Connect with us

Υγεία

Xάπι και από την Pfizer

Στο 89% η προστασία σε ασθενείς υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας

Published

on

 

 

 

Το χάπι της Pfizer, όπως ανακοίνωσε η φαρμακοβιομηχανία, μειώνει τις νοσηλείες και τους θανάτους σε ασθενείς υψηλού κινδύνου κατά 89%.

Πρόκειται για το δεύτερο χάπι που προστίθεται στη φαρέτρα των επιστημόνων για τη μάχη κατά του κορονοϊού, καθώς αντίστοιχο σκεύασμα παρασκεύασε και η φαρμακοβιομηχανία Merck, η οποία ήδη, προχθές, έλαβε έγκριση για τη χορήγησή του από τις υγειονομικές αρχές της Βρετανίας.

Τα δύο νέα χάπια αυξάνουν τις προσδοκίες για αλλαγή πορείας στην πανδημία, εν μέσω έξαρσης κρουσμάτων στην Ευρώπη, καθώς προστίθενται στις θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα που θα χορηγούνται σε ασθενείς επίσης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Το χάπι με κωδική ονομασία PF-07321332 χορηγείται συνδυαστικά με φάρμακο για τον HIV «διότι το δεύτερο σκεύασμα έχει την ιδιότητα να επιβραδύνει τον μεταβολισμό ή τη διάσπαση του πρώτου, βοηθώντας έτσι στο να παραμείνει ενεργό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στον οργανισμό σε συνθήκες υψηλού ιικού φορτίου», εξηγεί η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία.

«Η ενδιάμεση ανάλυση έδειξε μείωση 89% του κινδύνου νοσηλείας που συνδέεται με την Covid-19 και θανάτου από οποιαδήποτε αιτία σε σύγκριση με ένα ψευδοφάρμακο (placebo) στους ασθενείς τρεις ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Pfizer.

Η εταιρεία, μετά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών, ως προς την αποτελεσματικότητα του χαπιού για προστασία από τον Covid19, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει αίτημα αδειοδότησης του σκευάσματος στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) «το ταχύτερο δυνατόν».

«Τα σημερινά νέα συνιστούν πραγματικά, αλλαγή του παιχνιδιού στις παγκόσμιες προσπάθειες για την ανάσχεση του πανδημικού κύματος», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Pfizer.

ΜΠΟΥΡΛΑ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ

«Τα στοιχεία καταδεικνύουν πως εφόσον το χάπι μας λάβει έγκριση από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, θα έχει τη δυναμική να σώσει ζωές ασθενών, να μειώσει τη θνησιμότητα από μολύνσεις κορονοϊού και να ελαττώσει, μέχρι και εννέα στις δέκα νοσηλείες», δήλωσε ο Άλμπερτ Μπουρλά, επικεφαλής της Pfizer.

«Όλοι εμείς στην Pfizer είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τους επιστήμονές μας, οι οποίοι σχεδίασαν και ανέπτυξαν το χάπι, δουλεύοντας σε καθεστώς κατεπείγουσας ανάγκης», προστίθεται στο σχετικό ανακοινωθέν της εταιρείας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement