Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Θετικά self test, αρνητικοί οι μαθητές-Οι περιπτώσεις που κατεγράφησαν κατά την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων στην Αχαΐα

Published

on

Δεύτερη ημέρα σήμερα για την υποχρεωτική διενέργεια των self tests από τους μαθητές και στην Αχαΐα μετά την επαναλειτουργία της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας και η αποτίμηση της πρώτης φοράς, αποκάλυψε και… αστοχίες!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες την πρώτη ημέρα σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κατεγράφησαν οκτώ θετικά self test σε μαθητές, οι οποίοι, ωστόσο στον επανέλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό. Προφανώς πρόκειται για «αστοχία» των self tests που αναστάτωσε ορισμένες οικογένειες της Πάτρας, αλλά ευτυχώς, η κατάληξη ήταν θετική. Αντίστοιχα, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση νοσούν με κορωνοϊό και εκπαιδευτικοί, που είχαν δηλώσει πως δεν θα προσέλθουν στα σχολεία τους, καθώς η διάγνωση ότι είναι θετικοί στον ιό είχε γίνει τις προηγούμενες μέρες.
Από την άλλη πλευρά, στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων βρέθηκαν συνολικά δεκαεννέα θετικά κρούσματα μετά και τον επανέλεγχο. Πρόκειται για δύο Καθηγητές και 17 μαθητές.

ΑΔΕΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Έρημη εικόνα παρουσίασαν χθες τα σχολεία του Μεσολογγίου, καθώς όπως φαίνεται η κοινή απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Υγείας , “κόντρα” στην απόφαση του Δημάρχου για αναστολή, λόγω κορωνοϊού, δεν εφαρμόστηκε στην πράξη.

Το 85% των μαθητών του Δήμου Μεσολογγίου δεν προσήλθε στο σχολείο, καθώς και το 3% στο στο Αιτωλικό.
Χαρακτηριστικά στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου από τους 163 εγγεγραμμένους μαθητές προσήλθαν μόνο οι 14, στο 6ο Δημοτικό απουσίαζαν όλοι οι μαθητές, στο 5ο Δημοτικό προσήλθαν μόνο οι 3 από ους 75, στο 1ο Αιτωλικού πέρασαν την πύλη του σχολείου μόνο οι 5 μαθητές από τους 123 και στο 3ο Δημοτικό δεν παρουσιάστηκε κανένας μαθητής.
Στο μεταξύ 18 εκπαιδευτικοί βρίσκονται στα σπίτια τους σε καραντίνα καθώς και 6 καθαρίστριες σχολείων. Οι μαθητές που απουσίασαν δεν έκαναν ούτε τηλεκπαίδευση.

Ροή ειδήσεων

Advertisement