Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτική Ελλάδα: Στα «σκαριά» ο 3ος πυροσβεστικός σταθμός  

Published

on

«Κάντε λίγο υπομονή. Ότι Ό,τι λείπει 30 χρόνια από την περιοχή δεν μπορεί να γίνει σε έναν χρόνο. Υπάρχουν ζητήματα δομικά και ζητήματα με το οργανόγραμμα. Το θέμα δεν είναι να φτιάξουμε έναν πυροσβεστικό σταθμό. Το θέμα είναι να εξασφαλίσουμε το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό που χρειάζεται, όχι παίρνοντάς τον από τους υπάρχοντες.

Κάντε λίγο υπομονή λοιπόν. Θα το δείτε να εξελίσσεται πολύ άμεσα…».
Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο Νίκος Χαρδαλιάς τις προσπάθειες που γίνονται για να λειτουργήσει ο 3ος πυροσβεστικός σταθμός στην Πάτρα και ο οποίος – όπως είχε ήεη πει ο ίδιος πέρυσι – θα ενταχθεί και θα λειτουργήσει στην περιοχή.
Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη λίγο μετά το τέλος της σύσκεψης που είχε χθες το απόγευμα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα με τους διοικητές της πυροσβεστικής από τη Δυτική Ελλάδα, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινάει από την 1η Μαίου.
Παρών στη σύσκεψη ήταν και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντιστράτηγος,
ΚΟΛΟΚΟΥΡΗΣ: «ΠΟΛΛΑ ΕΝΑΕΡΙΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ»
Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος στις δηλώσεις του, ανέφερε τα εξής:
«Με την εποπτεία του κ. Χαρδαλιά – και με αφορμή την επίσκεψη στο εμβολιαστικό κέντρο – συζητήσαμε θέματα που αφορούν το Πυροσβεστικό Σώμα. Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, συζητήθηκαν με τον Συντονιστή, τον Περιφερειάρχη και τους Διοικητές της Δυτικής Ελλάδας, θέματα που άπτονται της δασοπροστασίας και της αντιμετώπισης πυρκαγιών. Τα μηνύματα από τους συναδέλφους ήσαν αισιόδοξα. Είναι σημαντική η συμβολή του κ. Υπουργού, όχι μόνο στον συντονισμό, αλλά και σε θέματα που αφορούν τον μηχανοκίνητο στόλο και την αεροπυρόσβεση. Φέτος θα έχουμε συνδρομή πολλών εναερίων μέσων, πιλοτικά τα πετζετέλ θα αντικατασταθούν από κάποιους τράκτορες, θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να έχουμε γρήγορη ανταπόκριση και αμεσότητα. Νομίζω πως είμαστε σε πολύ καλό στάδιο. Σημαντικό ρόλο παίζουν όμως και οι ίδιοι οι πολίτες, κυρίως όσον αφορά τον καθαρισμό των οικοπέδων τους. Το πυροσβεστικό σώμα βρίσκεται πάντα εκεί που κινδυνεύει άνθρωπος. Ευχόμαστε να μην χρειάζεται αυτό, αλλά θα είμαστε παρόντες παντού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
Επίσης, σε ό,τι αφορά ιδιαίτερα την Δυτική Ελλάδα, ο κ. Κολοκούρης δεν έκρυψε την ανησυχία του, ιδιαίτερα για την περιοχή της Ηλείας όπου όπως είπε «προτού αρχίσει ακόμα η αντιπυρική περίοδος, υπάρχει μεγάλη συχνότητα πυρκαγιών». Ο Αρχηγός πρόσθεσε ότι αυτό έγκειται μάλλον σε υπολείμματα καλλιεργειών, καλώντας πάντως τους πολίτες να αναλογιστούν τους κινδύνους εξάπλωσης μίας πυρκαγιάς, ιδιαίτερα όταν αυτή ανάβει υπό συνθήκες ισχυρών ανέμων. «Μπορούν όλα να γίνονται όταν δεν υπάρχει άνεμος και υπό τις κατάλληλες συνθήκες» σημείωσε.
«ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ»
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Χαρδαλιάς μίλησε για μία πολύ μεγάλη προσπάθεια που γίνεται ως προς τον εκσυγχρονισμό (και τον εξοπλισμό) της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καλώντας τους αξιωματικούς των πυροσβεστικών δυνάμεων της Δυτική Ελλάδας να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, όπως πάντα κάνουν. Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα του: «Την ώρα της μάχης δεν υπάρχουν γαλόνια. Είμαστε όλοι ίσοι»
Ο κ. Χαρδαλιάς, όπως και ο κ. Κολοκούρης, άκουσαν τους διοικητές των πυροσεβστικών δυνάμεων της περιοχής, που στην πλειονότητά τους εστίασαν στην έλλειψη ανδρών, αλλά και στον πεπαλαιωμένο εξοπλισμό, εκφράζοντας ωστόσο την ετοιμότητά τους να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την προστασία των ανθρώπων, των περιουσιών αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος.
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ: ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ!
Επίσης, άξιο αναφοράς το γεγονός πως ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κάλεσε τους Διοικητές της Δυτικής Ελλάδας να γίνουν μεταφορείς του μηνύματος του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού σε όλα τα στελέχη της Πυροσβεστικής. «Είμαστε η μοναδική υπηρεσία που πάει παντού» επεσήμανε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως η προστασία της υγείας των πυροσβεστών είναι κρίσιμης σημασίας για τη λειτουργία του Σώματος.
Τέλος, ο Αρχηγός εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο στελεχιακό δυναμικό της περιοχής, σημειώνοντας: «Να έχετε εμπιστοσύνη στους εαυτούς σας και σε αυτά που κάνετε. Ό,τι χρειάζεστε, θα σα τα δώσουμε. Το άθλημα αυτό είναι ομαδικό…»
ΓΙΑΝΝΙΑ: ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΟΜΑΔΙΚΑ
Στη σύσκεψη μετείχε και η Συντονίστρια Πολιτικής Προστασίας για τη Δυτική Ελλάδα, Ευσταθία Γιαννιά, η οποία εξέφρασε την πεποίθηση πως ο νέος νόμος για την Πολιτική Προστασία «καταθέτει νέο όραμα», ενώ τόνισε: «Θα εργαστούμε ομαδικά ώστε να αισθάνονται ασφαλείς οι συμπολίτες μας».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement