Πάτρα - Δ. Ελλάδα
ΠΑΤΡΑ: Ολοσχερής η καταστροφή από την πυρκαγιά στο εργοστάσιο κατασκευής φερετρων στη ΒΙ.ΠΕ(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Δημοσιεύθηκε
4 μήνες πρνστις

Νεότερη Ενημέρωση: Ολοσχερής είναι η καταστροφή στο εργοστάσιο φερετροποιίας στην Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας, το οποίο στις 8 το βράδυ της Τρίτης τυλίχθηκε στις φλόγες κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Με το πρώτο φως της ημέρας το μέγεθος της καταστροφής είναι τεράστιο. Οι καπνοί δεν έχουν σταματήσει και ήδη βρίσκονται έξι οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 12 πυροσβέστες που παραμένουν στο σημείο.
Το ευτύχημα είναι ότι οι φλόγες δεν επεκτάθηκαν στα γειτονικά εργοστάσια με τους πυροσβέστες να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.
ΠΡΩΤΓ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης σε εργοστάσιο κατασκευής φερέτρων στη ΒΙ.ΠΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε λίγα λεπτά πριν τις 8 το βράδυ, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, και πήρε αμέσως διαστάσεις. Γίνονται προσπάθειες να αποτραπεί η επέκτασή της πυρκαγιάς σε παρακείμενη βιομηχανική μονάδα. Την ίδια ώρα έχει δημιουργηθεί εκτεταμένη βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, με την περιοχή να έχει βυθιστεί στο σκοτάδι.
H ANAKΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Υ.
Πυρκαγιά σε εργοστάσιο φερετροποιίας στην ΒΙ.ΠΕ. Πατρών. Επιχειρούν 27 #πυροσβέστες με 9 οχήματα.
Σχετικά θέματα
-
Λακωνία: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Βαρβίτσα
-
Πάτρα: Συναγερμός για πυρκαγιά σε διαμέρισμα της Πλατείας Βουδ
-
Πάτρα: Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην Νοταρά – Συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία
-
Δυτική Ελλάδα: Φωτιά στο Χελιδόνι, δύο άτομα τραυματίστηκαν από ανατροπή πυροσβεστικού οχήματος
-
Ανδραβίδα: Μεγάλη πυρκαγιά έξω από την 117ΠΜ
-
Πάτρα: ΤΩΡΑ – Πυρκαγιά ξέσπασε στην Καρυά – Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Πάτρα - Δ. Ελλάδα
“Η Κυβέρνηση κλείνει το Χειρουργικό Τομέα του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων”!
Δήλωση Δημάρχου Πατρέων και Προέδρου του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων, Κώστα Πελετίδη:
Δημοσιεύθηκε
8 λεπτά πρνστις
25 Μαΐου 2022 19:14
Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε! Ο Χειρουργικός Τομέας του Καραμανδανείου αδυνατεί να λειτουργήσει, λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων.
Ενώ το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο, η Κυβέρνηση και η Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών μας.
Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναμονής, πρέπει τώρα να προσληφθούν αναισθησιολόγοι στο Νοσοκομείο, με άμεση, κατεπείγουσα προκήρυξη των απαιτούμενων μόνιμων θέσεων εργασίας και με έλεγχο αποκλειστικά των τυπικών προσόντων των υποψηφίων.
Τη Δευτέρα, που είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Καραμανδανείου με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κα. Γκάγκα, το θέμα πρέπει να είναι ήδη λυμένο.
Προγραμματίζουμε άμεσα κινητοποιήσεις, για να υπερασπιστούμε τη λειτουργία του μοναδικού Παιδιατρικού Νοσοκομείου της περιοχής μας, ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας!
Πάτρα - Δ. Ελλάδα
Πάτρα: Επιστολή Μπουρδούλη στον Κυριάκο Μητσοτάκη
Δημοσιεύθηκε
27 λεπτά πρνστις
25 Μαΐου 2022 18:54
Επιστολή στον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για «πολεοδομική βόμβα» από την κατάργηση των κατά παρέκκλιση έκδοσης οικοδομικών αδειών, απέστειλε ο τ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, Κωνσταντίνος Μπουρδούλης.
Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Πάτρα,25 Μαΐου 2022
ΠΡΟΣ: Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
ΚΟΙΝ: Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, με την παράκληση να ενημερώσει
τους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και όλους τους Βουλευτές του Ελληνικού
κοινοβουλίου.
ΘΕΜΑ: «Πολεοδομική βόμβα» από την κατάργηση των κατά παρέκκλιση έκδοσης οικοδομικών αδειών.
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
από διατάξεις του Νόμου 4759/2020, δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα και κατάφωρη αδικία, σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια.
Συγκεκριμένα, με βάση το Νόμο 4759/2020, τροποποιήθηκαν οι όροι δόμησης για τις εκτός σχεδίου περιοχές και καθορίστηκαν μεταβατικές διατάξεις, έως την κατάργηση της δυνατότητας δόμησης, σε γήπεδα και ιδιοκτησίες με εμβαδόν μικρότερο των τεσσάρων στρεμμάτων
Χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες που διαθέτουν οικόπεδα 750, 1.200 και 2.000 τετραγωνικών μέτρων, σε εκτός σχεδίου περιοχές, βλέπουν την αξία της περιουσίας τους να εξανεμίζεται, αφού στις 9 Δεκεμβρίου 2022, λήγει η δυνατότητα έκδοσης οικοδομικών αδειών κατά παρέκκλιση.
Οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες είτε αγόρασαν οικόπεδα, που σύμφωνα με την ΙΣΧΥΟΥΣΑ νομοθεσία του Ελληνικού Κράτους(προ του νόμου 4759/2020), ήταν κατά παρέκκλιση οικοδομήσιμα (στα συμβόλαια αναφέρεται ότι είναι κατά παρέκκλιση «ΑΡΤΙΑ και ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΑ), είτε τα κληρονόμησαν από τους γονείς και τους παππούδες τους και φορολογήθηκαν ως κληρονομούντες ΑΡΤΙΑ και ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΑ ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΑ.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα από την περιοχή του Δήμου Πατρέων, που προφανώς ανάλογα ισχύουν σε όλη την Ελλάδα:
Όσα οικόπεδα είχαν πρόσοψη π.χ. στον Επαρχιακό δρόμο από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, έως το Άνω Καστρίτσι, μπορούσαν κατά παρέκκλιση (με συγκεκριμένους περιορισμούς) να οικοδομήσουν.
Όσα οικόπεδα είχαν πρόσοψη π.χ. στον «ΚΥΡΙΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ» (είχε χαρακτηρισθεί «Κύριος κοινοτικός δρόμος» με επίσημη απόφαση της Νομαρχίας Αχαΐας) Άνω Καστριτσίου – Κάτω Καστριτσίου, μπορούσαν κατά παρέκκλιση (με συγκεκριμένους περιορισμούς) να οικοδομήσουν.
Η χρονική περίοδος (διετία, έως 9/12/2022) που δίνει ο νόμος 4759/2020, για έκδοση οικοδομικής αδείας με τα έως τώρα ισχύοντα, δεν αποτελεί λύση, αφού ΚΑΝΕΝΑΣ μικροϊδιοκτήτης, κυρίως λόγω της επικρατούσης οικονομικής κατάστασης και της εκτίναξης των τιμών των οικοδομικών υλικών, δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να εκδώσει οικοδομική άδεια και πολύ περισσότερο να οικοδομήσει. Πέρα από τους σοβαρότατους οικονομικούς λόγους που προαναφέρω, η προθεσμία της μεταβατικής διετίας συνέπεσε με την περίοδο της πανδημίας, όταν το Δημόσιο υπολειτουργεί, η προσέλευση των μηχανικών στις αρμόδιες πολεοδομικές, δημοτικές, αρχαιολογικές και δασικές υπηρεσίες είναι ουσιαστικά αδύνατη, πολλοί ιδιοκτήτες ασθενούν και συμπληρώθηκε με τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.
Οι περισσότεροι μικροϊδιοκτήτες (κυρίως κάτοικοι των χωριών), υπολόγιζαν να στηρίξουν τα παιδιά τους (σπουδές, γάμους, κ.λ,π), με πώληση κάποιου τεμαχίου γης, που έως τώρα ήταν οικόπεδο και κτιζόταν κατά παρέκκλιση, η τιμή όμως των οποίων σχεδόν μηδενίζεται (χάνουν περισσότερο από 95% της σημερινής αξίας τους), αφού ΑΠΟ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ;
Από τον προαναφερόμενο Νόμο 4759/2020, προβλέπεται η δημιουργία τοπικών ρυμοτομικών σχεδίων.
Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΗ ΛΥΣΗ, είναι η αναστολή των διατάξεων του νόμου (4759/2020), για την κατάργηση των κατά παρέκκλιση έκδοση οικοδομικών αδειών, έως την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ.
Αν δεν δοθεί λύση στο πρόβλημα, με την αναστολή των συγκεκριμένων διατάξεων του Νόμου 4759/2020, είναι βέβαιο ότι, ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΜΙΚΡΟΪΔΙΟΚΤΗΤΕΣ που προφανώς μέχρι το τέλος του 2022, δεν έχουν τη δυνατότητα να εκδώσουν οικοδομική άδεια και να οικοδομήσουν, θα αναγκαστούν να πουλήσουν την περιουσία τους για μια μπουκιά ψωμί, και φυσικά οι ΜΕΓΑΛΟΪΔΙΟΚΤΗΤΕΣ θα γίνουν ακόμη μεγαλύτεροι και πλουσιότεροι.
Με εκτίμηση
Κωνσταντίνος Μιχ. Μπουρδούλης
(τ. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων)
Πάτρα - Δ. Ελλάδα
Πάτρα: Μέσω της γαστροστομίας έδινε φάρμακα η Ρούλα Πισπιρίγκου στην Τζωρτζίνα – Τι κατέθεσε νοσηλεύτρια
Δημοσιεύθηκε
36 λεπτά πρνστις
25 Μαΐου 2022 18:46
Το ενδεχόμενο να χορηγήθηκε υπερβολική δόση κεταμίνης στη μικρή Τζωρτζίνα μέσω της γαστροστομίας φέρεται να εξετάζουν οι Αρχές οι οποίες συνεχίζουν να ερευνούν το θάνατο της 9χρονης κόρης της Ρούλας Πισπιρίγκου. Την ίδια ώρα, η προφυλακισμένη μητέρα η οποία κατηγορείται για το θάνατο της κόρη της, συνεχίζει να υποστηρίζει πως δεν έχει καμία σχέση με την χορήγηση της κετατίνης σε θανατηφόρα δόση στην Τζωρτζίνα.
Στην εκπομπή Τ-Live παρουσιάστηκε η φωτογραφία της γαστροστομίας που είχε τοποθετηθεί στο στομάχι της 9χρονης προκειμένου να μπορεί να τραφεί αλλά και να λάβει τα φάρμακά της.
Πρόκειται για έναν μαλακό, πλαστικό σωλήνας που εισέρχεται στο στομάχι και με αυτόν τον τρόπο χορηγούνται αλεσμένες τροφές, ειδικά διατροφικά διαλύματα και φάρμακα από μια σύριγγα μέσω του σωλήνα προς το στομάχι.
Μετά την πρώτη ανακοπή καρδιάς που υπέστη η Τζωρτζίνα στις 11 Απριλίου του 2021, τοποθετήθηκε γαστροστομία καθώς η 9χρονη δεν μπορούσε να τραφεί από το στόμα.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η δημοσιογράφος Γιώτα Κηπουρού στην εκπομπή, η μικρή Τζωρτζίνα, εκτός από την τροφή της, έπαιρνε μέσω της γαστροστομίας και κάποια φάρμακα. «Θα ακούσουμε και την κατάθεση μιας νοσηλεύτριας από το Αγλαΐα Κυριακού γιατί η μικρή Τζωρτζίνα στις 26 Ιανουαρίου που εισήχθη στο νοσοκομείο για να διερευνηθούν τα επεισόδια τα οποία είχε παρουσιάσει στο νοσοκομείο του Ρίο. Εκεί λοιπόν, η μητέρα έδινε, τα φάρμακα από τη γαστροστομία, της επιτρεπόταν αυτό. Θα ακούσουμε και τη νοσηλεύτρια. Είναι κάτι που είθισται να το κάνουν οι γονείς που έχουν παιδιά που νοσηλεύονται και στο σπίτι, γνωρίζουν δηλαδή τη διαδικασία. Όταν όμως άρχισε το παιδί να εμφανίζει στο Αγλαΐα Κυριακού, τα πρώτα επεισόδια, τότε αποφασίστηκε να διακοπεί η χορήγηση των φαρμάκων από τη μητέρα» είπε χαρακτηριστικά.
Από το σωληνάκι της γαστροστομίας και με μια μεγάλη σύριγγα που απλά τοποθετείται στην μικρή υποδοχή μπορεί να δοθεί οτιδήποτε σε ελάχιστο χρόνο στον α
Τι κατέθεσε νοσηλεύτρια για την απόφαση του να μη δίνει η Ρούλα φάρμακα στο παιδί από τη γαστροστομία
Σύμφωνα με όσα φέρεται να κατάθεσε μία νοσηλεύτρια από το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Καυριακού» και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Τ-Live» η 9χρονη Τζωρτζίνα κάποια φάρμακα τα έπαιρνε από τη γαστροστομία που είχε και κάποια άλλα ενδοφλέβια. Μάλιστα, σύμφωνα με την κατάθεσή της, τα φάρμακα δίνονταν από τη μητέρα από τη γαστροστομία, δηλαδή τη Ρούλα Πισπιρίγκου.
«Κάποια φάρμακα τα έπαιρνε από τη γαστροστομία που είχε και κάποια άλλα ενδοφλέβια. Επίσης, μου είπε ότι τα φάρμακα από τη γαστροστομία θα δίνονται από τη μητέρα. Αυτό, το να δίνει δηλαδή ο γονιός κάποια φάρμακα στο παιδί που λαμβάνονται από το στόμα αλλά και τη γαστροστομία, είναι συνηθισμένο. Αυτό γίνεται γιατί οι γονείς είναι εκπαιδευμένοι στο να δίνουν φάρμακα με αυτόν τον τρόπο, γιατί πολλά παιδιά συνεχίζουν τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής και όταν πηγαίνουν στο σπίτι τους. Απαγορεύεται, όμως, οι γονείς να χορηγήσουν ενδοφλέβια το φάρμακο στο παιδί. Αυτό το κάνουμε μόνο εμείς.
Πρώτη φορά, λοιπόν, την Τζωρτζίνα την είδα εκείνο το βράδυ, στις 26 Ιανουαρίου, όταν πήγα να της πάρω αρτηριακή πίεση και σφύξεις. Στο θάλαμο μαζί της ήταν ο πατέρας και η μητέρα της. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι με ρώτησε ο πατέρας που θα μπορούσε να πάει να καπνίσει. Στο θάλαμο της δεν ξαναπήγα, όσες φορές όμως πέρασα από έξω για να πάω σε άλλους ασθενείς, κοιτούσα από το τζάμι της πόρτας να δω αν είναι όλα καλά».
Στην πολυσέλιδη κατάθεσή της η νοσηλεύτρια εξηγεί τους λόγους που επιτρέπουν στους γονείς να δίνουν κάποια από τα φάρμακα στο παιδί τους.
«Καταρχάς δεν επιτρέπουμε σε κανέναν γονέα να χορηγήσει φάρμακο στο παιδί του εάν δεν είμαστε σίγουροι ότι ξέρει πώς να το χορηγήσει. Επίσης, σας είπα και πριν, ότι κάποια από τα παιδιά που νοσηλεύονται έχουν χρόνια προβλήματα και η χορήγηση των φαρμάκων συνεχίζεται και μετά την έξοδό τους από το νοσοκομείο. Στο σπίτι δεν υπάρχει δυνατότητα να βρίσκεται κάποιος νοσηλευτής που να χορηγεί τα φάρμακα και έτσι εκπαιδεύονται οι γονείς πώς να χορηγούν τα φάρμακα στο παιδί τους. Και στην τελική είναι δεδομένο ότι ο κάθε γονιός θέλει το καλό του παιδιού του».
Στις 28 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, δηλαδή το δεύτερο 24ωρο της νοσηλείας της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», η 9χρονη αρχίζει να παρουσιάζει επεισόδια ταχυκαρδίας και αποκορεσμού, με προσήλωση βλέμματος και κόρες σε μυδρίαση. Έτσι, την επόμενη ημέρα στις 29 Ιανουαρίου, όπως προκύπτει από την κατάθεση της νοσηλεύτριας αποφασίζεται να διακοπεί η χορήγηση των φαρμάκων, μέσω της γαστροστομίας, από τη μητέρα.
«Στις 29 Ιανουαρίου είχα βάρδια από τις 7 μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Στην πρωινή ενημέρωση, μου είπαν ότι τα φάρμακα της Τζωρτζίνας που έδινε η μητέρα από τη γαστροστομία, πλέον θα τα δίναμε εμείς, κατόπιν εντολής. Επίσης μου είπε ότι η Τζωρτζίνα την προηγούμενη ημέρα, αλλά και στη δική της βάρδια, είχε κάνει κάποια επεισόδια. Δεν μου είπε κάτι άλλο, εκτός του ότι είχαν γίνει κάποιες αλλαγές στα φάρμακα, οι οποίες είχαν γραφτεί, όπως κάθε φορά, στο φύλλο εντολής φαρμάκων. Δεν είπαμε κάτι άλλο».
Λίγες ώρες αργότερα και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των παιδιών, η Τζωρτζίνα άφησε την τελευταία της πνοή μετά από ένα ακόμη επεισόδιο.
Ροή ειδήσεων
“Η Κυβέρνηση κλείνει το Χειρουργικό Τομέα του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων”!
Ελληνοτουρκικά: Νέο μπαράζ τουρκικών προκλήσεων με 41 παραβιάσεις στο Αιγαίο
Εύοσμος: «Μαχαιρώθηκε πριν από δύο χρόνια» – «Δεν φαίνεται να υφίσταται bullying» λένε οι εκπαιδευτικοί για τον 11χρονο
Γλυπτά του Παρθενώνα: Το μήνυμα για την επανένωσή τους ταξιδεύει μέσα από νέα γραμματόσημα
Πάτρα: Επιστολή Μπουρδούλη στον Κυριάκο Μητσοτάκη
Πάτρα: Μέσω της γαστροστομίας έδινε φάρμακα η Ρούλα Πισπιρίγκου στην Τζωρτζίνα – Τι κατέθεσε νοσηλεύτρια
Συναγερμός στο μετρό Κορυδαλλού: Άνδρας έπεσε μπροστά στο συρμό
Μητσοτάκης στο Νταβός: Ο Ερντογάν έλεγε και τον Μάρτιο του 2020 ότι δεν θέλει να μου μιλήσει – Ίσως αλλάξει γνώμη
Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Εννέα ερωτήσεις και απαντήσεις από το υπουργείο Εργασίας
Τέλος η μάσκα για μαθητές, εκπαιδευτικούς στα σχολεία από 1η Ιουνίου – Παραμένει στις εξετάσεις
Αυτή την εβδομάδα
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα6 ημέρες πρν
Πάτρα: Άνοιξαν το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου με κλειδιά και έφυγαν με μαύρες σακούλες
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα4 ημέρες πρν
Πάτρα: Σοβαρός τραυματισμός διανομέα σε τροχαίο στην Οβρυά(ΦΩΤΟ)
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα4 ημέρες πρν
Πάτρα: Δύσκολες ώρες για τον 28χρονο Σάββα Βασιλόπουλο-Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα5 ημέρες πρν
Πάτρα: Κρίσιμες ώρες για τη ζωή του νεαρού δικυκλιστή μετά το σοκαριστικό τροχαίο – Νοσηλεύεται στην ΜΕΘ
-
Lifestyle6 ημέρες πρν
Στην Πάτρα Αργυρός- Φουρέϊρα στις 20 Ιουνίου
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα2 ημέρες πρν
Πάτρα: «Πράσινο» φως για την αξιοποίηση της πρώην Χαρτοποιϊας Λαδόπουλου από την Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ
-
Ερασιτεχνικό1 ημέρα πρν
Άμοιρο ερασιτεχνικό-O κόσμος το έχει τούμπανο και η Ένωση κρυφό καμάρι
-
Ελλάδα3 ημέρες πρν
37χρονος έτρωγε με τους γονείς του πήγε στο μπάνιο και αυτοκτόνησε