Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

29 εισαγωγές σ’ ένα βράδυ!

Εκρηκτική η κατάσταση στα νοσοκομεία της Πάτρας με τους ασθενείς να αυξάνονται μέρα με την μέρα

Published

on

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο αυξημένος αριθμός περιστατικών Covid, επιβεβαιωμένων και υπόπτων, που προσέρχονται στα Επείγοντα των νοσοκομείων της Πάτρας.

Το κύμα των επισκέψεων έχει ως αποτέλεσμα την εκτόξευση των εισαγωγών των περιστατικών με αποτέλεσμα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας να σηκώνει τεράστιο βάρος στην Αχαΐα.

Στην εφημερία του ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» μόνο προχθές το βράδυ έγιναν 29 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό!

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Πάτρας είναι εκρηκτική με τις νοσηλείες να φθάνουν χθες το πρωί τις 220 ενώ τις απογευματινές ώρες μειώθηκαν στις 206!

Ειδικότερα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονταν χθες το απόγευμα 91 άτομα, 4 παιδιά στην Παιδιατρική κλινική, 5 στην ΜΑΦ και 12 στην ΜΕΘ, ενώ στο ΓΝΠ “Ο Άγιος Ανδρέας” 86 ασθενείς (προχθές ήσαν 68) και 8 διασωληνωμένοι στην ΜΕΘ Covid.

Η πίεση στα δημόσια νοσοκομεία είναι μεγάλη και ήδη αρκετοί ασθενείς (παθολογικά περιστατικά non covid) έχουν μεταφερθεί στο ιδιωτικό θεραπευτήριο «Ολύμπιον» και σύμφωνα με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, υπάρχει συνεργασία και για τα χειρουργικά περιστατικά που βρίσκονται στις λίστες αναμονής των νοσοκομείων, σε μια προσπάθεια να δοθεί ανάσα στο ΕΣΥ.

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Ροή ειδήσεων

Advertisement