Τρίτη 16 Αυγούστου 2022
Connect with us

Ελλάδα

Καραμανλής: Έρχεται δημοπράτηση για το τμήμα «Μπράλος – Άμφισσα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε εκδήλωση για την επικείμενη δημοπράτηση του τμήματος του διαγώνιου Οδικού Άξονα Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο, «Μπράλος – Άμφισσα», μίλησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φωκίδας, στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας.

«Με την επικείμενη δημοπράτηση του Μπράλος – Άμφισσα, τμήματος του διαγώνιου Οδικού Άξονα Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο, ετοιμαζόμαστε να προσθέσουμε ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι στο συνολικό παζλ του οδικού δικτύου της χώρας», επισήμανε ο κ.Καραμανλής.

Το «Μπράλος – Άμφισσα», μήκους περίπου 25 χιλιομέτρων με δύο σήραγγες, οκτώ γέφυρες και οκτώ ισόπεδους κόμβους, αφορά την κατασκευή του τμήματος από το Μπράλο μέχρι την αρχή της παράκαμψης Γραβιάς και από τον Ισόπεδο Κόμβο Μεταλλείων Βωξίτη έως την Άμφισσα. Ενδιάμεσα έχει ήδη κατασκευαστεί η παράκαμψη της Γραβιάς. Το μήκος της συνολικής διαδρομής θα μειωθεί κατά τέσσερα χιλιόμετρα.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, μιλώντας για το ευρύτερο έργο, επισήμανε ότι ο διαγώνιος οδικός άξονας «Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο» αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι του Ε65, καθώς συνδέει την ΠΑΘΕ με την Ιονία Οδό, φέρνει πιο κοντά τη νοτιοδυτική Ελλάδα με την Κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία και μειώνει το χρόνο της διαδρομής από Πάτρα και Αντίρριο έως τη Λαμία.

«Είναι ένα έργο που θα αλλάξει εντελώς τις οδικές μεταφορές και μετακινήσεις. Γιατί όχι μόνο θα επιτρέψει την ταχύτερη μετακίνηση από τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία απευθείας προς τη Δυτική Ελλάδα. Αλλά και θα συνδέσει το λιμάνι της Πάτρας με αυτό του Βόλου. Και θα αναβαθμίσει τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, που θα μπορεί στο εξής να εξυπηρετεί τρεις μείζονες οδικούς άξονες», τόνισε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: «Τι σημαίνουν όλα αυτά; Καλύτερη και ευκολότερη καθημερινότητα για χιλιάδες πολίτες. Αλλά και νέα, σημαντική οικονομική προοπτική. Για όλη τη χώρα και ιδίως -φυσικά- για την ευρύτερη περιοχή. Και ειδικότερα, νέες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης για τα βόρεια παράλια του Κορινθιακού και του Πατραϊκού κόλπου».

«Απίστευτο πολιτικό θράσος χαρακτηρίζει διαχρονικά τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σχολίασε, με αφορμή και την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή και την αντιπαράθεση για τις ΜΕΘ, ότι «αν κάτι χαρακτηρίζει διαχρονικά τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένα απίστευτο πολιτικό θράσος».

Υπενθύμισε εξάλλου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που ως Κυβέρνηση δεν πήρε ούτε ένα λεωφορείο, έχει το θράσος να κατηγορεί τη ΝΔ, που τα έχει αυξήσει 55% στην Αθήνα και τα έχει διπλασιάσει στη Θεσσαλονίκη. Αλλά και ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κολλήσει όλα τα μεγάλα έργα, κατηγορεί τη ΝΔ που τα ξεμπλοκάρει ένα-ένα. «Πάντα με το ίδιο πολιτικό θράσος. Με την ίδια κυνική εμμονή στο επικοινωνιακό ψεύδος», πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής.

«Όπως ακριβώς κάποτε θα καταργούσαν τα μνημόνια με έναν νόμο κι ένα άρθρο… Αλλά τελικά κατήργησαν τους ίδιους τους εαυτούς τους, έκαναν την ‘κωλοτούμπα’ διεθνή πολιτικό όρο και μας έφεραν το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο», σχολίασε και τόνισε: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι λοιπόν. Δεν θα με ακούσετε να λέω λόγια χωρίς αντίκρισμα. Δεν το έκανα χτες στην αντιπολίτευση, δεν το κάνω -δεν το κάνουμε- και σήμερα στην κυβέρνηση».

«Στηρίζουμε τη μεσαία τάξη-Ενισχύουμε με πράξεις όσους έχουν ανάγκη» 

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε άλλωστε ότι: «Εμείς μπορεί να μην λέμε με βαρύγδουπα συνθήματα ότι είμαστε δίπλα στους πολλούς, το κάνουμε όμως στην πράξη. Την κοινωνική ευθύνη και την ευαισθησία μας, τη δείχνουμε στην πράξη».

Αναφέρθηκε ειδικότερα στα μέτρα στήριξης για την πανδημία και την ενεργειακή κρίση, καθώς και στη μείωση της ανεργίας και των φόρων για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

«Στηρίζουμε ουσιαστικά τη μεσαία τάξη, που δοκιμάστηκε τόσο από την κρίση και στοχοποιήθηκε βάναυσα από την προηγούμενη κυβέρνηση. Αλλά και ενισχύουμε με πράξεις τα πιο χαμηλά εισοδήματα και είμαστε -το ξαναλέω: με πράξεις- κοντά σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Αυτό θα πει κοινωνικό κράτος», τόνισε ο κ. Καραμανλής, προσθέτοντας ότι την ίδια ώρα η Κυβέρνηση της ΝΔ είναι η υπεύθυνη πατριωτική δύναμη που ενισχύει τη διεθνή θέση της χώρας.

Επισήμανε δε, ότι όλα αυτά είναι η δικαίωση της πολιτικής παρακαταθήκης του Κωνσταντίνου Καραμανλή. «Το εθνικό συμφέρον μπαίνει πάντα πάνω από το κομματικό. Στον πολίτη μιλάμε με ειλικρίνεια, ακόμα και αν η αλήθεια είναι σκληρή. Η πατρίδα μας ανήκει στη Δύση και ενισχύει τη θέση της σε αυτήν. Στην οικονομία, το κράτος σέβεται τη δύναμη των αγορών αλλά έχει και ρόλο επόπτη, που επεμβαίνει για να εγγυηθεί τον υγιή ανταγωνισμό. Μια ισχυρή οικονομία, στηρίζει όσους χρειάζονται βοήθεια. Ένα βιώσιμο κοινωνικό κράτος, μοιράζει με ευαισθησία και δικαιοσύνη τα αγαθά του. Και όλα αυτά, τα αποδεικνύουμε πάντα στην πράξη με έργα, όχι με λόγια», σημείωσε και υπογράμμισε την κοινωνική διάσταση των έργων υποδομών: «Τελικά αυτό είναι που μετράει. Να κάνουμε έργα που αλλάζουν τις ζωές των ανθρώπων και τον τόπο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

Ελλάδα

Άλιμος: Συνελήφθη 75χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει 22χρονη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενας 75χρονος υπήκοος Συρίας συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας, κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού μιας 22χρονης κοπέλας στην περιοχή του Αλίμου.

Το περιστατικό συνέβη πριν από μερικές ημέρες σε κεντρικότατο σημείο, στη Λεωφόρο Αλίμου, κάτι που φαίνεται ότι βοήθησε την κοπέλα να γλιτώσει από τις αρρωστημένες διαθέσεις του ηλικιωμένου άνδρα. Η 22χρονη από την Ουκρανία έβαλε τις φωνές και προσέτρεξαν να τη βοηθήσουν περίοικοι, ενώ ειδοποιήθηκε και το «100» με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να συλλαμβάνουν τον 75χρονο μετά από λίγο και να τον οδηγούν στο Τ.Α. Αλίμου.

Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για απόπειρα βιασμού και τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη.

Περισσότερα

Ελλάδα

Εισβολή στο Εφετείο: Απολογείται ο 34χρονος – Ισχυρίζεται ότι το 1,5 εκατ. ευρώ είναι από πληρωμένα ερωτικά ραντεβού

Δημοσιεύθηκε

στις

Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 34χρονος, πρώην παίκτης ριάλιτι, που μπούκαρε με το αυτοκίνητό του στο πάρκινγκ του Εφετείου και στη συνέχεια παραδόθηκε. Το βασικό ερώτημα για τις Αρχές είναι από πού βρήκε το 1,5 εκατομμύριο ευρώ που είχε στην κατοχή του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha το μεγάλο χρηματικό ποσό, όπως είπε ο 34χρονος, προέρχονται από εμπόριο ναρκωτικών και από ερωτικά ραντεβού που έκλεινε από πληρωμή.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά την εισβολή κρίθηκε η άμεση αναγκαία η εισαγωγή του άνδρα στο Δαφνί.

Ο δικηγόρος του 34χρονου Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης μίλησε στο OPEN. «Μιλάμε για μία περίεργη υπόθεση, παραδόθηκε από μόνος του. Σήμερα στις 12:00 θα απολογηθεί προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις για τα ναρκωτικά και για το τεράστιο χρηματικό ποσό που βρέθηκε και παραδόθηκε από τον ίδιο. Τα ναρκωτικά ήταν για τον ίδιο. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων δικαιολογείται με αποδείξεις. Αποτελούν νόμιμα χρήματα από νόμιμη πηγή. Νοσηλεύεται στο Δαφνί» ανέφερε.

«Θέλω να πάω στη φυλακή»

Ο ειδικός φρουρός που τον συνέλαβε, μιλώντας στον Alpha, περιέγραψε πώς ακριβώς συνέβη το περιστατικό και τι τού είπε ο 33χρονος.

«Εκτελούσα διατεταγμένη υπηρεσία σκοπού στον χώρο στάθμευσης του Εφετείου Αθηνών. Στις 08.40 εισήλθε στον χώρο στάθμευσης του Εφετείου λευκό αυτοκίνητο χωρίς να σταματήσει στο σήμα που έκανα για τον τυπικό έλεγχο προ της εισόδου του. Αφού εισήλθε, στάθμευσε κανονικά και κατέβηκε από το αυτοκίνητο ένας άνδρας μελαχρινός, μετρίου αναστήματος ο οποίος με πλησίασε και μου είπε ότι δεν είναι καλά και θέλει να πάει στη φυλακή», τόνισε ο ειδικός φρουρός και συνέχισε:

Περισσότερα

Ελλάδα

Απόπειρα αρπαγής 2χρονου παιδιού στο κέντρο της Αθήνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Απόπειρα αρπαγής παιδιού δύο ετών στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Μεϊντάνη, καταγγέλλει 38χρονη γυναίκα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μια άγνωστη γυναίκα προσπάθησε να αρπάξει το παιδί από τη θεία του, τη στιγμή που το έβαζε στο αυτοκίνητο. Εκείνη έβαλε τις φωνές με αποτέλεσμα η γυναίκα να τραπεί σε φυγή.

Η καταγγελία έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως. To συμβάν σημειώθηκε την Παρασκευή, αλλά έγινε γνωστό σήμερα.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα