Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΜΟΕ Πάτρας: Μια αθώωση, μία καταδίκη για δύο υποθέσεις ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων

Published

on

 

Δυο υποθέσεις ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων απασχόλησαν το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών στην τελευταία συνεδρίασή του.

Στη μία περίπτωση ο κατηγορούμενος αθωώθηκε για την απόπειρα βιασμού σε βάρος 7χρονου παιδιού που είχε απασχολήσει την ορεινή Ηλεία το 2014. Σε αντίθεση με την δεύτερη περίπτωση που ο κατηγορούμενος για ασέλγεια σε ανήλικο κρίθηκε ένοχος και η πρωτόδικη ποινή του μειώθηκε από 3 σε 1 χρόνο φυλάκιση με αναστολή καθώς κρίθηκε πως ήταν μειωμένου καταλογισμού.

«ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ»

Ο συνήγορος υπεράσπισης του νεαρού από την Ηλεία, δικηγόρος Πατρών Δημήτρης Πεγλερίδης μιλώντας στην «Γ» ανέφερε πως «ο εντολέας μου αισθάνεται δικαιωμένος καθώς αθωώθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών για την κατηγορία της απόπειρας βιασμού σε βάρος ανηλίκου. Αποδείχθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία πως δεν είχε καμία συμμετοχή στα όσα τον κατηγορούσαν. Ουδέποτε αποπειράθηκε να βιάσει ένα 7χρονο παιδί. Στιγματίστηκε άδικα όλα αυτά τα χρόνια στην μικρή κοινωνία της ορεινής Ηλείας που ζούσε. Όμως, το Δικαστήριο τον αθώωσε ομόφωνα και έτσι παύει οριστικά η δικαστική του περιπέτεια που κρατάει από το 2014 και πλέον είναι καθαρός στην κοινωνία, χωρίς το στίγμα. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 3 χρόνια φυλάκιση».

«ΕΠΑΣΧΕ ΑΠΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ…»

Η δεύτερη υπόθεση είχε απασχολήσει την τοπική κοινωνία της Πάτρας το 2014 όταν ο κατηγορούμενος συνελήφθη για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 5ετή φυλάκιση και την περασμένη Πέμπτη κρίθηκε ένοχος με την ειδική περίσταση του μειωμένου καταλογισμού και η ποινή του μειώθηκε σε 1 έτος φυλάκισης.

Η συνήγορος υπεράσπισής του, δικηγόρος Πατρών Αγγελική Παναγιωτοπούλου υποστήριξε πως ο εντολέας της πάσχει από αναπηρία σε ποσοστό 68% γι’ αυτό ζήτησε να αρθεί το άδικο της πράξης και ισχυρίστηκε πως ο ίδιος δεν αντελήφθη ότι προέβη σε μια ποινικά κολάσιμη πράξη. Στην αγόρευσή της ανέφερε πως «δεν αποδείχθηκε η πράξη» και σημείωσε πως «ό,τι συνέβη δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια διερευνητική διαδικασία μεταξύ δύο ανώριμων ανθρώπων, όπως αυτές που κάνουν πολλοί έφηβοι και εντάσσεται στη διαδικασία ωρίμανσης έστω και αν θεωρείται κάπως υπερβολικό».

ΕΛΕΝΗ Α. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ροή ειδήσεων

Advertisement