Κυριακή 7 Αυγούστου 2022
Connect with us

Συνεργασίες

Η INTERAMERICAN για τα 96 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Έχει χαρακτηριστεί ως «Συνείδηση του Έθνους». Η συνείδηση, ωστόσο, δεν έχει βιολογική ηλικία και στα 96 χρόνια ζωής που κλείνει σήμερα, 29 Ιουλίου, ο Μίκης Θεοδωράκης, συμπυκνώνονται πολλές ζωές. Είναι συγκεντρωμένα, σε ένα ανεκτίμητης αξίας ίζημα (ένα τόσο οικείο σε όλους μοναδικό μαργαριτάρι), η εμπειρία και η γνώση, η δοκιμασία και ο στοχασμός, η δράση και το έργο που μπορεί αδιαμφισβήτητα να αιτιολογήσει τον χαρακτηρισμό «Συνείδηση του Έθνους». Ο πολύτροπος Μίκης είναι η προσωποποίηση της σύγχρονης, πολυκύμαντης ιστορίας και ταυτότητας του τόπου μας.

 

Αντί, λοιπόν, των δικών μας ευχών στα γενέθλιά του, ας κρατήσουμε τη δική του ευχή από συνέντευξή του στο Frankfurter Rundshau τον Ιούλιο του 2015, στα ενενηκοστά γενέθλιά του. Είχε απαντήσει στην ερώτηση του δημοσιογράφου Stefan Schickhaus, για το τί θα είχε να ευχηθεί: «Ειρήνη στον κόσμο και τον ήλιο να ανατείλει στη χώρα μου» («Διάλογοι στο Λυκόφως» – 90 συνεντεύξεις, εκδόσεις ΙΑΝΟΣ). Η αφαιρετική απλότητα της απάντησης υπογραμμίζει τη διαχρονική σημασία της ευχής.

 

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» συνεχίζει τις καλοκαιρινές μουσικές παραστάσεις της και φέτος ανά την Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες της συγκυρίας, γιορτάζοντας με τον τρόπο της μικρής μουσικής αναφοράς της τα 96 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη. Ανήμερα των γενεθλίων, σταθμός της Ορχήστρας είναι η Λάρνακα στο «χρυσοπράσινο φύλλο», την πολύπαθη Κύπρο. 

 

Είναι τιμή για τους ανθρώπους μιας επιχείρησης, όπως η INTERAMERICAN, η υποστηρικτική, αδιάλειπτη συμπόρευση της εταιρείας με την Ορχήστρα εδώ και 14 χρόνια – από τις πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία και την εξόρμηση στα καμένα για την ενίσχυση του ηθικού των κατοίκων, τότε. Αποτελεί μια ελάχιστη κατάθεση έναντι της μέγιστης οφειλής, ώστε να αναδεικνύεται και να μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά η σπουδαία κληρονομιά έργου του εμβληματικού, κορυφαίου μουσικοσυνθέτη που έχει σφραγίσει τον σύγχρονο Ελληνικό Πολιτισμό – και όχι μόνον.

 

Γιάννης Ρούντος

Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων, Επικοινωνίας και Υπευθυνότητας

Ομίλου INTERAMERICAN   

 

Συνεργασίες

Η FRONERI προχωρά σε μείωση του πλαστικού στις συσκευασίες της 

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Η FRONERI βάζει για ακόμα μία φορά τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της και προχωράει στην μείωση του πλαστικού που περιλαμβάνεται στις συσκευασίες της.  

Ειδικότερα, καταργεί 5.000.000 πλαστικά κουταλάκια από τα κυπελάκια παγωτού και τα αντικαθιστά με ξύλινα. Επιπλέον, αντικαθιστά 3.500.000 πλαστικές τάπες πυραύλων και 3.700.000 πλαστικά καπάκια και μεμβράνες με αντίστοιχα χάρτινα υλικά. 

Επιπροσθέτως, η FRONERI επεκτείνει πλέον τις δράσεις της για τη μείωση του πλαστικού και στα σημεία πώλησης των προϊόντων της, διαθέτοντας πράσινους κάδους απορριμμάτων αποκλειστικά από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό.

Η εταιρεία, η οποία διαθέτει στην ελληνική αγορά μεγάλα brands όπως το Nuii, NIRVANA, MAGNUM, LACTA και OREO – στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη βιωσιμότητα έχει δεσμευτεί εδώ και χρόνια για ένα κόσμο με λιγότερα πλαστικά και αποδεικνύει έμπρακτα, σε καθημερινή βάση, πως η απόλαυση μπορεί να συνυπάρχει με την οικολογική συνείδηση.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νέο κατάστημα της Παγκρήτιας Τράπεζας στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρουσία στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, με νέο κατάστημα στην Πάτρα αποκτά η Παγκρήτια Τράπεζα στο πλαίσιο του επιχειρησιακού της σχεδίου, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη των εργασιών της στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. 

 

Από τις 18 Ιουλίου, το νέο κατάστημα λειτουργεί σε αναμορφωμένο κτίριο στην οδό Αγίου Ανδρέου 28 & Λ.  Όθωνος – Αμαλίας 37 με πρόσοψη σε δύο κεντρικές αρτηρίες της πόλης των Πατρών με έντονη εμπορική δραστηριότητα.

 

Το κατάστημα υποστηρίζει 7μελής ομάδα έμπειρων τραπεζικών στελεχών με επικεφαλής την κ. Θεοδώρα Καρανδρίκα. 

 

Η νέα μονάδα λειτουργεί με βάση το αναβαθμισμένο μοντέλο εξυπηρέτησης που εφαρμόζει η Τράπεζα στο δίκτυό της που στοχεύει στην αποτελεσματική κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των πελατών της και στην παροχή της καλύτερης δυνατής τραπεζικής εμπειρίας, τόσο για απλές όσο και για σύνθετες και εξειδικευμένες ανάγκες.

 

Για το σκοπό αυτό έχουν διαμορφωθεί διακριτοί χώροι μέσα στο κατάστημα που υποστηρίζουν από τη μία τις παραδοσιακές τραπεζικές εργασίες και από την άλλη τη δυνατότητα αυτοεξυπηρέτησης του πελάτη με ψηφιακά μέσα, ενώ εξειδικευμένο προσωπικό  παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες  ακόμη και απομακρυσμένα μέσω video conference.

 

Σε δήλωσή του στο πλαίσιο της έναρξης λειτουργίας του νέου καταστήματος, ο CEO της Τράπεζας κ. Αντώνης Βαρθολομαίος ανέφερε:

 

«Φιλοδοξούμε να χτίσουμε μια νέα τράπεζα. Μια τράπεζα εύρωστη, σύγχρονη, λειτουργική και έτοιμη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών.  Μια τράπεζα ΑΝΑΦΟΡΑΣ για τον μέσο Έλληνα, τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον ελεύθερο επαγγελματία και τον ιδιώτη. Στρατηγικό στόχο μας, αποτελεί η ενίσχυση του αποτυπώματός μας στην υπόλοιπη χώρα πέρα από τα όρια της Κρήτης μέσα από την αναδιάρθρωση του δικτύου των καταστημάτων μας. Στο πλαίσιο αυτό ξεκινούμε τη λειτουργία του νέου καταστήματός μας προκειμένου να εξυπηρετήσουμε μια εξαιρετική από πλευράς δυναμικής αγορά, όπως αυτή της Πάτρας». 

Περισσότερα

Συνεργασίες

Με τα κόκκινα γιλέκα οι εργαζόμενοι της Interamerican έγιναν «Πωλητές για μια ώρα» του περιοδικού «Σχεδία»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Στο σταθμό του μετρό Φιξ βρέθηκαν εργαζόμενοι της Interamerican ως «Πωλητές για μια ώρα» του περιοδικού δρόμου «Σχεδία». Στην εθελοντική δράση που πραγματοποιήθηκε, για τέταρτη χρονιά από την Interamerican, την Τρίτη, 21 Ιουνίου, 6 διοικητικά στελέχη της εταιρείας φόρεσαν το κόκκινο γιλέκο του πωλητή, σε μια συμβολική, κοινή προσπάθεια αλληλεγγύης προς κάθε πωλητή της Σχεδίας.

Ο Νικόλας Αγγελόπουλος, εργαζόμενος της εταιρείας που συμμετείχε στη δράση, ανέφερε για την εμπειρία του: «Η εμπειρία του Πωλητή για μία ώρα είναι μοναδική. Με βοήθησε να συνειδητοποιήσω στην πράξη πως αισθάνονται οι συνάνθρωποι μας που βρίσκονται σε ευάλωτη κατάσταση και πως βιώνουν τις δυσκολίες στην καθημερινότητα τους μέσα από την συγκεκριμένη εργασία. Σίγουρα η ώρα αυτή με έκανε να συνειδητοποιήσω την αξία της αλληλεγγύης και της ανάγκης να είμαστε όλοι μαζί στις δυσκολίες συνανθρώπων μας».

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει επαναφέρει το προστατευόμενο πόστο διάθεσης του περιοδικού, μετά τη διακοπή που υπήρξε, λόγω πανδημίας. Ακόμα, η Interamerican είναι χορηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας αστέγων, στο παγκόσμιο τουρνουά street soccer που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, προσφέροντας ομαδική ασφαλιστική κάλυψη κατά τη συμμετοχή της στους αγώνες. Επιπλέον, παρέχει ασφάλεια υγείας στους εργαζομένους του «σχεδία home», ασφάλιση λειτουργικών στοιχείων του οργανισμού (κτίριο, αυτοκίνητο) και φροντίζει να είναι αρωγός, με κάθε τρόπο, στις πρωτοβουλίες του.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα