Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Κατέβασαν… διακόπτες!

Με κεριά στα χέρια η εστίαση και τα εμπορικά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα

Published

on

 

Εστίαση και εμπορικά κατέβασαν σήμερα  διακόπτες σε μία συμβολική διαμαρτυρία για τις υπέρογκες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα που απειλούν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους.


Μάλιστα, την κινητοποίηση στηρίζει και ο Δήμος Πατρέων, ο οποίος όπως ανακοίνωσε θα σβήσει τα φώτα του δημοτικού φωτισμού κατά μήκος της διαδρομής (Κορίνθου, Κολοκοτρώνη, Ρήγα Φεραίου, Γούναρη) που θα ακολουθήσει η πορεία του ΣΚΕΑΝΑ κι άλλων φορέων μετά τη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου.
Το σύνθημα της κινητοποίησης είναι το «Ρεύμα μας σκοτώνει», αφού οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν μετατραπεί σε μεγαλύτερη απειλή από τις συνέπειες που προκάλεσε στην εστίαση και στο εμπόριο η πανδημία του κορωνοϊού.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ
Στην κινητοποίηση συμμετέχει και ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών, ο οποίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: «Μετά από 10 χρόνια μνημονίων και οικονομικής κρίσης και 2 χρόνια υγειονομικής και παράλληλα οικονομικής κρίσης, η εκτόξευση του ενεργειακού κόστους έρχεται να προσθέσει ένα ακόμη πλήγμα στην χειμαζόμενη εμπορική και γενικά μικρομεσαία επιχείρηση. Το ενεργειακό κόστος μειώνει περαιτέρω το ήδη συρρικνωμένο εισόδημα των καταναλωτών με άμεση επίπτωση στην αγοραστική τους δύναμη και δημιουργεί ασφυξία στην αγορά.
Η πόλη μας κι η οικονομία της δέχεται ένα ακόμη πλήγμα από την ακύρωση για 3η συνεχόμενη χρονιά των καρναβαλικών εκδηλώσεων.
Απαιτούνται και διεκδικούμε άμεσα δραστικά μέτρα στήριξης με έλεγχο των τιμών ενέργειας, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, μείωση συντελεστών ΦΠΑ, ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων λόγω και των απωλειών του καρναβαλιού.
Καλούμε τους συναδέλφους μας την ώρα της κινητοποίησης το απόγευμα της Τετάρτης να κλείσουν τα φώτα των καταστημάτων τους όπως θα κλείσει και ο δημοτικός φωτισμός. Το σκοτάδι που θα απλωθεί στην πόλη να είναι ενδεικτικό των σκοτεινών καιρών που μας έχουν επιβάλει».
ΓΡ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΠΑΤΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΛΟΥΚΕΤΑ
Ανακοίνωση εξέδωσε και η δημοτική παράταξη «Πρωτεύουσα Ξανά! -Γρηγόρης Αλεξόπουλος» αναφέρονται μεταξύ άλλων πως «η συγκέντρωση διαμαρτυρίας αποτυπώνει τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται οι επαγγελματίες του κλάδου. Η Πάτρα δεν αντέχει άλλα λουκέτα. Δεν αντέχει άλλους ανέργους. Εκφράζουμε, λοιπόν, τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας στον ΣΚΕΑΝΑ ενόψει της κινητοποίησης της Τετάρτης και δηλώνουμε συνοδοιπόροι. Με την παράλληλη επισήμανση ότι η συγκυρία των τελευταίων χρόνων κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών από τις τοπικές αρχές, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον σε τοπική κλίμακα, με τόνωση του Τουρισμού και προσέλκυση επισκεπτών όλο το χρόνο.
Αντ’ αυτού, η Πάτρα οικοδομεί σ’ όλη τη χώρα, τη φυσιογνωμία μιας πόλης που είναι μονίμως στην όχθη της ‘αγωνιστικής διαμαρτυρίας’. Χωρίς να βρίσκεται, όμως, και στην όχθη της παραγωγικής δημιουργικότητας που ν’ απαντά στις πραγματικές ανάγκες των δημοτών, του παρόντος και του μέλλοντος».
ΜΑΡ.ΟΡΦ.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement