Τρίτη 28 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ντελιβεράς δέχτηκε επίθεση στην Νόρμαν

Δημοσιεύθηκε

στις

Την επίθεση ενός αγνώστου στην οδό Νόρμαν στην Πάτρα δέχθηκε ένας εργαζόμενος σε κατάστημα γρήγορου φαγητού της πόλης. Ο ανυποψίαστος ντελιβεράς πήγε την παραγγελία στο σπίτι της οδού Νόρμαν όταν ξαφνικά δέχθηκε την επίθεση του αγνώστου που τον απείλησε με αντικείμενο. Ο δράστης κατάφερε να κλέψει τον υπάλληλο, ο οποίος ωστόσο κάλεσε άμεσα την Αστυνομία, η οποία πραγματοποίησε εκτεταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό του δράστη.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δήλωση Κουνάβη για την αναγγελία διεξαγωγής εκλογών

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Για την αναγγελία της διεξαγωγής των εκλογών, στις 21 Μαΐου, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Νέας Δημοκρατίας Αχαΐας Αντώνης Κουνάβης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:  

   

«Με οδηγό και γνώμονα το σημαντικό έργο της κυβέρνησης  μας, ως Δ.Ε.Ε.Π. Νέας Δημοκρατίας Αχαΐας, πάμε συντεταγμένα στις επικείμενες εκλογές. Πάμε να συγκριθούμε με τους πολιτικούς αντιπάλους μας, χωρίς να παρασυρθούμε από το κλίμα της τοξικότητας που επιχειρούν να δημιουργήσουν, προβάλλοντας τα δικά μας επιτεύγματα στην οικονομία, στην κοινωνική πολιτική, στα εθνικά θέματα, στον εκσυγχρονισμό του κράτους.

Λέμε, λοιπόν, ένα βροντερό “όχι” σε αυτούς που θέλουν να μάς γυρίσουν πίσω. Αλλά ταυτόχρονα λέμε και ένα ηχηρό “ναι” σε κάθε δημιουργική πρόταση, η οποία ενώνει την ελληνική κοινωνία.

Καλώ όλες τις Νεοδημοκράτισσες και όλους τους Νεοδημοκράτες να δώσουμε με ομοψυχία και με ομόνοια την μεγάλη εκλογική μάχη, ώστε η Νέα Δημοκρατία να είναι και πάλι νικήτρια, με αυτοδυναμία, και ο ηγέτης μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να συνεχίσει να είναι ο πρωθυπουργός της χώρας!

Η χώρα θα συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά μόνο με μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα».  

 

ΑΠΟ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επίσκεψη Σπύρου Σκιαδαρέση στα Τσιγγάνικα της Κάτω Αχαϊας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το απόγευμα της Δευτέρας , στο πλαίσιο των συνεχών περιοδειών μου στον Νομό Αχαΐας, βρέθηκα στη Δυτική Αχαΐα και συγκεκριμένα στην συνοικία των αδελφών μας τσιγγάνων.
📍 Βρέθηκα στη πλατεία της συνοικίας και είχα την ευκαιρία να συζητήσω μαζί τους, να πιούμε τον καφέ μας και να αφουγκραστώ τα προβλήματα της καθημερινότητας τους.
👉 Στη συνέχεια με υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Σύλλογος Κάτω Αχαΐας ο Άγιος Ταξιάρχης κ. Γεωργογιάννης Δημήτρης, πλαισιούμενος από μεγάλη συντροφιά κατοίκων της συνοικίας των τσιγγάνων.
👉 Στον Πρόεδρο προσέφερα μια εικόνα του Αγίου Ανδρέου, Άγιο τον οποίο οι τσιγγάνοι ευλαβούνται ιδιαιτέρως.
📍 Ο Πρόεδρος και οι παριστάμενοι, μου εξέφρασαν προτάσεις για την αναβάθμιση της συνοικίας, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά.
👉 Στη συζήτηση παρόντες ήταν και πρώην και νυν αυτοδιοικητικοί παράγοντες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, κάνοντας όλοι μαζί μια γόνιμη συζήτηση, για πάνω από δύο ώρες.
👍 Ανανεώσαμε το ραντεβού μας σύντομα, προκειμένου να επισκεφθούμε μαζί, όλη την συνοικία και να ακούσουμε κάθε πολίτη αυτής.
📌 Οι τσιγγάνοι είναι συνάνθρωποί μας και θέλουν την αγάπη μας και την αγκαλιά μας!
👏 Συγχαίρω το Δ.Σ. του Συλλόγου για τις δράσεις του, υποσχόμενος ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για την επίτευξη των στόχων του!
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώροςΜπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, όρθια άτομα και άτομα που κάθονταιΜπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και όρθια άτομαΜπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα, άτομα που κάθονται και εξωτερικοί χώροιΜπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, όρθια άτομα, άτομα που κάθονται, δέντρο και εξωτερικοί χώροιΜπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, όρθια άτομα και εσωτερικός χώροςΜπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, όρθια άτομα και εσωτερικός χώρος

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νέος εξοπλισμός στο ΠΓΝΠ ενώ συνεχίζονται τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας και αρμόδιο για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπο Μπονάνο, όπου ενημερώθηκε από τη Διοίκηση του νοσοκομείου τόσο για την εξέλιξη της προμήθειας σύγχρονου ξενοδοχειακού εξοπλισμού, όσο και για την πορεία των εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χρηματοδότησε με 1,1 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων την απόκτηση 265 νέων ηλεκτρικών κρεβατιών νοσηλείας για τις ανάγκες των κλινικών του ΠΓΝΠ, όπως επίσης την προμήθεια 50 φορείων και τριών κρεβατιών επιτόκων. Ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός θα ενισχυθεί επίσης με 85 εξεταστικές κλίνες, 250 καρέκλες θαλάμων, 50 αμαξίδια και 35 τροχήλατα ιματισμού προϋπολογισμού 77.750 ευρώ.
Αφού ο Περιφερειάρχης ξεναγήθηκε σε χώρους του Νοσοκομείου και είδε το νέο εξοπλισμό, ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο διοίκησης όπου υπήρξε εκτενής ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη των έργων ενεργειακής αναβάθμισης που εκτελούνται τον τελευταίο χρόνο στο ΠΓΝΠ και χρηματοδοτούνται με 6,5 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014-2020. Το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με την καθοδήγηση του Υπουργείου Υποδομών και της εταιρίας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.».

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει να στηρίζει με κάθε τρόπο τις δημόσιες δομές υγείας με έργα βελτίωσης των υποδομών τους και ανανέωσης του ξενοδοχειακού εξοπλισμού τους, με στόχο την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Γιατί αυτή ακριβώς είναι η δουλειά μας, να υπηρετούμε τον πολίτη. Είμαστε περήφανοι γιατί δεν εγκαταλείπουμε τις προσπάθειες και χαρούμενοι γιατί βλέπουμε να υλοποιούνται έργα που περιμένουν επί χρόνια οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας. Γνωρίζουμε όμως καλά ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε. Θέλουμε συμμετοχή σε αυτό που λέμε Εθνικό Σύστημα Υγείας και θα είμαστε εδώ για να προσφέρουμε σε κάθε ανάγκη. Όσο πιο υψηλό είναι το επίπεδο παροχών της δημόσιας υγείας, τόσο πιο υψηλός θα είναι και ο πολιτισμός μας» δήλωσε στη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Φαρμάκης.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος, πρόσθεσε: «Σήμερα ο επισκέπτης στο ΠΓΝΠ αντικρίζει μια εικόνα εντελώς διαφορετική από αυτή που έβλεπε στο παρελθόν με διαβρωμένο τον εξωτερικό σκελετό του κτιρίου, χωρίς ουσιαστικά μόνωση και έλλειψη κεντρικής μονάδας κλιματισμού. Η Περιφερειακή μας Αρχή αντιμετώπισε τα προβλήματα και επίσπευσε τις διαδικασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση. Μέρα με την ημέρα το νοσοκομείο παρουσιάζει μια διαφορετική, αναβαθμισμένη εικόνα. Αυτή η εικόνα συμπληρώνεται πλέον και από τον νέο, σύγχρονο ξενοδοχειακό νοσοκομειακό εξοπλισμό, που αλλάζει την όψη των κλινικών και των γραφείων του νοσοκομείου μας. Είμαι χαρούμενος που από το 1988 είναι η πρώτη φορά που με πόρους της Περιφέρειας μας, γίνεται ουσιαστική δουλειά στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα. Η αιρετή Περιφέρεια προσφέρει γενναία στήριξη στο σύστημα υγείας, χωρίς να έχει τυπικά την αρμοδιότητα να καλύπτει ανάγκες που αποτελούν αρμοδιότητα προϋπολογισμού του υπουργείου Υγείας. Όμως παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας, να έχουμε σε προτεραιότητα την στήριξη του ΕΣΥ που ο πολίτης της Περιφέρειας μας το έχει ανάγκη. Είμαστε εδώ για να αποδώσουμε στον πολίτη μετρήσιμο έργο και στον χώρο της υγείας».

Συνεχίζοντας ο διοικητής του ΠΓΝΠ Δημήτρης Μπάκος ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και προσωπικά τον Περιφερειάρχη για την συνεχή και αποτελεσματική συνεργασία, ενώ δήλωσε σχετικά: «Σήμερα βιώνουμε μια άλλη ξεχωριστή μέρα στο ΠΓΝΠ όπου παρελήφθησαν 25 νέες κλίνες και 20 νέα φορεία από ένα σύνολο 265 νέων ηλεκτρικών κλινών αλλά και 50 νέων φορείων που αναμένονται έως τα τέλη του Μαϊου 2023 τμηματικά. Η σημαντική αυτή ανακαίνιση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού σε συνδυασμό με τις εργασίες της ενεργειακής αναβάθμισης του ΠΓΝΠ αποτελούν μια ιδιαίτερη σελίδα στην ιστορία του ΠΓΝΠ, καθώς ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός του ΠΓΝΠ δεν είχε ανακαινισθεί από το 1988. Η χρηματοδότηση για την ανανέωση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού μας προήλθε από πιστώσεις του ΠΔΕ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ύψους 1.136.570 Ευρώ όπου μετά τις εκπτώσεις του διαγωνισμού συμβασιοποιήθηκε στο ποσό των 684.616,49 ευρώ. Η όλη διαδικασία εκκίνησε από την προηγούμενη διοίκηση και ολοκληρώθηκε από την νυν με διαγωνιστική διαδικασία που έλαβε χώρα στις 17/10/2021. Τα υπό προμήθεια προϊόντα είναι εξαιρετικής ποιότητας, σύγχρονης κατασκευής και υιοθετούν όλη τη σύγχρονη τεχνολογία προκειμένου να προσδώσουν άνεση και ασφάλεια στον ασθενή. Η Διοίκηση του ΠΓΝΠ έχει καταρτίσει σχέδιο ανακαίνισης και του υπόλοιπου ξενοδοχειακού εξοπλισμού του ΠΓΝΠ εντός του 2023 ο οποίος δεν μπόρεσε να συμπεριληφθεί στην άνω χρηματοδότηση».

Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο ΠΓΝΠ συμμετείχαν ακόμη ο Αναπληρωτής Διοικητής ΠΠΝΠ Ανδρέας Μαζαράκης, τα μέλη Δ.Σ ΠΓΝΠ Περικλής Νταβλούρος (Δ/ντης Καρδιολογικής Κλινικής) και Ευστάθιος Τερζής (Δ/ντης ΕΣΥ Νευρολογικής Κλινικής), ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας ΠΠΝΠ – Καθηγητής Ουρολογίας Ευάγγελος Λιάτσικος, ο Διευθυντής Τεχνολογικών Υπηρεσιών Σπύρος Καλαφάτης και η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Ιωάννα Μίχου.

????????????????????????????????????

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα