Connect with us

Υγεία

Γώγος: «Όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κινδυνεύουν»

Published

on

«Τα πράγματα πάνε καλά παγκοσμίως, και έχει παίξει σοβαρό ρόλο ο εμβολιασμός σε αυτό. Έχουμε, όμως, ακόμα χρόνο μπροστά μας», σημειώνει ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, το κατά πόσο θα πρέπει να μας προβληματίζουν οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού, το αν αναμένεται το άνοιγμα του τουρισμού να επιβαρύνει τη χώρα επιδημιολογικά, αλλά και το πότε θα μπορέσουμε να πετάξουμε τις μάσκες, και να απολαύσουμε την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση.
«Τώρα μέχρι και οι άδειες μπορούν να ξεκινήσουν στο ΕΣΥ, υπάρχει βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας. Έχει ελαττωθεί ο αριθμός των θετικών τεστ, την ώρα που γίνονται πάρα πολλά τεστ. Η Ελλάδα είναι στο πράσινο όπως βλέπετε και στους ευρωπαϊκούς χάρτες, το ίδιο και οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης… Έχουμε, όμως, ακόμα χρόνο μπροστά μας», σημείωσε ο κ. Γώγος.
Απαντώντας σχετικά με το αν όσοι έχουν εμβολιαστεί, κινδυνεύουν περισσότερο από τις μεταλλάξεις του ιού, ο ίδιος σημείωσε: «Όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κινδυνεύουν γενικώς. Το πρόβλημα είναι ότι μερικές μεταλλάξεις είναι περισσότερο μεταδοτικές.
Ο κ. Γώγος, ξεκαθάρισε ακόμα ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει έγκριση για συνδυασμό εμβολίων.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement