Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Διακρίθηκε για το ήθος και τη σεμνότητά του-Μεθαύριο το τελευταίο «αντίο» στον εκπαιδευτικό, Θεόδωρο Μπίρμπα

Published

on

Δεκάδες είναι τα συλλυπητήρια μηνύματα για την αιφνιδιαστική απώλεια του καθηγητή Πληροφορικής και πρώην Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, Θεόδωρου Μπίρμπα, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών μετά την «μάχη» που έδωσε με τον κορωνοϊό.

Η κηδεία του θα τελεστεί μεθαύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα Καμινίων, ενώ δύσκολες είναι οι στιγμές για τη σύζυγό του, επίσης εκπαιδευτικό, Μαριάνθη Κοταδάκη και τα δύο αγαπημένα τους παιδιά, την Ιωάννα και τον Θανάση.

Τ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟΝ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΘΙΑ ΘΛΙΨΗ

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων, Τάκης Πετρόπουλος, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του εκπαιδευτικού Θόδωρου Μπίρμπα, που υπηρέτησε ευδόκιμα τη δημόσια εκπαίδευση ως καθηγητής και από υψηλές επιστημονικές και διοικητικές θέσεις. Ο Αντιδήμαρχος που ήταν συμμαθητής, φίλος και συνάδελφος με τον εκλιπόντα εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγο του, τα παιδιά του και τους οικείους του.

ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΥΝΕΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΙΛΙΧΙΟΣ
Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Τάσος Σταυρογιαννόπουλος δήλωσε «η απρόσμενη είδηση του θανάτου του συναδέλφου εκπαιδευτικού Θεόδωρου Μπίρμπα σκόρπισε απέραντη θλίψη σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Όλοι προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε πως ο Θόδωρος δεν θα είναι πια μαζί μας. Την περασμένη Κυριακή, που μιλήσαμε τελευταία φορά δε φανταζόμουν πως δεν θα υπήρχε επόμενη. Σε όλη του την εκπαιδευτική διαδρομή προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στην εκπαίδευση ως καθηγητής πληροφορικής, ως Σχολικός Σύμβουλος και ως Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας. Ήταν ευγενικός, συνετός και μειλίχιος άνθρωπος. Υπηρέτησε την Παιδεία σεμνά και ταπεινά, προτάσσοντας το ανθρώπινο πρόσωπο του εκπαιδευτικού. Με τίμησε με τη φιλία του. Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του στενά ως μέλος του Ανώτερου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, όπου εργαστήκαμε από κοινού για αξιοκρατία και δημοκρατία στο σχολείο και για μια καλύτερη και πιο ποιοτική παιδεία στον τόπο μας. Ο ξαφνικός χαμός του Θόδωρου αφήνει μεγάλο κενό στην εκπαίδευση της περιοχής μας. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του και συνάδελφό μας Μάρη, στα παιδιά του και στους οικείους του».
Επίσης, συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας η οποία αποφάσισε στη μνήμη του, αντί στεφάνου, να κατατεθεί χρηματικό ποσό σε ίδρυμα της περιοχής, καθώς και ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement