Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δομή για τρυφερές ψυχές-Ο Βασίλης Κικίλιας εγκαινίασε την Παιδοψυχιατρική κλινική στο παλιό Καραμανδάνειο

Published

on

Παρουσία σύσσωμης της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργού Βασίλη Κικίλια, του αναπληρωτή Υπουργού Βασίλη Κοντοζαμάνη και της Υφυπουργού αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας Ζωής Ράπτη εγκαινιάστηκε στην Πάτρα, η πρώτη ψυχιατρική κλινική για παιδιά και εφήβους στη νοτιοδυτική Ελλάδα.

Πρόκειται για την Παιδοψυχιατρική Κλινική, η οποία θα ανοίξει αύριο τις πύλες της, διαθέτοντας επτά κλίνες και 33 άτομα προσωπικό, που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο του «Καραμανδανείου».

Ένα όνειρο και μια διεκδίκηση ετών γίνεται πλέον πραγματικότητα. Οι προσπάθειες είχαν ξεκινήσει από το 2012, όμως, το τελευταίο διάστημα και εν μέσω πανδημίας, η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και του Καραμανδανείου έθεσαν ως πρώτη προτεραιότητα το έργο, γεγονός που πλέον πήρε σάρκα και οστά.
Η δημιουργία της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής για παιδιά και εφήβους, χρηματοδοτήθηκε από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, ενώ με απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Η λειτουργία της κλινικής αποτελεί τη μοναδική δομή στη νοτιοδυτική Ελλάδα και πλέον δεν θα χρειάζεται να μεταφέρονται τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας σε δομές της Αθήνας, δίνοντας τέλος στην ταλαιπωρία τους.

Ο κύριος Κικίλιας είχε σύντομη συνομιλία με τις νοσηλεύτριες της Κλινικής, τις οποίες ευχαρίστησε για την προσφορά τους στο ΕΣΥ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement