Connect with us

Αθλητισμός

«Χρυσός» βαθμός για την Αχαϊκή, νίκη για τον Παναιγιάλειο, η Θύελλα «κόλλησε» στο 0-0 (Ολα τα Φ.Α.)

Published

on

ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ 

Ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική στον 9ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής με την Αχαϊκή να παίρνει “χρυσό” βαθμό στην Ναύπακτο (1-1) χάρης στο τέρμα που σημείωσε ο Μ. Μητρόπουλος.

Ο Παναιγιάλειος πήρε “τρίποντο” ψυχολογίας στο Ληξούρι ενώ η Θύελλα που έπαιζε μονότερμα τον Πάμισο δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Ο Εθνικός πήρε μεγάλο “διπλό” με 3-2 στην Γαστούνη όπως σπουδαία νίκη σημείωσε και το Διαβολίτσι με 3-1 του ΠΑΟ Βάρδας. Τέλος η Ζάκυνθος επικράτησε με 1-0 απέναντι στο μαχητικό Τσιλιβί, μια νίκη που την έφερε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

 

«Χ»αμένη ευκαιρία

Η Θύελλα έπαιζε μονότερμα τον Πάμισο ωστόσο έμεινε στο 0-0

Δεν κατάφερε να βάλει την μπάλα στα δίχτυα και ήρθε η λευκή ισοπαλία (0-0) για την ομάδα της Θύελλας που ήταν καλύτερη από τον Πάμισο κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο παραμένοντας κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Οι φιλοξενούμενοι ήρθαν στην Πάτρα να αγωνιστούν με την ίδια συνταγή όπως έκαναν και στην Ναύπακτο θέλοντας να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας. Απέναντι στον Ναυπακτιακό της βγήκε… κερδίζοντας με 1-0 στην Αχαΐα όμως κατάφερε να φύγει με τον έναν πόντο αντέχοντας την πίεση των γηπεδούχων στο δεύτερο ημίχρονο.

Το πρώτο μέρος ήταν κακό και για τις δύο ομάδες ωστόσο στο 23’ ο Στεργίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα άουτ και ένα λεπτό αργότερα σουτ του Σαραντόπουλου απέκρουσε ο Σιδέρης.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα για τους «γαλάζιους» άλλαξε παίζοντας μονότερμα τον αντίπαλό τους έχοντας κερδισμένα συνολικά 11 κόρνερ εκ των οποίων τα 9 ήρθαν στην επανάληψη.

Στο 68΄ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία από τον Μανθόπουλο όπως και στο 87΄ από τον Αγγελή που από το ύψος του πέναλτι μετά από ωραίο «σπάσιμο» της μπάλας από τον Στεργίδη πέρασε ψηλά άουτ.

Η Θύελλα «φωνάζει» για πέναλτι που έγινε στο Στεργίδη με τον ρέφερι να δίνει φάουλ έξω από την περιοχή. Στις καθυστερήσεις ο διαιτητής σε μια φάση διαρκείας ακύρωσε το γκολ του Αγγελή αφού η μπάλα επανήλθε στον αγωνιστικό χώρο αφού είχε περάσει άουτ.

Η Θύελλα με αυτό τον βαθμό παρέμεινε κάτω από την επικίνδυνη ζώνη με 5 βαθμούς.

ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ (Σ. Πεφάνης): Σιδέρης, Ν. Κωνσταντινίδης (60’ Ντίνος), Παναγόπουλος, Μανθόπουλος, Κατριβέσης, Αγουρίδης, Στεργίδης, Βάρρας, Τσότρας, Καϊμακάς (46’ Αγγελής), Σκουμής (46′ Αποστολόπουλος).

ΠΑΜΙΣΟΣ (Γ. Καλόμαλος): Κόκκαλης, Αριστομενόπουλος, Βέλλης (44’ λτ. Παπαδόπουλος), Κατσιβαρδέας, Μπούνας, Θώδης, Γιακουμής (64’ Κάνιστρας), Μωράκης (90’ Ρουμελιώτης), Σαραντόπουλος (90’ Παπαγιαννόπουλος), Ακριστινέι (64’ Μποχάν), Χαραλαμπόπουλος.

 

ΣΑΚΗΣ ΠΕΦΑΝΗΣ: «Πετάξαμε δύο βαθμούς»

Με την τύχη του τα είχε ο προπονητής της Θύελλας Σάκης Πεφάνης μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος χωρίς να καταφέρουμε να βάλουμε ένα γκολ και να πάρουμε τη νίκη» δήλωσε στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε. Μάλιστα ο προπονητής του Πάμισου Καλόμαλος έδωσε τα εύσημα στην ομάδα της Θύελλας ενώ και οι δύο προπονητές συμφώνησαν για το έκτρωμα του πρωταθλήματος του ενός γύρου και ότι δεν έπρεπε να διεξαχθεί.

 

 

Πολύτιμος βαθμός

Η Αχαϊκή με γκολ του Μητρόπουλου στο 88΄ απέσπασε την ισοπαλία (1-1) στην Ναύπακτο 

Η Αχαϊκή στο πρώτο της παιχνίδι μετά τη μεγάλη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Covid-19 (είχε ρεπό την 5η αγωνιστική) πήρε «χρυσή» ισοπαλία στην Ναύπακτο απέναντι στο τοπικό Αστέρα χάρη στο γκολ που σημείωσε στο 88΄ ο νεοαποκτηθέντας Μίλτος Μητρόπουλος.

Οι «κιτρινόμαυροι» άντεξαν στο πρέσινγκ των γηπεδούχων που ήθελαν τη νίκη μετά το στραβοπάτημα της 5ης αγωνιστικής ωστόσο αυτό δεν έγινε εφικτό.

Η Αχαϊκή με αυτό τον βαθμό έπεσε κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού έχοντας 6 πόντους αφού ο Εθνικός Σκουλικάδου πήρε μεγάλο «διπλό» στην Γαστούνη και πέρασε στην 8η θέση όπως και το Διαβολίτσι που νίκησε με 3-1 τον ΠΑΟΒ

Στα του αγωνιστικού ο Ναυπακτιακός στο 12΄ της συνάντησης μετά από επικίνδυνη σέντρα του Νάκα ο Καραμανλής θα διώξει τον Γκάτση με γροθιές.

Ο Γκάτσης στο 45΄ θα προλάβει τον τερματοφύλακα της Αχαϊκής όμως θα διώξουν οι αμυντικοί πάνω στη γραμμή με την μπάλα να φτάνει στον Καζανά που κάνει την σέντρα και στέλνει την μπάλα στην αγκαλιά του πορτιέρο των «κιτρινόμαυρων».

Το 1-0 ήρθε από τον Νάκα στο 50΄ της συνάντησης όταν απέναντι από τον Καραμανλή δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η Αχαϊκή δεν το έβαλε κάτω και στο 88΄ ο Μητρόπουλος μόνος μέσα στην περιοχή νίκησε τον Παντελίδη «γράφοντας» το 1-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Στο 94΄ ο Καραμανλής είδε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή.

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ (Ν. Κουρμπανάς): Παντελίδης, Καζανάς, Καλαμπόκης Καπίας, Θεοχάρης, Αρώνης, Γκέτσι (46’ Κράσι), Κονίδας, Γκάτσης (71’ Μεζίνι) , Νάκα (80’ Νικολακόπουλος), Εσκουρέδο (68’ Παπανδρέου).

Αχαϊκή (Αλ. Γαβριλόπουλος): Καραμανλής, Στάνης, Παπάς (92’ Αντωνόπουλος), Λίπι, Ρίλντι (77’ Μητρόπουλος), Μπουτσικάκης (86’ Τσίτσαρης), Κωστής, Γεωργόπουλος, Σουρανής, Κυριακόπουλος (72’ Ανδρεόπουλος, 95’ Μπακάλης), Πυρρής

 

ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 0-2

«Τρίποντο» ψυχολογίας

Σημαντική νίκη απέσπασε στο Ληξούρι η ομάδα του Παναιγιαλείου καθώς επικράτησε με καθαρό σκορ 2-0 του γηπεδούχου Παλληξουριακού για την 6η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής. Οι Αιγιώτες ήθελαν την νίκη μετά την ήττα της 5ης αγωνιστικής από τον Αίαντα Γαστούνης.

Επιστροφή στις επιτυχίες για την «Μαύρη Θύελλα» που εκμεταλλεύτηκε τις δύο από τις τρεις καλές ευκαιρίες που δημιούργησε στο πρώτο μέρος βάζοντας τιω πανδημίας.

Οι Αιγιώτες άνοιξαν το σκορ στο 19΄ με κεφαλιά του Μπούνα, μετά από σέντρα του Καφεντζή και «κλείδωσαν» την νίκη στο 41΄ μετά από σουτ του Μπακατσέλου, ενώ λίγο πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου (28΄) το σουτ του Σπυρόπουλου σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων. Στην επανάληψη οι «μελανόλευκοι» διαχειρίστηκαν  το υπέρ τους σκορ, ενώ από την άλλη οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν σε κανένα σημείο του αγώνα να γίνουν απειλητικοί.

Με αυτή τη νίκη ο Παναιγιάλειος πήγε στους 11 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική θα φιλοξενήσει στο Αίγιο τον Εθνικό Σκουλικάδου που πήρε μεγάλο «διπλό» στην Γαστούνη.

ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ: Τσαούσι, Χατζιάι, Νεστερένκο (65΄ Πολυδωράτος), Λουλούδας, Λυκούδης, Δαλκαφούκης, Χατζηστάμου (30΄ λ.τ. Γάσπαρης), Ευστρατιάδης (65΄ Πεφάνης), Καράι, Βιτωράτος (45΄ Αραβαντινός, 55΄ Αντωνάτος), Ιγκνάτ.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ: Καλλιακμάνης, Κουραχάνης, Καφεντζής, Παπασπηλιόπουλος, Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος, Μπούνας, Μπακατσέλος (81΄ Σπανογιάννης), Καραμπούλας (90΄+1΄ Πλατυκώστας), Λιάτος (90΄+1΄ Ορτέντζιος), Σπυρόπουλος (75΄ Σουβατζόγλου).

 

ΣΚΟΡΕΡ

6 ΓΚΟΛ: Κουλούρης (Αίας).

5 ΓΚΟΛ: Νάκας (Ναυπακτιακός).

4 ΓΚΟΛ: Βλασόπουλος (Διαγόρας), Γκάτσης (Ναυπακτιακός/Παναιγιάλειος), Κούνια (Ζάκυνθος),

3 ΓΚΟΛ: Νικολακόπουλος (Εθνικός).

2 ΓΚΟΛ: Ζώντος (Ζάκυνθος), Μουλιάτος (Διαβολίτσι), Μπράτι (Παλληξουριακός), Σταυρόπουλος (Ναυπακτιακός), Χριστόπουλος (Παναιγιάλειος).

 

Ο ΜVP

Την στήλη του mvp της 6ης αγωνιστικής «κλέβει» ο έμπειρος άσος της Αχαϊκής, Μίλτος Μητρόπουλος. Η ομάδα της Κ. Αχαΐας έπαιζε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον Ναυπακτιακό Αστέρα με τον Μ. Μητρόπουλο στο 88’ της συνάντησης να σημειώνει το γκολ της ισοφάρισης (1-1) δίνοντας έναν «χρυσό» βαθμό στους «κιτρινόμαυρους».

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ                  

Παλληξουριακός-Παναιγιάλειος 0-2 (17′ Μπούνας, 41′ Μπακατσέλος)

Αίας Γαστούνης-Εθνικός Σκουλικάδου 2-3 (47′ Σταθάτος, 81′ Γεωργόπουλος / 4′-23′ Νικολακόπουλος, 36′ Μεταξάς)

Θύελλα Πατρών-Πάμισος 0-0

Ζάκυνθος-ΑΟ Τσιλιβί 1-0 (45+1′ Κάρδαρης)

Ναυπακτιακός Αστέρας-Αχαϊκή 1-1 (50′ Νάκας / 89′ Μητρόπουλος)

ΑΟ Διαβολιτσίου-ΠΑΟ Βάρδας  3-1 (61′ Μουλιάτος, 75′ Αθανασόπουλος, 90+1′ Τσουλάκος / 56′ Φερεκίδης) Ρεπό: Διαγόρας Βραχνεΐκων

 

ΕΠΟΜΕΝΗ

7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Παναιγιάλειος-Εθνικός Σκουλικάδου

Πάμισος-Παλληξουριακός

ΑΟ Τσιλιβί-Αίας Γαστούνης

Αχαϊκή-Θύελλα Πατρών

ΠΑΟ Βάρδας-Ζάκυνθος

Διαγόρας -Ναυπακτιακός Αστέρας

Ρεπό: ΑΟ Διαβολιτσίου.

 Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement