Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνελεύσεις για την αξιολόγηση-Κινητοποίηση συνδικαλιστικών σωματείων μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Γ»

Published

on

Λίγες ημέρες μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Γ», για τη στάση των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών, που καλούν σε αποχή- απεργία από την αξιολόγηση αποκρύπτοντας τη γνωμοδότηση νομικών στους οποίους προσέφυγαν, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, συγκαλεί έκτακτες συνελεύσεις για το μείζον θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα της «Γ», στο γνωμοδοτικό σημείωμα αναφορικά με την νομική αξιολόγηση του άρθρου 56 Ν. 4823/2021 αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «…. Ο τριπλός πυλώνας κυρώσεων που εισάγει το άρθρο 56 ν.4823/2021 αφορούν στην θέσπιση ιδιώνυμου πειθαρχικού αδικήματος των στελεχών εκπαίδευσης, εκπαιδευτικών, μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.,
-την αναστολή εξέλιξης τούτων, καθώς και
-την παύση των στελεχών εκπαίδευσης από τα καθήκοντά τους, με ταυτόχρονο
-αποκλεισμό τους για οκτώ έτη από οιαδήποτε διαδικασία επιλογής στελέχους εκπαίδευσης».
Ειδικότερα ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας καλεί τα μέλη του σε έκτακτη γενική συνέλευση με μοναδικό θέμα συζήτησης τη συμμετοχή στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση, την Πέμπτη 23-09 και ώρα 6:00 μ.μ. στον αύλειο χώρο του 25ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Παράλληλα ο Σύλλογός διοργανώνει συνάντηση – ενημέρωση για στελέχη εκπαίδευσης και συντονιστές (διευθυντές, υποδιευθυντές Δημ. Σχολείων, προϊσταμένες-ους ολιγοθεσίων δημοτικών σχολείων, προϊσταμένους-ες νηπιαγωγείων, συντονιστές εκπαιδευτικού έργου ) την Τρίτη 21-09 και ώρα 6:00 μ.μ. στον ίδιο χώρο.
Στις συναντήσεις ενδέχεται να συμμετέχουν και κάποια από τα μέλη του Δ.Σ. της ομοσπονδίας
«Οι εκπαιδευτικοί, όλοι μαζί ενωμένοι, πετύχαμε μια ακόμα μεγαλειώδη νίκη απέναντι στο αδιάλλακτο Υπουργείο Παιδείας τον περασμένο Φεβρουάριο. Δεν εφησυχάζουμε! Θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά.Η δύναμή μας είναι η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη. Όλες και όλοι μαζί θα παλέψουμε για να κρατήσουμε ζωντανό το δημόσιο σχολείο! Η αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση θα μείνει στα χαρτιά», αναφέρει η ανακοίνωση,
Πρέπει να σημειωθεί ότι η αξιολόγηση πραγματοποιείται ανά διετία ή τετραετία και θα αφορά τρεις τομείς: τη διδακτική των εκπαιδευτικών, την υπηρεσιακή τους συνέπεια και το παιδαγωγικό κλίμα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement