Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: «Έφυγε» ο παλιός τυπογράφος και βιβλιοπώλης Λευτέρης Μαντάς  

Σήμερα (3 μ.μ.) το ύστατο χαίρε από τον Ι.Ν. Αγίων Αγγέλων

Published

on

 

 

Ένας από τους παλιούς τυπογράφους της Πάτρας και μετέπειτα βιβλιοπώλης, ο Ελευθέριος Μαντάς έφυγε χθες τα ξημερώματα από τη ζωή, σε ηλικία 94 ετών.

Ο εκλιπών άφησε το αποτύπωμά του ως τυπογράφος. Από μικρός εργάστηκε σε τυπογραφεία της Πάτρας και εν συνεχεία άνοιξε το δικό του, στην οδό Κανακάρη 128, όπου το διατήρησε για 14 χρόνια. Στη συνέχεια, στον ίδιο χώρο άνοιξε βιβλιοπωλείο, το οποίο σήμερα συνεχίζουν τα παιδιά του, Γιάννης και Κατερίνα Μαντά, κουβαλώντας μια διαδρομή τεσσάρων δεκαετιών.

Ο Ελευθέριος Μαντάς ήταν ιδιαίτερα κοινωνικός, αγαπητός, άνθρωπος της προσφοράς και έχαιρε εκτίμησης από τον εμπορικό κόσμο της πόλης. Παράλληλα ήταν ενεργό μέλος της προσκοπικής οικογένειας της Πάτρας, την οποία υπηρέτησε από τη θέση του Αρχηγού και μάλιστα ήταν μέλος των παλαιών προσκόπων.

Με την σύζυγό του, Ευτυχία, το γένος Γιαννοπούλου, απέκτησαν δύο παιδιά, τον Γιάννη και την Κατερίνα, τα οποία ευτύχησε να τα δει αποκατεστημένα επαγγελματικά και κοινωνικά, αλλά και να γνωρίσει πέντε εγγόνια.

Η οικογένειά του, φίλοι και γνωστοί θα του απευθύνουν το ύστατο χαίρε σήμερα (στις3 μ.μ.) από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων Α΄ Κοιμητηρίου Πατρών.

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών εκφράζουν την βαθειά τους θλίψη για την απώλεια του αγαπητού Ελευθέριου Μαντά διακεκριμένου συμπολίτη μας Τυπογράφου και Βιβλιοπώλη, πατέρα του συναδέλφου Ιωάννη Μαντά μέλους του Συλλόγου μας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ροή ειδήσεων

Advertisement