Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Θορυβημένοι στον ΣΥΡΙΖΑ από τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Published

on

Του Διονύση Ζακυνθινού

Με σκεπτικισμό και έναν συγκεκαλυμμένο προβληματισμό αντιμετωπίζουν στον  ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, θορυβημένοι και από την εντυπωσιακή συμμετοχή σ’ αυτές.

Από την Κουμουνδούρου δεν πέρασε απαρατήρητη η μεγάλη προσέλευση στις κάλπες, όπως προκύπτει και από τα όσα δήλωσε ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαϊας Μιχάλης Σιδηρόπουλος στη «Γ», ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν θα μπορούσαμε να μην επισημάνουμε το γεγονός της συμμετοχής σημαντικού αριθμού πολιτών στην εσωκομματική διαδικασία ενός προοδευτικού δημοκρατικού κόμματος».

Σύμφωνα με τον ίδιο, καθ’ όλη τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία «επέλεξε συνειδητά και από θέση αρχής να μην προχωρήσει σε καμία τοποθέτηση ή σχολιασμό, σεβόμενος τις εσωκομματικές διαδικασίες ενός άλλου κόμματος», προσθέτοντας: «Το ίδιο θα συνεχίσουμε μέχρι την ολοκλήρωση των εσωκομματικών διαδικασιών και την διεξαγωγή του δεύτερου γύρου».

Παράλληλα, ο κ. Σιδηρόπουλος άφησε αιχμές για το γεγονός ότι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους, κυρίως σε σχέση με την εκτίμηση για νίκη του Ανδρέα Λοβέρδου.

«Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν ένα φαινόμενο που οφείλει να μας προβληματίσει όλους, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στη χώρα μας: ο πρώτος σε όλες τις δημοσκοπήσεις δεν σημαίνει τελικά και πρώτος στην κάλπη», κατέληξε.

ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ως προς το αποτέλεσμα αυτό καθαυτό, η καθαρή πρωτιά του Νίκου Ανδρουλάκη, που τον καθιστά πλέον ακλόνητο φαβορί στον δεύτερο γύρο, συνιστά μια ανεπιθύμητη εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς τα στελέχη του αντιλαμβάνονται ότι αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο της Κεντροαριστεράς, αποκλείοντας μελλοντική συνεργασία με τον ΚΙΝΑΛ.

Υπό το πρίσμα αυτό, σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους, δεν κρύβουν την προτίμηση τους στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου, θεωρώντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα ήταν πρόθυμος στη συγκρότηση ενός κοινού μετώπου.

«Ο Γιώργος είναι ο πιο διαχειρίσιμος», επεσήμανε με νόημα στη «Γ» έμπειρο στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement