Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απάντηση του νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας” για το περιστατικό με την θετική μητέρα και το μωρό της

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Σχετικά με ατυχές δημοσίευμα στον τοπικό τύπο, το οποίο αναδημοσιεύτηκε και σε διάφορα ηλεκτρονικά μέσα περί διαχωρισμού λεχωίδας θετικής στον κορωνοϊό και του νεογνού της, θα θέλαμε να ενημερώσουμε υπεύθυνα τους πολίτες ότι εφαρμόστηκε αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ. Πρωταρχικός στόχος των λαμβανομένων μέτρων είναι η προστασία του νεογνού.

Συγκεκριμένα, σε νεογνά λεχωίδας με ύποπτη ή επιβεβαιωμένη COVID-19 λοίμωξη κρίνεται απαραίτητη η παρακολούθηση των ζωτικών σημείων και των συμπτωμάτων από το αναπνευστικό και το γαστρεντερικό σύστημα. Τα νεογνά νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών όπου λαμβάνουν αυξημένη φροντίδα και διενεργείται επαναλαμβανόμενη λήψη ρινικών επιχρισμάτων για COVID-19. 

Γίνεται αντιληπτό από τον καθένα ότι το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου μας τήρησε το πρωτόκολλο και θα χειριζόταν και το συγκεκριμένο περιστατικό όπως ακριβώς κάνει και με όλα τα υπόλοιπα με απόλυτο επαγγελματισμό και υπευθυνότητα.

Κάνουμε έκκληση στους πολίτες και ιδιαίτερα στις επιτόκους, να ακολουθούν τις οδηγίες του αρμόδιου υγειονομικού προσωπικού (ιατρικού και νοσηλευτικού) διαφορετικά οποιαδήποτε απόκλιση θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τους αλλά και τη ζωή των νεογνών τους.

Κλείνοντας θα θέλαμε και οι δημοσιογράφοι στα πλαίσια της καλύτερης και υπεύθυνης ενημέρωσης των πολιτών, να διασταυρώνουν τις όποιες καταγγελίες και να αναζητούν τα αναρτημένα πρωτόκολλα και οδηγίες του ΕΟΔΥ για την διαχείριση ύποπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, προκειμένου να μην δημιουργείται αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.

 

Ο Διοικητής του Γ. Ν. Πατρών

Θεοδωρόπουλος Ηλίας


Ροή ειδήσεων

Advertisement