Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

“Μας δημιούργησαν συναισθήματα χαράς και ανυπομονησίας”

Published

on

ΑΠΟΨΗ

Του Χάρη Ράντου

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, η ώρα για την έναρξη του παιχνιδιού πλησιάζει. Γύρω από το γήπεδο πρόσωπα γνώριμα που όμως είχαμε καιρό να δούμε. Οι ομάδες μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και στήνονται για την καθιερωμένη φωτογραφία. Πλέον όλα είναι έτοιμα ώστε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Εικόνες που τις θεωρούσαμε δεδομένες και τετριμμένες πολλές φορές, μας δημιούργησαν συναισθήματα χαράς και ανυπομονησίας για να ξεκινήσει κάτι που μας έλειψε και αγαπάμε πολύ, το ποδόσφαιρο. Ειδικά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με τις ιδιαιτερότητές του, μας έλειψε ακόμα περισσότερο. Η αμεσότητα που υπάρχει μεταξύ παικτών, προπονητών, παραγόντων και διαιτητών δημιουργεί ανθρώπινες επαφές που ένα χρόνο τώρα είχαν χαθεί από τα σαββατοκύριακά μας. Ελπίζω να μην ξαναζήσουμε κάτι παρόμοιο και φέτος να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, πράγμα που θα δώσει την απαιτούμενη ώθηση για τα επόμενα χρόνια.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, σχημάτισα μια πρώτη άποψη για τα δεδομένα του ομίλου που συμμετέχει η ομάδα του Αετού Πατρών. Παρακολούθησα τρία παιχνίδια (μαζί με της ομάδας μου) και θεωρώ ότι υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί για την πρώτη θέση και αυτό είναι ο Κεραυνός Αγίου Βασιλείου. Υπάρχει εξήγηση, καθώς οι άνθρωποι της ομάδας έχουν δαπανήσει χρήματα που αγγίζουν τα επίπεδα της παραπάνω κατηγορίας.

Από κει και πέρα θεωρώ ότι έξι ομάδες (Ακράτα/Αιγείρα, Αναγέννηση Ψαθ., Νίκη Προαστίου, Αετός Πατρών, Αετός Ρίου και Κ.Δ. 92) θα διεκδικήσουν τις υπόλοιπες τρεις θέσεις για είσοδο στα play-off με ίσες πιθανότητες.

Πιστεύω όμως σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε ότι δεν θα πρέπει να απασχολεί τους συλλόγους το αγωνιστικό κομμάτι αλλά η τήρηση του υγειονομικού πρωτόκολλου με θρησκευτική ευλάβεια ώστε να συνεχιστεί η ρουτίνα μας, αυτή που μας έλειψε και αυτή που μας δίνει το δικαίωμα να ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που σπάνια βλεπόμασταν.

Τέλος, θα πρέπει να βελτιωθεί το επίπεδο στους αγωνιστικούς χώρους των δημοτικών γηπέδων του Δήμου Πατρέων καθώς υπάρχει ο κίνδυνος σοβαρών τραυματισμών λαμβάνοντας υπόψη και την πολύμηνη διακοπή.

Ροή ειδήσεων

Advertisement