Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αξιόμαχη ξανά η ΕΒΟ Αιγίου-Νέα επίσκεψη του υφυπουργού Άμυνας, Άλκη Στεφανή 

Published

on

Του Πάνου Σακελλαρόπουλου

Ο Υφυπουργός Aμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής μετέβη χθες το πρωί, εκ νέου, στο Αίγιο δεσμευόμενος για τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του εργοστασίου της ΕΒΟ με στόχο την συμμετοχή του στο πρόγραμμα για τα νέα εξοπλιστικά και -κυρίως- την συμπαραγωγή του νέου «εθνικού, ατομικού, τυφεκίου» για το οποίο πάντως ζήτησε μικρή πίστωση χρόνου, μέχρι την τελική επιλογή του τύπου του όπλου (πιθανότατα Ισραηλινό ή Γερμανικό).

Ο κ. Στεφανής είχε συνάντηση αρχικά με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΑΣ Νικόλαο Κωστόπουλο, τον Διευθυντή της ΕΑΣ-ΕΒΟ Αιγίου Γιώργο Μαντζαβίνο και εκπροσώπων του Διοικητικού Συμβουλίου Εργαζομένων σχετικά με την κατάρτιση νέας συλλογικής σύμβασης των εργαζομένων. Στις συζητήσεις συμμετείχαν επίσης οι Βουλευτές Ανδρέας Κατσανιώτης, Ιάσονας Φωτήλας και Χριστίνα Αλεξοπούλου καθώς και ο Κώστας Τόγιας εκπρόσωπος του Βουλευτή Άγγελου Τσιγκρή.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Ο Υφυπουργός συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο Αιγιάλειας Δημήτριο Καλογερόπουλο με τον οποίο και συζήτησαν για τις προοπτικές ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Αιγιαλείας από την επικείμενη παραγωγή «εθνικού τυφεκίου» από τα ΕΑΣ στο πλαίσιο συμβολής και της ανάπτυξης Εθνικής Άμυνας της χώρας.

«Υποδεχόμαστε για τρίτη φορά τον κ. Στεφανή, έναν πραγματικό φίλο της
Αιγιάλειας, με τον οποίο η δημοτική αρχή έχει αναπτύξει μια πολύ καλή, προσωπική σχέση εμπιστοσύνης. Αυτό περιποιεί τιμή για τον τόπο μας και ταυτόχρονα, μέσα από αμοιβαία κατανόηση και συνεργασία, σύντομα θα έχουμε τα ποθητά αποτελέσματα, μιας και ο υφυπουργός είναι από τους χαρακτήρες που δεν προχωρούν μόνο σε εξαγγελίες αλλά εργάζονται για την υλοποίησή τους επ’ωφελεία των πολιτών», δήλωσε ο Δήμαρχος.

Στη συνάντηση, το παρών έδωσαν επίσης ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Νίκος Καραΐσκος, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τεχνικής Υπηρεσίας, Δόμησης και Ανάπτυξης κ. Βασίλης Χριστόπουλος και ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του εργοστασίου των ΕΑΣ στο Αίγιο κ. Γιώργος Σαζακλής.

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει την εισαγωγή και στα ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) στρατηγικού επενδυτή, στα πλαίσια και της συνεργασίας της ΕΛΒΟ με Ισραηλινή εταιρεία. Ξεκαθαρίζοντας όμως ότι, όσον αφορά τα ΕΑΣ και την ΕΒΟ, η πλειοψηφία θα παραμείνει στο Ελληνικό Δημόσιο για λόγους στρατηγικής και εθνικής σημασίας.

«Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και οι προτεραιότητές μας επιβάλλουν τα ΕΑΣ να παραμείνουν σε Ελληνικά χέρια. Το γεγονός της επίσκεψης του κ.Στεφανή για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, είναι ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που δείχνει το υπουργείο Άμυνας προκειμένου να ενεργοποιηθεί πλήρως το αξιόμαχο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στην κατεύθυνση της συμπαραγωγής των νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων. Είμαστε εν αναμονή και της επιλογής του νέου ‘εθνικού τυφεκίου’ το οποίο προσδοκούμε ότι θα κατασκευαστεί στο Αίγιο, αξιοποιώντας και την μεγάλη εμπειρία των ανθρώπων της ΕΒΟ. Για να είναι αξιόμαχο πάντως το εργοστάσιο του Αιγίου, θα πρέπει να αναβαθμιστεί ενεργειακά αλλά και κτιριακά με νέες πτέρυγες κάτι που αποτελεί δέσμευση του κ. Στεφανή στην πόλη» αναφέρει στην «Γ» πηγή προσκείμενη στην τοπική ΝΔ.

Ο κ. Στεφανής είχε μεταβεί στα τέλη Ιανουαρίου στο Αίγιο κατόπιν εντολής του υπουργού Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλου που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την «Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας» και ενημερώθηκε για το αίτημα της πόλης που έχει να κάνει με την αξιοποίηση και αναβάθμιση της ΕΒΟ.

ΑΓ. ΤΣΙΓΚΡΗΣ: Η ΕΒΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, με αφορμή την επίσκεψη του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων (ΕΒΟ) στο Αίγιο, επισήμανε -για μία ακόμη φορά- την αναγκαιότητα ενίσχυσης και επέκτασης του εργοστασίου, με την κατασκευή του εθνικού τυφεκίου. Ο Αχαιός βουλευτής δεσμεύθηκε να παρακολουθεί στενά το θέμα προκειμένου να είναι σε θέση να ενημερώνει και αυτός με τη σειρά του τους πολίτες της Αχαΐας και ειδικότερα της Αιγιάλειας.

Α. ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ: ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΦΕΚΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ
Αμέσως μετά τη σύσκεψη στην ΕΒΟ Αιγίου, ο βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης δήλωσε: «Η στρατηγική της ανάπτυξης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας από την επικείμενη παραγωγή του Εθνικού Οπλισμού από τα ΕΑΣ Αιγίου διασφαλίζει τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας, δημιουργεί καινούριες και ταυτόχρονα ανοίγει νέες προοπτικές για εκατοντάδες επαγγελματίες και επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας.

Η απόφαση για το νέο εθνικό τυφέκιο έχει ένα σαφές αναπτυξιακό πρόσημο. Είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης και συντονισμένης προσπάθειας, αποτελεί πρόκληση για όλους μας μιας και τοποθετεί στο επίκεντρο της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας την περιοχή μας. Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά ζητήματα και την ασφάλεια της χώρας, η δύναμη αποτροπής των Ενόπλων Δυνάμεων ενισχύεται σημαντικά και μάλιστα μέσα από μια νέα δυναμική της Ελληνικής Αμυντικής βιομηχανίας που θα μετατρέψει το κόστος των εξοπλισμών σε πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας».

Ι. ΦΩΤΗΛΑΣ: Η Ν.Δ. ΤΗΡΕΙ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ
«Ενημερωθήκαμε πως το πρόγραμμα του εθνικού τυφεκίου προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Η ΝΔ τηρεί τις δεσμεύσεις της προς όφελος και της αμυντικής βιομηχανίας, αλλά και της τοπικής οικονομίας», τόνισε ο Αχαιός βουλευτής της Ν.Δ., Ιάσονας Φωτήλας.

ΧΡ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ: ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Η βουλευτής Αχαΐας, Χριστίνα Αλεξοπούλου ανέφερε πως «πρωτεύων στόχος της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας στην μετά COVID εποχή, και η δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Η κατασκευή του Εθνικού Τυφεκίου, συντελεί προς αυτή την κατεύθυνση και θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για το Αίγιο και την Αχαΐα».

Ροή ειδήσεων

Advertisement