Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Auto

Formula 1: Τρομακτικό ατύχημα στο Grand Prix της Ίμολα μεταξύ Ράσελ και Μπότας

Δημοσιεύθηκε

στις

Επεισοδιακό ήταν το grand prix της Ίμολα, αφού οι Βαλτέρι Μπότας και Τζορτζ Ράσελ είχαν μία σύγκρουση στον 33ο γύρο, που τους έθεσε αμφότερους νοκ άουτ και οδήγησε σε κόκκινη σημαία για να μαζευτούν τα συντρίμμια των μονοθεσίων τους.
Οι δύο οδηγοί μονομαχούσαν για την ένατη θέση στην κατάταξη, με αυτόν της Mercedes να έχει μέτριο αγώνα ενώ εκείνος της Williams φλέρταρε με τους πρώτους φετινούς του βαθμούς.

Ενώ προσέγγιζαν την Ταμπουρέλο, ο Βρετανός ανοίχτηκε δεξιά για να προσπεράσει, ο Φινλανδός ακολούθησε την αγωνιστική γραμμή κινούμενος λίγο πιο δεξιά και ως συνέπεια, ο Russell πάτησε στο βρεγμένο γρασίδι.

Στη συνέχεια έχασε τον έλεγχο, έπεσε πάνω στη Mercedes και ακολούθησε… σκόνη και θρύψαλα. Ευτυχώς αμφότεροι βγήκαν από τα διαλυμένα μονοθέσιά τους δίχως να έχουν τραυματιστεί, υπήρξε όμως ενταση.

Ο ένας κατηγόρησε τον άλλο, ο Russell έσπευσε πάνω από το κόκπιτ του αντιπάλου του και του ζήτησε το λόγο, την ώρα που ο Bottas απάντησε με υψωμένο το μεσαίο δάκτυλο. Όλα αυτά, ενώ αμφότεροι είναι οδηγοί που ανήκουν στη Mercedes, άρα θα έχει ενδιαφέρον η αντιμετώπιση του συμβάντος από τον επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της γερμανικής εταιρείας, Toto Wolff.

f1__2_
f1__3_

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement