Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Λειτούργησαν τα φανάρια Όθωνος Αμαλίας και Γούναρη-Στην «επιβαρυμένη» διασταύρωση λόγω και της λειτουργίας του Προαστιακού

Published

on

Σε λειτουργία τέθηκαν τα φανάρια επί της Όθωνος Αμαλίας και Γούναρη, μετά από πρωτοβουλία που ανέλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ανταποκρινόμενος και στο σχετικό αίτημα φορέων.

Η συγκεκριμένη διασταύρωση είναι από τις πιο «επιβαρυμένες» της Πάτρας, σε σχέση με την κίνηση, μετά και την λειτουργία του Προαστιακού και οι φωτεινοί σηματοδότες ήταν επιβεβλημένοι για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών και πεζών.

Ο κ. Μπονάνος, σχολίασε σχετικά πως «πλέον οι συμπολίτες μας, οδηγοί και πεζοί, θα περνούν με ασφάλεια τη συγκεκριμένη διασταύρωση. Είχα ζητήσει από την τεχνική υπηρεσία να τοποθετήσει σηματοδότες στην επικίνδυνη, διασταύρωση ιδιαίτερα για πεζούς, Όθωνος Αμαλίας και Γούναρη. Τα φανάρια τοποθετήθηκαν κι άναψαν και έτσι η ροή των οχημάτων θα σταματάει για να διευκολύνει την πρόσβαση στην Γούναρη. Ευχαριστώ πολύ τις τεχνικές μας υπηρεσίες και φυσικά τον επικεφαλής αντιπεριφερειάρχη, Θανάση Μαυρομμάτη που κατανόησε την αναγκαιότητα».
ΧΡ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΑΣΦΑΛΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Η λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών στο συγκεκριμένο σημείο αποτελούσε πάγιο αίτημα και του ΟΣΕ. Ο προϊστάμενος, Χρήστος Οικονόμου ανέφερε πως «είμαι ευτυχής γιατί επιτέλους, μετά από πολύ αγώνα και προσπάθεια ετών, λειτουργούν κανονικά οι φωτεινοί σηματοδότες στη συμβολή των οδών Γούναρη και Όθωνος Αμαλίας λόγω της ισόπεδης διάβασης και την εισοδο-εξοδο από το λιμάνι της Πάτρας.
Ήταν 2007 όταν πρωτοξεκίνησα την διαδικασία να τοποθετηθούν σηματοδότες στο σημείο κάτι το οποίο ήταν στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Περιφέρειας λόγω του χαρακτηρισμού της οδού ως πρωτεύον οδικό δίκτυο. Λόγω της μη ύπαρξης σηματοδότησης, υπήρχαν περιστατικά όπου αυτοκίνητα “περίμεναν” επάνω στη διάβαση -με οποίο κίνδυνο αυτό συνεπάγονταν- προκειμένου να διασχίσουν την Όθωνος Αμαλίας. Πλέον ένας τέτοιος κίνδυνος δεν υφίσταται ούτε για τα διερχόμενα τρένα, ούτε για τους οδηγούς. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Η ασφάλεια της κυκλοφορίας των τρένων αλλά και του οδικού δικτύου είναι προτεραιότητα μας και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για ο,τι καλύτερο προς αυτή την κατεύθυνση!».

Ροή ειδήσεων

Advertisement