Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: «Ντρίπλα» για τους ναυαγοσώστες από τη δημοτική αρχή

Published

on

Μπορεί σήμερα να λήγει η προθεσμία που είχαν στην διάθεσή τους οι Δήμοι για την εγκατάσταση ναυαγοσωστών στις πολυσύχναστες παραλίες, όμως η δημοτική Αρχή της Πάτρας εξετάζει ακόμη εναλλακτικούς τρόπους σε περίπτωση που αποβεί άγονη για δεύτερη φορά η διαγωνιστική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, όπως συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων, η δημοτική Αρχή έχει ήδη ζητήσει με επιστολή της προς το αρμόδιο Υπουργείο, αλλά και παρέμβασή της στην ΚΕΔΕ σχετική τροπολογία για την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας εφαρμογής του Νόμου, ώστε να προλάβει να προχωρήσει στο plan B.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, κ. Ασπράγκαθο ο Δήμος θα περιμένει μέχρι την προσεχή Παρασκευή οπότε και λήγει η προθεσμία κατάθεσης ενδιαφέροντος για την ανάληψη του ναυαγοσωστικού έργου, διαφορετικά αν η διαδικασία κηρυχθεί άγονη και πάλι, τότε η δημοτική Αρχή θα προχωρήσει στην πρόσληψη 18 ναυαγοσωστών για τέσσερις μήνες αναλαμβάνοντας με ιδία μέσα την κάλυψη των παραλιών.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να τροποποιηθεί ο προϋπολογισμός για να προβλεφθεί το κόστος της πρόσληψης των 18 ατόμων.

Όπως είπε ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης «το θέμα των ναυαγοσωστών είναι ένα ακόμη παράδειγμα της πολιτικής που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, χαρίζοντας διαρκώς νέες αρμοδιότητες στους Δήμους, χωρίς όμως, να δίνει εργαλεία.

Πρόκειται για μία τεράστια δαπάνη, η οποία εμπορευματοποιεί μία ακόμη λαϊκή ανάγκη. Ο Δήμος δεν διαθέτει εργαζόμενους που να μπορούν να καλύψουν το έργο της ναυαγοσωστικής κάλυψης των παραλιών μας, γι’ αυτό θα προσλάβουμε επαγγελματίες.

Έχουμε ζητήσει ήδη τόσο ως δημοτική Αρχή αλλά και ως ΚΕΔΕ τροπολογία για την παράταση της υποχρέωσης εγκατάστασης των ναυαγοσωστών. Η νομοθεσία δεν μας επέτρεψε από την αρχή να προχωρήσουμε σε προσλήψεις, αφού έπρεπε να προχωρήσουμε σε διαγωνισμό. Από την στιγμή όμως που είναι άγονος, τότε νομιμοποιούμαστε να προχωρήσουμε μόνοι μας». Επίσης, ο κ. Πελετίδης ανακοίνωσε πως ο Δήμος έχει ζητήσει και την συνδρομή του Κεντρικού Λιμεναρχείου και του Ερυθρού Σταυρού.
Σε κάθε περίπτωση οι διαδικασίες θα επιφέρουν περαιτέρω καθυστέρηση και έτσι ο Δήμος Πατρέων δεν θα έχει εγκαίρως ναυαγοσώστες στις πολυσύχναστες παραλίες.

ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ

Στην χθεσινή συνεδρίαση εγκρίθηκε και το ποσό για την εγγύηση συμμετοχής στον πλειστηριασμού του ακινήτου του ΒΙΟΠΑ Γλαύκου Πάτρας ΑΕ που έχει προσδιοριστεί για τις 16 Ιουνίου. Θυμίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει την αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου από τον Δήμο Πατρέων, προκειμένου να διασωθεί το ΒΙΟΠΑ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement