Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Αληθινή Απολογία του Σωκράτη

Published

on

 

 

Kάθε Παρασκευή στις 21:15 και Σάββατο 21:00 ο Πολυχώρος Πολιτισμού Μηχανουργείο παρουσιάζει, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της λαϊκής επαναστατικής δραματουργίας την «Αληθινή Απολογία του Σωκράτη». Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός της παράστασης Γεράσιμος Ντάβαρης διασκευάζει την Απολογία και συνθέτει στο κείμενο του Βάρναλη μελοποιημένη σατιρική ποίηση των Σουρή, Βάρναλη, Πανά, Ασημάκη Γιαλαμά κ.α.

Στόχος του σκηνοθέτη και ηθοποιού είναι να φέρει σε διάλογο στην σκηνή έργα συγγραφέων και ποιητών που νοηματοδότησαν την πορεία των λαϊκών αγώνων από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι και τα μέσα του 20ου . Η συνύπαρξη στην παράσταση δημιουργών από αυτό το καθοριστικό ιστορικό διάστημα αποδεικνύει την διαχρονικότητα των λαϊκών παθών, το ύφος , το ήθος και τις ιστορικές ” μεταμορφώσεις ” της εξουσίας, και την ανάγκη για ελευθερία και ισότητα των ανθρώπων.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρω κανονικό, 8 ευρώ μειωμένο. Προπώληση στο καφέ του Πολυχώρου Πολιτισμού Μηχανουργείο. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6937492516

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement