Connect with us

Ελλάδα

Δύο χρόνια από το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

Published

on

Με κλίμα έντονης συγκίνησης δεκάδες φίλοι του Μίκη Θεοδωράκη συναντήθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο κοιμητήριο του Γαλατά με λίγα λουλούδια στα χέρια, στον τόπο που έχει ταφεί ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, όπως ήταν η τελευταία του επιθυμία.

Στις 11.30 π.μ., εψάλη η επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του Μίκη Θεοδωράκη. Φίλοι του μεγάλου δημιουργού, από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, άφησαν λίγα λουλούδια στον τάφο του ενώ η μικτή χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, απέδωσε αγαπημένα τραγούδια του, σε κλίμα έντονης συγκίνησης.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλης Κουτουλάκης, ενώ παραβρέθηκαν οι βουλευτές, Σέβη Βολουδάκη, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης και Μανώλης Συντυχάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και άλλοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε τελετή ονοματοδοσίας της λεωφόρου «Μίκη Θεοδωράκη» σε οδό κάθετη της Παλαιάς Εθνικής – Κισάμου Χανίων, στην Αγ. Μαρίνα στα όρια του Δήμου Χανίων και Δήμου Πλατανιά.

Στη συνέχεια, στο πατρικό Σπίτι των Θεοδωράκηδων στον Γαλατά η Μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου απέδωσε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Στις 7.30 το απόγευμα του Σαββάτου θα γίνει το πολιτικό Μνημόσυνο στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων.

Θα γίνουν χαιρετισμοί από τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή, το δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη και τον πρόεδρο του Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη Γιώργο Αγοραστάκη.

Θα μιλήσει ο ομ. Καθηγητής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννης Κουγιουμουτζάκης με θέμα: «Συμπαντική Αρμονία και Κοινωνική Δυσαρμονία». Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ρεσιτάλ κιθάρας με μουσικά θέματα του Μίκη Θεοδωράκη: «Πρόβα με τον Μίκη στην Οδό Πολιβώ».

Ροή ειδήσεων

Advertisement