Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σοκ στην Αιτωλοακαρνανία για τη 29χρονη έγκυο – Θρήνος και οργή για την μη 24ωρη λειτουργία του Κ.Υ. Κατούνας

Published

on

Ξεχειλίζει ο πόνος και η οργή στην Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας για τον θάνατο της νεαρής εγκύου, ανήμερα τη Μεγάλη Παρασκευή καθώς το Κέντρο Υγείας Κατούνας , που δεν λειτουργεί σε 24ωρη βάση, παρά μόνο για οκτώ ώρες τη μέρα.

Η 29χρονη ήταν έγκυος στον 6ο μήνα και την βρήκε νεκρή ο σύζυγος της. Η νεκροψία που θα διενεργηθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Πάτρας θα φανερώσει τα αίτια του θανάτου της.

Ωστόσο, ο διασώστης του ΕΚΑΒ Βασίλης Καραμάνης, που μαζί με συναδέλφους του που έσπευσαν από το Αγρίνιο με δύο ασθενοφόρα, κατέβαλε δραματικές προσπάθειες για να σώσει την άτυχη Μαρία, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε…  Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, που κατά το παρελθόν έχουν προβεί σε κινητοποιήσεις για την υπολειτουργία και υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας, εάν το Κ.Υ. ήταν ενισχυμένο και λειτουργούσε επαρκώς, η γυναίκα δεν θα χάνονταν…

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ 6ης ΥΠΕ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

“Μετά τις 2 το μεσημέρι απλά περιμένουμε να πεθάνουμε “, είναι το χαρακτηριστικό σχόλιο της Αφροδίτης Μπουμπούλη, πολιτευτής της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία, που εκφράζει σε ανάρτηση της την θλίψη της για την 27χρονη έγκυο, την κατανόηση της στην απέλπιδα προσπάθεια που κατέβαλαν οι διασώστες, αλλά και την οργή της για την κατάσταση που επικρατεί με το Κ.Υ. της περιοχής.

Το πλήρες κείμενο της ανάρτησής της αναφέρει:

“Μεγάλη Παρασκευή Μαράκι μου έφυγες τόσο απρόσμενα από δίπλα μας γεμίζοντας μας τεράστια θλιψη εμάς αλλά και τον Βασίλη σου , τον Βασίλη μας .
Μόλις 29 ετών που σε λίγους μήνες θα γινόσουν μανούλα …τόσο άδικα …χιλιάδες τα γιατί …
Θα είσαι πάντα στην σκέψη όλων μας.
Δεν υπάρχουν λόγια ,δεν έχω …για σένα , για το … .αγέννητο αγγελούδι σου ….
Καλό παράδεισο να έχεις Μαρία Κιοσεντερλη .
Καλό κουράγιο Βασίλη μου .  
Ευχαριστούμε πολύ τους διασώστες του ΕΚΑΒ που πραγματικά πάλεψαν μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο για να σώσουν το κορίτσι αυτό , στον 6ο μήνα εγκυμοσύνης της.
Λυπάμαι για ακόμη μια φορά Για το οχτάωρο Κέντρο Υγείας Κατούνας . Μετά τις 2 το μεσημέρι απλά περιμένουμε να πεθάνουμε .
Ντροπή και στην 6η ΥΠΕ που δεν επισκέφθηκε ούτε μια φορά το κέντρο υγείας κατουνας και που ποτέ δεν μετέφερε το δίκαιο αίτημα μας στον ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ …
Κύριε Γιαννη Καρβέλη έχετε ευθύνες πολύ μεγάλες
Bασίλη Καραμάνη σε ευχαριστούμε πολύ για όλα , εσένα και τους συναδέλφους σου .
Σήμερα κατάλαβα πολλά βλέποντας σε να παλεύεις με τον ίδιο τον θάνατο”

Ροή ειδήσεων

Advertisement