Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Έγκλημα στη Ρόδο: «Ο δολοφόνος είχε νοικιάσει αυτοκίνητο και παρακολουθούσε την Ντόρα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Σοκαρισμένη η χώρα παρακολουθεί τις εξελίξεις αναφορικά με τη γυναικοκτονία στη Ρόδο, την 11η μέσα σε εννέα μήνες το 2021. Μία ημέρα μετά την κηδεία της 32χρονης Ντόρας, η ξαδέρφη της μίλησε τόσο στην εκπομπή «ΣΚ Παρέα» στον ΣΚΑΪ όσο και στο «Open Weekend» του τηλεοπτικού σταθμού Open και αποκάλυψε άγνωστες μέχρι σήμερα πτυχές της σχέσης του θύματος με τον 40χρονο δολοφόνο και αυτόχειρα.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, η Μαρία, όπως είναι το όνομα της ξαδέρφης της Ντόρας, αποκάλυψε ότι ο δράστης της γυναικοκτονίας στη Ρόδο είχε νοικιάσει αυτοκίνητο και παρακολουθούσε την κοπέλα, πριν την δολοφονήσει. «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας άνθρωπος πήρε τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου για το τίποτα. Δεν την παρακάλεσε να τα ξαναβρούν. Ένας άνθρωπος που αγαπάει, παρακαλάει» συμπλήρωσε, εμφανώς συγκλονισμένη.

Όπως είπε η Μαρία, η Ντόρα ήταν μαζί με τον δράστη για οκτώ μήνες, ωστόσο τους πρώτους έξι, εκείνος δεν είχε δείξει σημάδια χειριστικής ή βίαιης συμπεριφοράς. «Στους έξι μήνες δεν είχε δείξει τίποτα, αλλά βρίσκονταν λίγο, γιατί ήταν η καραντίνα και η Ντόρα διάβαζε για το μεταπτυχιακό. Από το καλοκαίρι που τελείωσε με τις σπουδές της, άρχισαν να βρίσκονται πιο πολύ και αποφάσισαν να συγκατοικήσουν. Νοίκιασαν ένα σπίτι, το έφτιαξαν, ήταν χαρούμενη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τα πρώτα μικρά σημάδια φάνηκαν, όταν έμειναν μαζί, αλλά δεν ήταν ποτέ βίαιος. «Της έλεγε μη δεις τηλεόραση μόνη σου. Έλα να κοιμόμαστε μαζί. Οπότε η Δώρα σκεφτόταν ότι απλώς θέλει να κοιμούνται μαζί, επειδή μόλις είχαν συγκατοικήσει» υπογράμμισε. Η ξαδέρφη του θύματος δήλωσε ότι η Ντόρα δεν ήξερε ότι είχε προβλήματα με τις προηγούμενες σχέσεις του. «Ακόμα και να είχε σπρώξει κοπέλα και να το ήξερε, δεν θα ήταν μαζί του» σημείωσε.

Μετά τον χωρισμό τους, η Μαρία ανέφερε ότι τους φάνηκε ύποπτο που δεν την ενοχλούσε, δεν της έστελνε μηνύματα και ότι το θύμα ένιωθε ανακούφιση.  Τέλος, αποκάλυψε ότι λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία της, η μητέρα της Ντόρας της είχε πει ότι ο δράστης είχε νοικιάσει αυτοκίνητο και την παρακολουθούσε. «Η Ντόρα δεν τον φοβήθηκε ποτέ. Αυτό ήταν το πρόβλημα» συμπλήρωσε.

Μιλώντας για την τραγωδία που ζει η οικογένειά της, η Μαρία είπε στο Open και την Ελένη Τσολάκη: «Και εμείς μαζί σας το παρακολουθούμε, λες και είμαστε απ’ έξω. Δεν μπορούμε να το καταλάβουμε. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πως ένας άνθρωπος μπορεί να παίρνει τη ζωή ενός άλλου. Εγώ τον γνώρισα μία φορά, καλύτερα να μην τον γνώριζα. Είχα πάει μια φορά στο σπίτι τους και ως εκεί. Η Ντόρα στην αρχή ήταν χαρούμενη, περνούσε όμορφα, αλλά έτσι κι αλλιώς ήταν χαρούμενος άνθρωπος».

«Επειδή εγώ αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα υγείας και στην οικογένεια ασχολούμασταν με το δικό μου πρόβλημα, η Ντόρα σκεφτόταν “εντάξει, θα γκρινιάξω εγώ, επειδή ο άλλος μου έκανε δύο ζήλιες”, οπότε τα έλεγε στις φίλες της. Μετά τα είπε και σε εμάς και εγώ της είπα ότι “δεν είναι στα καλά του”. Οι γονείς του 40χρονου προσπάθησαν να της αλλάξουν γνώμη και το ίδιο βράδυ της έκανε ακόμα μία ζήλια και έφυγε. Υπήρχε μία καταπίεση, αλλά όχι βρισιές και ξυλοδαρμός. Ξεκίνησε από την αρχή με σιγά σιγά βήματα» ανέφερε η ξαδέρφη της άτυχης Ντόρας.

Όσον αφορά στις δηλώσεις τις οικογένειας του 40χρονου δολοφόνου αυτόχειρα, η ίδια δήλωσε: «Έχουμε εξοργιστεί με τις δηλώσεις της οικογένειας του αυτόχειρα. Ο κόσμος να προσέχει τα παιδιά του, να προσέχει τις κόρες του. Η Ντόρα είχε γνωρίσε τους γονείς του 40χρονου. Πιο πολύ απ’ όλα μας έχει τρομάξει ότι οι δολοφόνοι ζουν στη διπλανή πόρτα. Η Ντόρα ήταν πανέξυπνη, απ’ όλη την οικογένεια μόνο από την Ντόρα δεν θα το περίμενα αυτό».


Ροή ειδήσεων

Advertisement