Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Φοιτητής από τη … Χίο θέλει να ψηφίσει στα Καλάβρυτα, ενώ στην Αιγιάλεια κάποιοι δεν… γνωρίζουν ότι είναι μέλη της Ν.Δ.

Published

on

Αχαΐα: Φοιτητής από τη … Χίο θέλει να ψηφίσει στα Καλάβρυτα, ενώ στην Αιγιάλεια κάποιοι δεν… γνωρίζουν ότι είναι μέλη της Ν.Δ.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την προσφυγή στις κάλπες των μελών της ΝΔ στο πλαίσιο των εσωκομματικών εκλογών για τα τοπικά όργανα, που θα διεξαχθούν στις 24 Οκτωβρίου.

‘Όπως είναι γνωστό θα πραγματοποιηθούν εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη των Προέδρων των Διοικουσών Επιτροπών Εκλογικών Περιφερειών, των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των ΔΕΕΠ, των Προέδρων των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των ΔΗΜΤΟ και των Συνέδρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνολικές εγγραφές μελών έφτασαν τις 134.802. Το 29% αφορά σε γυναίκες, ενώ το 71% σε άνδρες.
Στην κάλπη έχουν δηλώσει πως θα προσέλθουν 101.856 μέλη της ΝΔ (80%), ενώ στην ηλεκτρονική ψηφοφορία θα συμμετάσχουν 32.946 μέλη (20%).
Νέοι έως 35 ετών είναι το 22% του εκλογικού σώματος. Τα νέα μέλη, δηλαδή όσοι έκαναν για πρώτη φορά εγγραφή στο κόμμα φτάνουν το 26%.

10.348 ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ

Σε ότι αφορά την Αχαΐα, οι εγγραφές ανήλθαν συνολικά σε 10.348, αλλά όπως έγραψε από χθες η «Γ» στην κεντρική διοίκηση του κόμματος έχουν φτάσει καταγγελίες για μεγάλο αριθμό εγγραφών, σε Καλάβρυτα, Αιγιάλεια, αλλά και νότιο τομέα της Πάτρας, των οποίων η γνησιότητα αμφισβητείται.
Μάλιστα ο υποψήφιος πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Καλαβρύτων, Νίκος Παπαβραμόπουλος έστειλε σχετική επιστολή στην κεντρική διοίκηση του κόμματος, ενώ ενημερώθηκαν και συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Ο κ. Παπαβραμόπουλος καταγγέλλει ονομαστικά φοιτητή από τη Χίο, ο οποίος επιθυμεί να ψηφίσει στα Καλάβρυτα, αλλά και έχει κάνει 50 εγγραφές, ενώ επισημαίνει ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του, είναι αποφασισμένοι να παραιτηθούν εάν δεν αποκατασταθούν αυτές οι αρρυθμίες.
Σημειώνεται ότι στην Τοπική Καλαβρύτων, υποψήφιοι πρόεδροι είναι ο Νίκος Παπαβραμόπουλος και ο νυν πρόεδρος, Νίκος Τσάμης ενώ στις εκλογές της 24ης Οκτωβρίου θα στηθούν δύο κάλπες, μία στα Καλάβρυτα και μία στην Κλειτορία.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Μαζική ήταν η προσέλευση μελών και στην Δημοτική Τοπική Οργάνωση της ΝΔ στην Αιγιάλεια καθώς είχαν εγγραφεί 2.814 μέλη, υπερδιπλάσια σε σχέση με τις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές όπου είχαν εγγραφεί 1.190 νέα μέλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» οι δυο υποψήφιοι πρόεδροι της ΔΗΜ.ΤΟ, Βασίλης Σταθακάρος και Γιώργος Παναγιωτόπουλος, με επιστολή τους, επίσης στην Κεντρική Διοίκηση του κόμματος, καταγγέλλουν ότι «άνθρωποι ξένοι προς την Αιγιάλεια, είναι εγγεγραμμένοι για να ψηφίσουν στην τοπική οργάνωση μας».
Μάλιστα αναφέρουν ότι «σε δειγματοληπτική έρευνα που έγινε κάποιοι δεν γνώριζαν καν για την εγγραφή τους», ζητώντας να διερευνηθούν όλα τα περιστατικά που προσβάλουν το κύρος και τη διαφάνεια της εκλογικής διαδικασίας και της παράταξης πριν φυσικά διαμορφωθεί ο τελικός εκλογικός κατάλογος».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κεντρικό σύστημα του κόμματος ήδη επεξεργάζεται τα στοιχεία και προβαίνει σε διασταυρώσεις, μεταξύ των οποίων και της IP των υπολογιστών καθώς και της πιστωτικής κάρτας μέσω της οποίας καταβλήθηκαν οι συνδρομές για τις συγκεκριμένες εγγραφές.

AΥΞΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΠΑΝΤΟΥ

Σε γενικές γραμμές πάντως, μεγάλη ήταν η αύξηση μελών σε όλες τις τοπικές οργανώσεις της τοπικής ΝΔ, ενώ επίσης προβληματισμό έχει προκαλέσει και ο μεγάλος αριθμός εγγραφών στο Νότιο Τομέα της Πάτρας.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Σε ό,τι αφορά τα εκλογικά κέντρα, μέχρι σήμερα το απόγευμα αναμένεται να έχουν «κλειδώσει» όλα στο νομό. Το βασικό ερωτηματικό έχει να κάνει με το εκλογικό κέντρο του Νοτίου Διαμερίσματος, καθώς όλα τα υπόλοιπα είναι μάλλον γνωστά. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό το κέντρο Πόλης θα ψηφίσει στο Στρούμπειο, ο Βόρειος Τομέας στα γραφεία του Αρκτικού Διαμερίσματος της Πάτρας, η Δυτική Αχαία στο πολιτιστικό κέντρο «Μ. Μερκούρη», στο Αίγιο οι κάλπες θα στηθούν στο πνευματικό κέντρο, στον Ερύμανθο θα χρησιμοποιεί μάλλον το δημοτικό κατάστημα και στα Καλάβρυτα, θα στηθούν δύο κάλπες, μία στο ΚΕΠ Κλειτοριάς και άλλη μία στο πνευματικό κέντρο Καλαβρύτων.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement