Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Μυστήριο με τη… δυσοσμία στην Θωμά Παλαιόλογου

Published

on

Τον μπελά τους έχουν βρει εδώ και περίπου 20 μέρες οι κάτοικοι της Θωμά Παλαιολόγου, στο τμήμα από τη Στ. Βουλγάρεως έως και τη Λύκωνος από την αφόρητη μυρωδιά πετρελαίου που βγαίνει τόσο από τους κεντρικούς υπονόμους, όσο και από τις αποχετεύσεις στα σπίτια τους.

Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να εντοπίσουν την «πηγή» της μυρωδιάς, οι κάτοικοι κάλεσαν τόσο την Πυροσβεστική, όσο και τη ΔΕΥΑΠ, αναζητώντας παράλληλα, στα ακίνητα της περιοχής, ενδεχόμενη διαρροή από δεξαμενές πετρελαίου. Παρά τους ελέγχους που έγιναν δεν εντοπίστηκε το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να έχουν περιέλθει σε απόγνωση, καθώς όπως δήλωσαν στη «Γ» η μυρωδιά είναι τόσο έντονη που καθιστά αφόρητη την παραμονή στα σπίτια τους, την ώρα μάλιστα, που λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών δεν έχουν ούτε τη δυνατότητα να ανοίξουν τα παράθυρά τους.
«Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Τόσα χρόνια ζω στην περιοχή και ποτέ ξανά δεν είχαμε ζήσει κάτι τέτοιο. Πριν από περίπου 20 ημέρες άρχισε να αναδύεται από την αποχέτευση των σπιτιών μας αφόρητη μυρωδιά πετρελαίου. Σκεφτήκαμε πως θα ήταν κάτι τυχαίο, όμως, η αφόρητη αυτή κατάσταση συνεχίζεται. Καλέσαμε την Πυροσβεστική και έκανε έλεγχο σε κάποιο ‘ύποπτο’ ακίνητο στο οποίο εντοπίστηκε μία μικρή διαρροή, όχι όμως τέτοιου μεγέθους που να δικαιολογεί την έντονη και συνεχή δυσοσμία. Απευθυνθήκαμε επίσης και στη ΔΕΥΑΠ, συνεργείο της οποίας ήρθε χθες και έκανε έλεγχο χωρίς όμως να εντοπίσει κάτι. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει συμβεί και είμαστε όλοι αναστατωμένοι. Χθες μάλιστα, πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση για να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε», δήλωσε στη «Γ» κάτοικος της περιοχής.
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα περίεργο φαινόμενο που έχει αναστατώσει τη ζωή των κατοίκων στη συγκεκριμένη περιοχή της Πάτρας, oι οποίοι δεν ξέρουν που αλλού πρέπει να απευθυνθούν.
ΜΑΡ.ΟΡΦ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement