Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Αττική: Φλόγες παντού!- Ανεξέλεγκτα μέτωπα «εισβάλλουν» σε πολλές κατοικημένες περιοχές ενώ διαρκείς είναι και οι αναζωπυρώσεις

Published

on

 

Σε ένα απέραντο μέτωπο φωτιάς έχει εξελιχθεί η πυρκαγιά στην Αττική, που έκαιγε για τρίτη ημέρα χθες προκαλώντας ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή, καταστρέφοντας σπίτια και περιουσίες. Οι φλόγες κατάκαιγαν το Πευκόφυτο και έφταναν στη Σταμάτα ενώ η «μάχη» στον Άγιο Στέφανο φαινόταν πως έχει χαθεί.

Χθες το απόγευμα, το «112» έστειλε μήνυμα για εκκενώσεις σε Ροδόπολη και Σταμάτα.  Λίγο μετά το μεσημέρι, έγινε γνωστό πως ένα από τα μέτωπα της φωτιάς επεκτείνεται πλέον ανεξέλεγκτα φτάνοντας τη Λίμνη του Μαραθώνα, καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας πέρασε την εθνική οδό προς Καπανδρίτι, στο ύψος των διοδίων, ενώ από την άλλη πλευρά έφτασε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Έτσι, το ξημέρωμα βρήκε την Ιπποκράτειο Πολιτεία στις φλόγες, αλλά και το Κρυονέρι, τη Δροσοπηγή, τις Αφίδνες και Καπανδρίτη, ενώ όσο προχωρούσε η ώρα τόσο προχωρούσε προς το Πευκόφυτο και τον Άγιο Στέφανο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Αθανάσιος Αυγερινός, είπε: «Μιλάμε για μια πραγματική κόλαση του Δάντη. Μια πρωτόγνωρη λαίλαπα φωτιά που πραγματικά καταβροχθίζει δάση, σπίτια». Σύμφωνα με τον κ. Αυγερινό στη Σταμάτα η φωτιά βρισκόταν στις παρυφές και γίνονταν προσπάθειες να αναχαιτιστεί η εξέλιξή της προς τα σπίτια. «Η βραδιά θα είναι εφιαλτική, δεν μπορεί να προβλέψει κανείς πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα» είπε ο κ. Αυγερινός.

Ο Αρχηγός της πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης δήλωσε: «Δίνουμε μάχη με τις πυροσβεστικές δυνάμεις για να μπορέσουμε να αναχαιτίσουμε μέτωπο στο ΒΑ κομμάτι της Πάρνηθας. Οι καιρικές συνθήκες είναι ακραίες ως αναφορά τη μεγάλη ξηρασία και τους δυνατούς ανέμους που δεν έχουν μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, αλλά στροβιλίζονται και παίρνουν διαφορετική πορεία».

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΕΚΡΟΣ

Εξάλλου, πέθανε ο κάτοικος της Ιπποκρατείου Πολιτείας που διακομίστηκε νωρίτερα στο ΚΑΤ, σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από τραυματισμό που υπέστη στο κεφάλι, ως συνέπεια ατυχήματος κατά τη διάρκεια της μεγάλης φωτιάς στην Αττική. Ο εθελοντής πυροσβέστης, που ήταν μόλις 38 ετών, νοσηλευόταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Η επίσημη ενημέρωση του νοσοκομείου έχει ως εξής: «Την 14:00 της σήμερον διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ  κάτοικος της Ιπποκράτειου Πολιτείας, ηλικίας 38 ετών  με κτύπημα στο κεφάλι με μη ανιχνεύσιμα ζωτικά σημεία, από πτώση στύλου της ΔΕΗ, σύμφωνα με μαρτυρίες παρευρισκομένων. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης  επί 70 λεπτά χωρίς αποτέλεσμα».

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΕΓΡΑΙΝΑ

Όπως έγινε γνωστό χθες το απόγευμα, φωτιά ξέσπασε σε θαμνώδη έκταση σε λόφο στα Λεγραινά, λίγο πριν το Σούνιο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική η πυρκαγιά έκαιγε χαμηλή βλάστηση βορειοανατολικά μεγάλου ξενοδοχείου χωρίς να απειλεί τις εγκαταστάσεις ή κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο βρίσκονταν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement