Connect with us

Ελλάδα

Αν και εμβολιασμένοι δεν τους «διαβάζει» το σύστημα–Μπελάδες για Έλληνες που εμβολιάστηκαν στο εξωτερικό

Published

on

Έχουν εμβολιαστεί αλλά δεν τους αφήνουν να μπουν στα καταστήματα. Ο λόγος για δύο Έλληνες -ζευγάρι- που επαναπατρίστηκαν από το Άμπου Ντάμπι όπου διέμεναν, στην Ελλάδα και όπως καταγγέλλουν στο newsit.gr ενώ εμβολιάστηκαν κανονικά, δεν τους δέχονται τα πιστοποιητικά.

Ο κύριος Παντελής Οικονόμου και η σύζυγός του Βαρβάρα έκαναν το κινεζικό εμβόλιο sinopharm το οποίο είναι αναγνωρισμένο από την ευρωπαϊκή ένωση και από την Ελλάδα ωστόσο δεν το δέχονται στην χώρα μας καθώς δεν διαβάζεται ο bar code.

«Πριν λίγες ημέρες ήμαστε για διακοπές στην Θεσσαλονίκη και πήγαμε να φάμε σε ένα εστιατόριο. Δείξαμε τα πιστοποιητικά μας προσπάθησαν να σαρώσουν τον κωδικό, δεν αναγνωριζόταν ο κωδικός και έτσι δεν μας έβαλαν μέσα» λέει ο Παντελής Οικονόμου στο newsit.gr.

Και συνεχίζει λέγοντας «Δεν είμαστε μόνο εμείς. Αρκετοί γνωστοί μας και φίλοι που έχουν το ίδιο πιστοποιητικό αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα στην Ελλάδα και δεν ξέρουν αν πρέπει να ξανακάνουν το εμβόλιο. Υπάρχει γενικά μια σύγχυση».

Ο κύριος Οικονόμου απευθύνθηκε στα ΚΕΠ προκειμένου να βγάλει Ευρωπαικό πιστοποιητικό ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει βγάλει άκρη και όπως λέει στο newsit.gr φοβάται πως μέχρι να γίνει αυτό, ουσιαστικά δεν θα έχει τα προνόμια των εμβολιασμένων έχοντας κάνει το εμβόλιο.

newsit.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement