δρομολόγια του Προαστιακού της Πάτρας και τα τουριστικά τρένα, μεταξύ των οποίων και ο Οδοντωτός.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Που χρησιμεύουν αυτές οι πινακίδες;

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Νοσημάτων Θώρακος έχει κλείσει εδώ και χρόνια και όμως κανείς δεν έχει ευαισθητοποιηθεί να αλλάξει την πινακίδα που βρίσκεται στην πλατεία Πίνδου.

Η πινακίδα κατευθύνει τους οδηγούς προς την παράκαμψη της Πάτρας, το Φρούριο, το Νοσοκομείο, το ΤΕΙ, το Στρατόπεδο. Βέβαια και το ΤΕΙ πλέον δεν λειτουργεί, αλλά κανείς από τους αρμόδιους δεν έχει παρέμβει να «σβήσει» από την σήμανση τα σημεία που πλέον έχουν «σβηστεί» από τον χάρτη της πόλης.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Δείτε το σοκαριστικό βίντεο από την ανατροπή Ι.Χ στη Μίνι Περιμετρική

Δημοσιεύθηκε

στις

Σοκάρει βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και δείχνει τη φοβερή πρωινή ανατροπή ΙΧ που σημειώθηκε στη Μίνι Περιμετρική της Πάτρας.

Δείτε το βίντεο του Michael Michael:

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα