Connect with us

Ελλάδα

Πρόθεση του Υπουργείου για κατάργηση των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών- Ανησυχία επικρατεί στους φοιτητές και τους αποφοίτους

Published

on

Ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση περί της πρόθεσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για κατάργηση των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών. Η είδηση αυτή εξέπληξε τόσο τους αποφοίτους όσο και τους νυν φοιτητές αφού είναι γνωστό το παιδαγωγικό και μορφωτικό έργο των Ιδρυμάτων αυτών και ο σημαντικότατος ρόλος τους στην χριστιανική και εκκλησιαστική εκπαίδευση σε ανώτατο επίπεδο.

 Οι Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Ιωάννινα με τα Τμήματα Βυζαντινής Μουσικής και Ψαλτικής και  Ιερατικών Σπουδών  παρέχουν εκπαίδευση υψηλού επιπέδου και χορηγούν πτυχία ισότιμα με εκείνα των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρ. 3 του ν. 3432/2006 (ΦΕΚ 14/Α/3.2.2006) .

Το θέμα έρχεται ως επιστέγασμα της αγωνίας των πτυχιούχων αποφοίτων των Τμημάτων Βυζαντινής Μουσικής και Ψαλτικής για την ένταξη των αποφοίτων στους  πίνακες εκπαιδευτικών εκσυγχρονίζοντας έτσι το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους καθώς και την αξιοποίησή τους  σε υπηρεσίες της Εκκλησίας της Ελλάδος όπως ορίζεται εξάλλου και στην παρ. 4 του άρθρ.17 του ν. 3432/2006, γεγονός που μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί αφήνοντας μετέωρο το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement