Connect with us

Ελλάδα

Δήλωση Λοβέρδου στη “Γ”: «Ενωμένο και δυνατό ΠΑΣΟΚ το διακύβευμα»

Published

on

«Το διακύβευμα των εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου για την παράταξη είναι να αναδειχθεί το ΠΑΣΟΚ ενωμένο και δυνατό και για την πατρίδα η δική μας παράταξη αναγεννημένη και ισχυρή να βάλει τέλος στον λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ, με δεδομένο ότι η χώρα δεν έχει αντιπολίτευση».

Τα παραπάνω, μεταξύ άλλων, τονίζει σε αποκλειστική δήλωση του στη «Γ», ο πρώην υπουργός και υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος.
«Είναι, λοιπόν, προφανές ότι στις 5 Δεκεμβρίου η υπόθεση δεν είναι μόνο εσωκομματική. Η υπόθεση είναι βαθιά πολιτική και πατριωτική. Στις 5 Δεκεμβρίου προσωπικά καλώ 11 εκατομμύρια Ελληνίδων και Ελλήνων να επιλέξουν ισχυρή, μεταρρυθμιστική, υπεύθυνη αντιπολίτευση για τη χώρα. Και βεβαίως καλώ όλους όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι και κεντροαριστεροί να μου δώσουν τη δύναμη να κάνουμε μαζί αυτό που αξίζει στο χώρο μας: την παράταξη μεγάλη ξανά», αναφέρει και προσθέτει:

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

«Στην πολιτική δεν υπάρχουν πάντοτε δεύτερες ευκαιρίες. Αυτή η φορά για μας είναι καθοριστική. Ή θα προχωρήσουμε μπροστά και δυναμικά ή θα συνθλίβουμε από τις μυλόπετρες της ιστορίας. Ούτε ηθικό ούτε πολιτικό δικαίωμα έχουμε εμείς, οι ιστορικοί κληρονόμοι της Δημοκρατικής Παράταξης, να πράξουμε ο,τιδηποτε λιγότερο από όσα μας υπαγορεύει το χρέος μας. Γι’ αυτό και επισημαίνω ότι ήρθε η στιγμή να φτιάξουμε το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα.

Ένα κόμμα ανοικτό και βαθιά δημοκρατικό. Ένα κόμμα απεξαρτημένο από τους κομματικούς μηχανισμούς, ένα κόμμα που θα ανήκει πραγματικά στο λαό. Λέμε, δηλαδή, ναι σε ένα κόμμα συλλογικό, ανοικτό, συμμετοχικό, κινηματικό. Ένα ανοικτό και ψηφιακό κόμμα άμεσης Δημοκρατίας στη λήψη αποφάσεων για ένα καλύτερο αύριο. Όλα από την αρχή, όλα από τη βάση, όλα τα όργανα αιρετά.Μια τέτοια πολιτική προοπτική δικαιούται η παράταξη μας, ένα τέτοιο κόμμα αξίζει η πατρίδα μας».
Εξάλλου σε συνέντευξη στο Action24, χωρίς να αναφερθεί σε ονόματα, τόνισε ότι αν εκλεγεί πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα αποκαταστήσει και θα αξιοποιήσει στελέχη του ΠΑΣΟΚ που όπως είπε αδικήθηκαν στο παρελθόν.
Για ακόμη μία φορά, υποστήριξε ότι αυτός που θα ηγηθεί του κόμματος, θα πρέπει να είναι βουλευτής και πως η κοινοβουλευτική ομάδα επιλέγει τον πρόεδρο της, όχι το αντίστροφο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement