Connect with us

Αθλητισμός

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Ο Θοδωρής Λίτσος μιλάει για το ματς του Κυπέλλου Παναχαϊκή-Παναιτωλικός

Published

on

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, το όνομα του 36χρονου κεντρικού αμυντικού Θοδωρή Λίτσου, δεν πρόκειται να φύγει από το στόμα των φιλάθλων της Παναχαϊκής, καθώς ο ποδοσφαιριστής με καταγωγή από το Αγρίνιο, αγάπησε την κοκκινόμαυρη ομάδα, τους φιλάθλους και τα αισθήματα είναι αμοιβαία.

Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, «στάζει μέλι» για την Παναχαϊκή, καθώς δεν ξέχασε τα όμορφα χρόνια, που πέρασε φορώντας στην αχαϊκή πρωτεύουσα τη φανέλα της, αγωνιζόμενος τόσο στο πρωτάθλημα της Β΄ όσο και σε αυτό της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.

Ο Θοδωρής Λίτσος, δεν έχει «κόψει» το ποδόσφαιρο, το συνεχίζει ακόμη, καθώς φορά τη φανέλα του Ναυπακτιακού Αστέρα και παλαιότερα, φόρεσε αυτή της πόλης του, του Παναιτωλικού.

Επί τη ευκαιρία της σημερινής κλήρωσης, που έφερε αντιμέτωπο τον Παναιτωλικό με την Παναχαϊκή στην 5η φάση της διοργάνωσης, ο έμπειρος αμυντικός μίλησε αποκλειστικά στο gnomip.gr  για τα παλιά, αλλά και για τα καινούρια!

Ερωτώμενος να αναφερθεί στην κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας, που έφερε αντιμέτωπες τις δύο αυτές ομάδες είπε: «Θα είναι ένα ντέρμπι από τα παλιά, αυτό είναι σίγουρο. Ωστόσο έχει τις ιδιαιτερότητές του, καθώς ο Παναιτωλικός αγωνίζεται στην Σούπερ Λίγκα 1 και η Παναχαϊκή, όμως και οι δύο ομάδες έχουν μισές-μισές πιθανότητες πρόκρισης».

Ερωτώμενος ποια η διαφορά του τότε, που αντιμετώπισε ο ίδιος τον Παναιτωλικό ως αντίπαλο με τη φανέλα της Παναχαϊκής, σε σχέση με το τώρα, ανέφερε: «Τότε ο Παναιτωλικός ήταν στο ξεκίνημά του, τώρα, βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο, καθώς αγωνίζεται χρόνια στην μεγάλη κατηγορία, έχοντας ζήσει άλλες παραστάσεις. Από την άλλη, η Παναχαϊκή έμεινε στάσιμη κι αυτό είναι το κακό, καθώς θα μπορούσε να βρίσκεται ανάμεσα στις πέντε ομάδες που βρίσκονται τώρα, στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού πρωταθλήματος».

Ερωτώμενος πως θα νιώσει ο ίδιος όταν θα τη βρει απέναντί του ως αντίπαλο σε επίσημο ματς, τόνισε: «Είναι περίεργο το συναίσθημα αυτό, αλλά θα καταφέρω να το διαχειριστώ. Η Παναχαϊκή έχει μεγάλη δυναμική, αλλά δυστυχώς αυτό έχει το επάγγελμα του ποδοσφαιριστή κι είναι ένα από τα περίεργα».

Τέλος ερωτώμενος αν μπορεί κατά τη γνώμη του η Παναχαϊκή να προσπεράσει το «σκόπελο» της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και να ανέλθει ξανά στην Σούπερ Λίγκα 2, δήλωσε: «Με το ρόστερ που έχει ως ομάδα είναι πολύ εύκολο, ωστόσο πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα. Θα υπάρξουν ομάδες που θα επιδιώξουν να την κερδίσουν, έτσι ώστε να κλέψουν κάτι από τη δόξα της. Η Παναχαϊκή είναι ιστορικό σωματείο και δεν πρέπει να συμμετέχει σε αυτή την κατηγορία, αλλά δυστυχώς δεν παίζει μπάλα η ιστορία, θα πρέπει οι παίκτες της σε κάθε αγώνα να δίνουν το 100% τις 100% των δυνάμεών τους, για να μπορέσουν να βρεθούν ξανά στην δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία».

*Στην φωτογραφία ο Θοδωρής Λίτσος πανηγυρίζει με τον τωρινό αρχηγό της Παναχαϊκής, σε παλαιότερα αγώνα της «κοκκινόμαυρης ομάδας.

Τάσος Αγγελόπουλος

Ροή ειδήσεων

Advertisement