Connect with us

Events

Σεμινάριο Γνωριμίας με το Playback Θέατρο από την ομάδα “Ηχώ” στη Θεσσαλονίκη

Published

on

Σεμινάριο Γνωριμίας με το Playback Θέατρο, ένα πρωτότυπο είδος θεάτρου όπου η διάδραση και ο αυτοσχεδιασμός πρωταγωνιστούν, διοργανώνει η ομάδα “Ηχώ” στον χώρο της στη Θεσσαλονίκη (Βασιλίσσης Όλγας 148, 4ος όροφος) το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 και ώρες 17:30-20:30.

 

Το κόστος συμμετοχής είναι μόλις 15€, ενώ για επιπλέον πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο 6932 329732 (Ελένη Λεβέντη).

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ PLAYBACK ΘΕΑΤΡΟ
Μια πρωτότυπη μορφή αυτοσχεδιαστικού διαδραστικού θεάτρου με τους θεατές να συμβάλλουν στη διεξαγωγή του. Οι ηθοποιοί αναπαριστούν στη σκηνή ιστορίες του κοινού μέσω κατάλληλων τεχνικών και με τη συνοδεία αυτοσχέδιας μουσικής. Είναι μια εναλλακτική μέθοδος καλλιτεχνικής-θεατρικής έκφρασης μέσω της βιωματικής εκπαίδευσης.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ PLAYBACK;
-Για να εκφραστώ, να επικοινωνήσω, να αλληλεπιδράσω, να ακούσω και να ακουστώ με σεβασμό.
-Για να έρθω σε επαφή με τη δημιουργικότητα και τον αυθορμητισμό μου.
-Για να απελευθερώσω το σώμα, την κίνηση, τη φωνή, τον λόγο, τα συναισθήματα και τη φαντασία μου.
-Για να διδαχθώ τις βασικές αρχές και τεχνικές του Playback Θεάτρου (θεατρικό παιχνίδι, ασκήσεις δυναμικής ομάδας, τελετουργία, αφήγηση ιστοριών, θεατρικός και μουσικός αυτοσχεδιασμός).

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ;
Όχι! Στο Playback Θέατρο μπορούν να συμμετέχουν όλοι. Απευθύνεται σε όσους αγαπούν την τέχνη και την έκφραση μέσα από αυτήν, σε όσους αγαπούν την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση. Προσφέρει μια θαυμάσια εμπειρία αυθεντικότητας, η οποία λειτουργεί ως θετικός καταλύτης στην ανθρώπινη επαφή.
Επιπλέον, μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά σε ηθοποιούς, φοιτητές θεατρικών σχολών, μουσικούς, χορευτές, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους. Γενικά διδάσκονται ασκήσεις που ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει σε δικές του εφαρμογές στο επαγγελματικό του πεδίο.

Στιγμιότυπα από Σεμινάρια που έχει διοργανώσει η “Ηχώ”

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ “ΗΧΩΣ”
Η ομάδα “Ηχώ” δημιουργήθηκε ως θεατρικό σχήμα τον Σεπτέμβριο του 2015, ενώ το 2016 πήρε τη μορφή της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ.). Τα ιδρυτικά της μέλη προέρχονται από τον χώρο της ψυχικής υγείας, της εκπαίδευσης, της κοινωνικής εργασίας και των τεχνών. Έχουν εκπαιδευθεί και πιστοποιηθεί στο Playback Θέατρο παρουσιάζοντας δράση από το 2003.

Συντονίστρια: Ελένη Λεβέντη, ψυχοδραματίστρια, εκπαιδεύτρια Playback Θεάτρου, με πολυετή εμπειρία σε συντονισμό παραστάσεων και σεμιναρίων Playback.
Ηθοποιοί: Ευθυμία Καπαγερίδου, Μαρία Κωνσταντινίδου, Έφη Μαγούλα, Γιάννης Σέμπρος, Κατερίνα Τζιωρίδου, Εύη Χριστοπούλου.
Μουσικοί: Γιάννης Σέμπρος, Κατερίνα Τζιωρίδου, Άννα Καλυμνιού.
Φωτογράφος: Πάρης Καμπάκης.

Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα η “Ηχώ” έχει δώσει παραστάσεις διά ζώσης ή διαδικτυακά σε ανοιχτό κοινό, καθώς και σε κοινωνικούς φορείς, χώρους εκπαίδευσης, βιβλιοπαρουσιάσεις, ποικίλες διοργανώσεις και εκδηλώσεις, έχει υλοποιήσει σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς, έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ και σε επιστημονικά συνέδρια, ενώ πραγματοποιεί τακτικά ανοιχτές πρόβες.

*Επισκεφθείτε και τις σελίδες στο Facebook και το Ιnstagram: Θέατρο Playback ΗΧΩ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement