Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του- Έφυγε από την ζωή ο Δημήτρης Μπονάνος

Published

on

 

Ο Δημήτρης Μπονάνος άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Τετάρτη και η κηδεία του έγινε την επομένη, από τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών.

Η απώλεια μεγάλη για τη σύζυγό του Βασιλική, τις κόρες του Βέρα και Κατερίνα, τα εγγόνια του, τα αδέλφια του, συγγενείς και φίλους, οι οποίοι τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία στο Κοιμητήριο Αλεξιώτισσης.

Ο Δημήτρης Μπονάνος άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην τοπική κοινωνία μέσα από την επαγγελματική του διαδρομή, την κοινωνική του δράση αλλά κυρίως από την χαρισματική του προσωπικότητα.

Μεγάλωσε ορφανός από πατέρα, αλλά η μητέρα του Βαρβάρα κλήθηκε να φέρει σε πέρας τον διπλό της ρόλο. Σπούδασε μηχανολόγος – μηχανικός στην Ιταλία και επιστρέφοντας στην Πάτρα εργάστηκε αρχικά ως καθηγητής στο ΤΕΙ και ακολούθως ως καθηγητής στο αντίστοιχο Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Διετέλεσε, επί σειρά ετών διευθυντής στην Τριάντειο, ενώ κατέθεσε τις γνώσεις του σε μεγάλες βιομηχανίες. Ωστόσο, ξεχώριζε για τον χαρακτήρα του και την δομημένη με αρχές προσωπικότητά του. Τον διέκρινε η αξιοπρέπεια, το ήθος, η ευαισθησία, ο δυναμισμός και η αρχοντιά, αξίες που μετέδωσε στις κόρες του. Υπήρξε άνθρωπος της παρέας, με χιούμορ, θετική διάθεση και πάντα με το χαμόγελο, γι’ αυτό και είχε μόνον φίλους, οι οποίοι τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία με την υπόσχεση ότι θα τον έχουν πάντα στην καρδιά τους…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement