Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Η ωραία κοιμωμένη το ’σκασε!» στο θέατρο «Act»

Published

on

Η παιδική σκηνή του θεάτρου «Act» παρουσιάζει την ολοκαίνουργια θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους «Η ωραία κοιμωμένη το ’σκασε!» βασισμένη στο γνωστό παραμύθι των Αδερφών Γκριμ το οποίο με τη σειρά του βασίζεται σε ένα διήγημα του Σαρλ Περώ που περιλαμβάνεται στο βιβλίο «Ιστορίες της μαμάς μου της χήνας». Η παράσταση κάνει πρεμιέρα αύριο στις 12 το μεσημέρι και θα ανεβαίνει κάθε Κυριακή, ενώ προβλέπονται ειδικές παραστάσεις για σχολεία τις καθημερινές, κατόπιν συνεννόησης με την Γεωργία Ηλιοπούλου στα τηλέφωνα 6944379220 – 2610439637.

Με καταιγιστικό χιούμορ και χαρούμενα τραγούδια η παράσταση αφηγείται μια φρέσκια εκδοχή του κλασικού παραμυθιού. Μέσα από συμβολισμούς και μεταφορές αποπειράται να υπενθυμίσει στους μεγάλους τη μαγεία της παιδικότητας και να μιλήσει στα παιδιά, με πολύ διασκεδαστικό τρόπο, για την αληθινή αγάπη και για την αξία του να βρίσκει κανείς το δικό του εαυτό όσο ξεχωριστός κι όσο διαφορετικός κι αν είναι.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Γεωργία Ηλιοπούλου, το κείμενο και τους στίχους των τραγουδιών ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση ο Διονύσης Μπάστας. Η σκηνογραφία και τα κοστούμια είναι της Μαρίας Βασιλάκη, η κινησιολογία και οι χορογραφίες της Μαριμίλλης Ασημακοπούλου και οι θεατρικοί φωτισμοί του Ιωάννη Αναστασόπουλου.

Όπως αναφέρει η σκηνοθέτις «μπορούν οι πριγκίπισσες να ’ναι γενναίες και οι πρίγκιπες πεντάμορφοι; Πώς είναι μια πριγκίπισσα στο μυαλό μας; Όμορφη, γλυκιά και λουλουδένια, απαλή και μεταξένια; Τι συμβαίνει όμως αν η πριγκίπισσα αυτή είναι διαφορετική; Αν της αρέσουν τα πατίνια και τα παγωτίνια; Αν φοράει παντελόνια και κρεμιέται απ’ τα μπαλκόνια; Αν θέλει να ταξιδεύει και τον κόσμο να μαθαίνει; Αν οι πρίγκιπες την κοιμίζουν και τα βατράχια της μοσχομυρίζουν;

Τι πρέπει να κάνει ένας πρίγκιπας για να κατακτήσει μια πριγκίπισσα; Ως πού θα φτάσει; Θα ’ναι ήρωας; Ωραίος; Έξυπνος; Γενναίος; Μήπως θα ‘ναι αυτός που θ’ ακούσει την καρδιά της και τα όνειρά της; Πώς είναι να ‘χεις για γονείς δύο Βασιλείς; Τα άγχη, οι αγωνίες έχουν διαφορά αν το κεφάλι σου κορόνα φορά; Αν το βασίλειο μάλιστα είναι και μαγικό και πάει η κατάρα σύννεφο, είναι να είσαι ποτέ χαλαρός και ήρεμος; Σε μια εποχή που όλα αλλάζουν γρήγορα, ας μάθουμε ν’ αγαπάμε τον εαυτό μας και τους άλλους όπως πραγματικά είμαστε. Όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι είμαστε ίσοι».

Παίζουν και τραγουδούν: Άννα Ζιάκκα, Γιώργος Κομνηνόγλου, Νικόλας Τσίχλας, Μαίρη Χρυσανθακοπούλου.

Εισιτήρια: 7€ (παιδικό) 8€ (ενηλίκων). Προπώληση: viva.gr

Πληροφορίες: 2610272037 – 6936122263.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement