Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έλεγχοι σε γηροκομεία και προνοιακές δομές σε Πάτρα και Αττική

Published

on

Ελέγχους σε τρεις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και μία προνοιακή δομή σε Πάτρα και Αττική πραγματοποίησαν κλιμάκια της ΕΑΔ, στο πλαίσιο ελέγχου εφαρμογής των μέτρων για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Σε σύνολο 174 εργαζομένων, διαπιστώθηκε ότι οι 142 διέθεταν έγκυρο πιστοποιητικό (135 εμβολιασμένοι και 7 με πιστοποιητικό νόσησης), ήτοι ποσοστό 81,61%.

Τα πιστοποιητικά των παρόντων ελέγχθηκαν με την εφαρμογή COVID FREE Gr, ενώ 24 εργαζόμενοι είχαν τεθεί σε αναστολή και οκτώ ήταν σε νόμιμη άδεια. Δεν επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια, με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος.

Εξ άλλου, την Παρασκευή οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν συνολικά 197.529 ελέγχους και κατέγραψαν 284 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού, επιβάλλοντας αναστολή λειτουργίας σε 12 επιχειρήσεις.
Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 115.750 ευρώ.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (108.915), ενώ οι κυριότερες παραβάσεις που εντοπίστηκαν ήταν:
1. Μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους/Μη τήρηση αποστάσεων.
2. Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ Ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement