Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Καταδρομική» επιχείρηση-Η Ελληνική Αστυνομία έστειλε «μήνυμα» στους ανθρώπους της νύχτας αναστατώνοντας την Πάτρα

Published

on

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση στα νυχτερινά καταστήματα της Πάτρας πραγματοποιήθηκε, προχθές τη νύχτα, με στόχο τον έλεγχο και την πάταξη της παραβατικότητας.

Πολυμελές κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έφθασε στην Πάτρα και με τη συνδρομή δυνάμεων της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. άρχισε «έφοδο» στα καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης.
Η επιχείρηση ξεκίνησε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου από την παραλιακή της Ηρώων Πολυτεχνείου και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής έχοντας επεκταθεί σε Ρίο και Βραχναίικα.
Συνολικά, έγιναν 17 προσαγωγές ατόμων, ανάμεσά τους και ιδιοκτήτες καταστημάτων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο της ΕΛ.ΑΣ., όμως αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι λίγη ώρα αργότερα.
Η «έφοδος» των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής ήταν συνέχεια της προ 15νθημέρου επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει κλιμάκιο της Αθήνας προβαίνοντας σε προσαγωγές ατόμων που κατά το παρελθόν είχαν εμπλακεί σε υποθέσεις της νύχτας.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ», ζητήθηκε από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγο Απόστολο Μαρτζάκλη συνδρομή με δυνάμεις της ΟΠΚΕ για την επιχείρηση στα παραλιακά καταστήματα.
ΕΚΑΝΑΝ «ΑΠΟΒΑΣΗ»
Έτσι, λίγο πριν τα μεσάνυχτα ξεκίνησαν οι έλεγχοι. Πάνοπλοι αστυνομικοί μπροστά στους έκπληκτους θαμώνες έκαναν «απόβαση» στα καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης και ζητούσαν από συγκεκριμένα πρόσωπα που είχαν στις λίστες τους να τους ακολουθήσουν στην Αστυνομία.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ορισμένοι από τους προσαχθέντες είχαν κατά το παρελθόν εμπλακεί σε υποθέσεις που αφορούσαν στα κυκλώματα της νύχτας.
ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ
Είναι σαφές πως το μήνυμα που θέλησε να στείλει η Αστυνομία ήταν ξεκάθαρο ενόψει και της επανεκκίνησης της λειτουργίας των νυχτερινών καταστημάτων. Και δεν ήταν άλλο από το: «Η Αστυνομία είναι εδώ!» και φυσικά πως δεν θα αφήσει περιθώρια για να εκδηλωθούν παραβατικές συμπεριφορές.
ΠΑΝΟΠΛΟΙ ΚΑΙ ΜΕ FULL FACE

Γι’ αυτό άλλωστε, η επιχείρηση έγινε με την παρουσία ένστολων, οι οποίοι με όπλα και κουκούλες εισέβαλαν μέσα στα καταστήματα, δίπλα από τους θαμώνες που διασκέδαζαν, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη αναστάτωση.

Μάλιστα, σε κάποιο κατάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη να τους ακολουθήσει στο τζιπ, ενώ έκλεισε η μουσική και ο κόσμος φοβισμένος άρχισε να φεύγει.

Η όλη επιχείρηση που έλαβε χώρα στα καταστήματα της Πάτρας ήταν πρωτόγνωρη και προκάλεσε αίσθηση στους πολίτες που είδαν να περνούν οι οπλισμένοι αστυνομικοί από δίπλα τους δίνοντας την αίσθηση πως κάτι σοβαρό συμβαίνει.

Πάντως, κύκλοι της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν στην «Γ» πως οι έλεγχοι ήταν αυξημένοι το τελευταίο διάστημα στα καταστήματα της νύχτας και δεν είχε καταγραφεί παραβατικότητα, ωστόσο, ο έλεγχος της κατάστασης στο χώρο της νύχτας παραμένει πρώτο στις ιεραρχήσεις της Αστυνομίας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement