Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ξαναχτύπησαν»  οι λογιστές – μαϊμού- Της ζήτησαν 4.500 ευρώ και τους έδωσε 1.500 ευρώ

Published

on

 

Απύθμενο θράσος είχαν ένας άνδρας και μια γυναίκα, οι οποίοι προσποιήθηκαν τους δήθεν λογιστές και εξαπάτησαν ηλικιωμένη γυναίκα, που την συνάντησαν στο δρόμο.

Την έπεισαν να επιβιβαστεί στο όχημά τους, την πήγαν στο σπίτι της και εκεί τους έδωσε 1.500 ευρώ μετρητά στο χέρι και εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, «οι δράστες, ένας άνδρας και μια γυναίκα το πρωί της Τετάρτης, στην Πάτρα, κινούμενοι με αυτοκίνητο, προσέγγισαν μια ηλικιωμένη γυναίκα που κινούταν πεζή. Ο άνδρας προσποιήθηκε ότι είναι ο λογιστής του γιού της και με το πρόσχημα της επιστροφής από την εφορία 17.000 ευρώ, της απαίτησε το χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ για δήθεν εξόφληση παραβόλων. Η παθούσα πείσθηκε από τους ισχυρισμούς του δράστη και αφού επιβιβάσθηκε στο όχημα που επέβαινε ο τελευταίος και η συνεργός του, μετέβησαν στην οικία της, όπου η παθούσα τους παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ».

Οταν η ηλικιωμένη ενημέρωσε τον γιο της αντελήφθη πως είχε πέσει θύμα απατεώνων και το γεγονός καταγγέλθηκε στην Αστυνομία. Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος δυο άγνωστων δραστών (ενός άνδρα και μιας γυναίκας), ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τους.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Σε άλλη περίπτωση στο Αγρόινιο σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος δυο άγνωστων οι οποίοι προσέγγισαν μια ηλικιωμένη γυναίκα που κινούταν πεζή και με το πρόσχημα ότι ο γιος της δικαιούται χρηματική αποζημίωση, της απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ και δύο χρυσά κοσμήματα.

Η Αστυνομία εφιστά την προσοχή στους πολίτες και κυρίως στα ηλικιωμένα άτομα, τα οποία θεωρούνται από τους επιτήδειους «εύκολα θύματα» να μην πείθονται όταν τους προσεγγίζουν άγνωστα άτομα και επικαλούμενοι διάφορες ιδιότητες, ζητούν χρήματα στο χέρι.

 

 

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement