Connect with us

Πολιτισμός

«Πανσέληνος των λουλουδιών»-Οι ΣΦήγΚΕΣ ξανακεντρίζουν το ενδιαφέρον των Πατρινών με μία ξεχωριστή εκδήλωση

Published

on

Ξανακεντρίζουν το ενδιαφέρον των Πατρινών οι ΣΦήγΚΕΣ ετοιμάζοντας μία ξεχωριστή εκδήλωση.

Συγκεκριμένα, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συνδιοργανώνουμε στις 4 και 5 Ιουνίου την εκδήλωση «Πανσέληνος των Λουλουδιών» προϊδεάζοντας τους Πατρινούς, για την μελλοντική τους προσπάθεια αναβίωσης του εθίμου «Ανθεστήρια».
Ειδικότερα, τηρώντας τα πρωτόκολλα του covid 19, θα περιφέρουν στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης, μία άνθινη κατασκευή –άρμα, που επιμελούνται ο γλύπτης Φώτης Στεργίου και ο ανθοδέτης Γιώργος Σταυρόπουλος, την οποία και θα πλαισιώνουν οι «κρουστ.Α.λήτες» Νίκος Φορλίδας, Κώστας Κονδύλης, Γιώργος Μπαράκος και Ακης Χατζημικές.

Οι ΣΦήγΚΕΣ ευχαριστούν τον Περιφερειάρχη κ. Ν. Φαρμάκη, και τους Αντιπεριφερειάρχες κ. κ. Χ. Μπονάνο και Ν. Κοροβέση για την εμπιστοσύνη και στήριξη, τον «Εμπορικό Σύλλογο Πατρών», και την χορηγό επικοινωνίας εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ» για την χείρα βοήθειας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ- ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ ώρα 19.00
ΙΙΙ Ναυάρχων -Κορίνθου – Κολοκοτρώνη αριστερά- Μαιζώνος έως Πλατεία Γεωργίου (στάθμευση)- Μαιζώνος έως ΙΙΙ Ναυάρχων.
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ ώρα 11.00
Πλ. Υψηλών Αλωνιών- Γούναρη- Ρήγα Φεραίου –Γεροκωστοπούλου άνοδος- Πλατεία Γεωργίου (στάθμευση)- Γεροκωστοπούλου κάθοδος, Ρήγα Φεραίου- Αγίου Νικολάου στον πεζόδρομο (στάθμευση) -Κολοκοτρώνη.
Οι ΣΦήγΚΕΣ είναι μία Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρεία (ΑΜΚΕ), που στοχεύει μέσω πολιτιστικών και άλλων δράσεων να αναδείξει τα πλεονεκτήματα της Πάτρας, να κινητοποιήσει και άλλες δυνάμεις με κοινό προσανατολισμό την εξωστρέφεια, την προσέλκυση επισκεπτών και την δημιουργία εκδηλώσεων που θα εξελιχθούν σε θεσμούς προς όφελος της πόλης.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement